6 Mart 2013 Çarşamba

LIVERPOOL’UN GENÇLERİ (HANGİLERİ A TAKIMDA OYNAR)

 2008 yılının son bölümlerinde kulüp bütün altyapı organizasyonunu Rafa’ya bağlamasıyla birlikte yeniden yapılanmaya başladı. Şu anda O yapıdan Segura gibi adamlar gitmiş olmasına rağmen halen en üst kadroda Frank McParland ve Rodolfo Borrell durmakta ve planlamaları yine bu iki arkadaş yapmaktadır.

Rafa o zaman içlerinde Sterling ve Suso’nun da bulunduğu bir çok genç transfer etmişti. Şimdi özellikle bu ikisi büyük gelecek vaat ederken Suso şimdiden 18 maçta ve Sterling ise 38 maçta A takımda yer buldu. Ayrıca Wisdom A takımla 18 maça çıktı. Artık takımın bir parçası kabul ettiğimiz Kelly’nin sakatlığında.. Peki altyapıda başka oyuncu var mı çıktığında buna benzer etki bırakabilecek ? Bu soruya evet diyerek başlamak isterim kıymetli  Liverpoolseverler..  


O’Hanlon: Daha 14 yaşında takıma bir Rafa transferi olarak kazandırılan O’Hanlon için söylenenler yeni bir Bale olabileceği yönünde.. Şu anda U18 takımında oynuyor ve henüz 17 yaşında olan oyuncunun mevki için söylenense sol kanat olduğu, tıpkı Bale yada Roberto Carlos gibi..


Lussey: Tam olarak Gerrard’ın bölgesinde oynayan kendi altyapımızdan gelen bu arkadaşın ne gariptir ki idolü de Gerrard. Onun gibi uzaktan şutlar atıyor ve onun gibi oyunu yönlendirmede ki başarısı fevkalede.. U18 takımımızında kaptanıdır kendisi..


Baio: Guinea-Bissau asıllı Portekizli oyuncu takımımıza 2011 yılında katıldı. Kendisi defansif ortasaha olarak top depmektedir. Agresif, kuvvetli, top çalma yeteneği yüksek, kısa pasla oynayan bir oyuncu.. İdolü ise Claude Makekele..


Ibe: 95 doğumlu tam bir çalım delisi Liverpool onu Wycombe’den tam 1M £ a aldı 2011’de.. Bana göre (zaten öyle oynuyor) 4-3-3 te forvette 2 kanatta oynayabilir. CR7 gibi dizginlenebilirse yine bence Sterling’den daha potansiyelli bir oyuncu kendisi..


Pelosi: Çok sakatlık yaşadı Amerikalı oyuncu ama harika bir ortasaha oyuncusu olacak sağlam kalırsa.. Ortasaha da ve sol tarafta oynayabiliyor. Fakat 18 şubatta ayağını kırdı.. Liverpool ondan umudu kesmiş değil kıymetli Liverpoolseverler..


Teixeira: Geçen yaz S.Lizbon’dan aldık onu Deco gibi oynuyor dersek ne demek istediğimi anlatmış olurum sanıyorum. 5 Kasım’da çıktığı ilk reserve maçında Wolwes’a karşı inanılmaz bir oyun çıkardığını söylüyor izleyenler. 2 yıl içinde eğer satılmazsa mutlaka a takımda oynayacaktır.


Ojo: 16 yaşında MK Dons takımından 2M £ dan daha az bir rakama alındı. Alındığında herkes çok şaşırmıştı Chelsea 2M £ geçik bir rakam önermenin yanı sıra birkaç yıl daha MK Dons’ta kalmasına razı olmuştu. 14 yaşında MK Dons A takımı ile maça çıkmış bir oyuncu Ojo ve İngiliz futbolunun yeni star adayı.. Şu anda U18 oyuncumuz. Hücuma dönük ortasaha olarak oynuyor.

Bunların yanı sıra şu an IK Start’da kiralık olarak oynayan (Çalışma izni sebebiyle) Bijev, Zeljeznicar’da kiralık büyük yetenek Hodzic, Hearts’ta 7 maçta 3 gol atan Ngoo, Macar yetenek Adorjan ve yeni İspanyolumuz Nacho’da ileride A takımda oynayabilecek potansiyelde oyuncular.

Kıymetli Liverpoolseverler eğer samimi kişisel görüşümü soruyorsa bana, Ibe, O’Hanlon, Teixeira, Ojo mutlaka A takım forması giyecektir. Bir iki seneye kadar hala DM diye bir mevki olursa Baio’da takımda yer bulabilir.



Hiç yorum yok: