2 Şubat 2013 Cumartesi

OCAK TRANSFER DÖNEMİ BÖYLE GEÇTİ


Kıymetli Liverpoolseverler Liverpool görece başarılı bir Ocak ayı transfer dönemi geçirdi. 2 genç ve değerli oyuncu almanın yanı sıra bazı ağırlıklardan da kurtulduk..

Transfer sezonu açılır açılmaz Chelsea’den Sturridge’i aldık ki oda bize ne kadar iyi bir transfer olduğunu 5 maçta 3 gol atarak gösterdi. Kendisi ben asla şurada burada oynarım demem demesine rağmen BR onu merkez forvet oynatınca hem mutlu oldu çocuk hem verim verdi. Suarez ise bildiğiniz gibi kenarda da oynasa aynı verimi verebiliyor. Şimdilik iki oyuncu arasında anlaşma istenen düzeyde değil ama olacaktır 2 oyuncunun vücut dili birbirlerine çok pozitif..

Aldığımız diğer oyuncu ise İnter’den Coutinho oldu Rafa zamanında forma bulan oyuncu çoktandır yedek durumdaydı. Inter’in bu halinde de kimse çıkıp aman oyuncu kendini geliştirsin kazanmasak da olur diyemedi. Coutinho 2 yıl önce Brezilya’nın en gelecek vadeden oyuncularındandı. Umarız BR ile bu daha ileriye gider..

Anladığım kadarıyla FSG grup ile BR arasında transfer anlaşmazlıkları var. FSG grup daha çok genç oyuncuların yıllar içerisinde takıma monte edilip başarılar kazanması fikrinde hareket ederken, BR bu takıma birkaç da tecrübeli oyuncu alınması konusunda görüş bildiriyor. Bunu basın toplantısında da dile getirmişti.

Yine bu transfer döneminde Nuri ve Cole gönderildi. Son gün kalecimiz Doni ile karşılıklı sözleşme feshedildi. Bunlar takımı finansal açıdan rahatlatan hamlelerdi.

Bunların dışında dikkat çeken bir başka transfer ise yine RAFA transferlerinden Ngoo’nun İskoçya’da Hearts takımına kiraya verilmesi oldu. Bu akşam itibariyle bir gol daha attı, ilk maçında da ayağının tozuyla gol atmıştı. Aşağıda giden gelenlerin tam listesini bulabilirsiniz kronolojik sıra ile..



2 Ocak  - Daniel Sturridge – Chelsea’den – £12

3 Ocak  - Adam Morgan - Rotherham’a – Kiralık(takıma döndü)

4 Ocak  - Joe Cole - West Ham United’a – Serbest

11 Ocak  – Nuri Sahin – Borussia Dortmund – Kiralık (R.Madrid’den kiralık)

18 Ocak  – Danny Wilson – Hearts’a – Kiralık

25 Ocak  - Michael Ngoo – Hearts’a – Kiralık

30 Ocak  - Philippe Coutinho - Inter Milan’dan – £8.5

31 Ocak  - Alexander Doni – Botafogo’ya – Serbest

31 Ocak – Pacheco – Huesca’ya

Hiç yorum yok: