6 Nisan 2013 Cumartesi

COUTINHO… BİR STAR GELİYOR…



Kıymetli Liverpoolseverler, takımımız tıkır tıkır işliyor maşallah diyelim..  Gerrard bir dakika kenarda oturmadı sezon başından beri, Suarez bir kamyon gol attı, Sturridge beklediğimizden iyi başladı, Carra desen son yılında olduğuna kimse inanmaz, Hendo şahlandı, Borini sakatlandı yani kısaca her şey mükemmel gidiyor :D
Bütün bunların içinde birde 20 yaşında bir çocuk şahlandı.. Nasıl Ronaldo, nasıl Ronaldinho daha 15-16 yaşındayken dünyanın gündemine girmişti büyük futbolcu olacak diye heh bu çocukta tam o yaşlarda dünyanın gündemine girdi..

2009 Güney Amerika U17 şampiyonasında şampiyon olan Brezilya’nın en çok gol atan ve en etkili futbolcusu olmuştu.. Brezilya Ronaldinho ve Kaka’dan sonra (ki bizim çocuğun idolü bu iki güzide adam) yeni 10 numarasını buldu demişlerdi. O zaman Inter elini çabuk tutup bu çocuğu 5-6 M € ya satın aldı.
Coutinho 2 yıl daha Vasco’da kiralık kaldı ve bu süreçte 43 maça çıktı. 18 yaşında Rafa’nın takımın başında olduğu yılda Inter’e katıldı.Inter’de 3 yıl içinde toplam 50 maça çıktı. 2012 yılını Espanyol’da kiralık geçiren oyuncu burada da 16 maçta 5 gol attı ve şimdinin Southampton TD si olan Pochettino’yu çok etkiledi. Ki Liverpool ile Southampton’da istiyordu Coutinho’yu…

Pochettino onun için, O tipik bir Brezilyalı Tipik bir 10 numara, ayaklarında tanrı vergisi bir sihir var diyor. Ve devam ediyor sihirli ayakları bir kenara çalışmayı çok seviyor. Şüphe yok o tipik bir Brezilyalı ve şüphe yok ki çalışma etiği bir Avrupalı gibi..

Pochettino onun yeteneğine o kadar güveniyor ki onun için bir başka yerde şöyle diyor, O kesinlikle Messi ve Ronaldo kalitesinde sadece henüz bunu kanıtlayamadı.

Inter’de oynadığı takım arkadaşı kaleci Cesar, O Brezilya’nın umutlarından sahada tam bir altın çocuk diyor.
Bizim Asistan menajerimiz Colin Pascoe Coutinho’nun yıldız oyuncular gibi oyuna etki ettiğini, saha görüşünün harika olduğunu söylüyor ve sahada ne yaptığının farkında tam zamanında ve hızlıca topu arkadaşlarına geçiriyor diyor. Ne zaman pas vereceğini ne zaman şut atacağını çok iyi biliyor ve bu kararları hep en doğru şekilde uyguluyor diyor.

A.Villa maçında Hendo’ya attırdığı gole bakarsanız onun nasıl bir futbolcu olduğunu anlarsınız aslında kıymetli Liverpoolseverler, süper çalımcı olmasına rağmen varyeteye kaçmadan olabilecek en makul hızda ve olabilecek en iyi yere atıyor topu, sanki sahayı bizim gördüğümüz kamera açılarından görüyor ve ona göre stratejisini kuruyor.

Bütün bunların yanında kendi hakkında söyledikleri ise bizim ona bu kadar umut bağlamamıza yol açıyor. “Burada oyun çok hızlı oynanıyor ve benim fiziğim hala burası için yeterli değil daha kuvvetlenip uzun seneler Liverpool’da oynamak istiyorum.”

Zaten bildiğiniz üzere BR onu özel güç antrenman programlarıyla destekliyor.
Evet potansiyel olarak bizim de Cazorla, Nasri, Ben Arfa’dan daha iyi Mata ve Silva ayarında bir 10 numaramız var..  Çok yaşa Coutinho.. 


1 yorum:

Adsız dedi ki...

müthiş bir yetenek.