15 Aralık 2012 Cumartesi

LIVERPOOL 1-3 ASTON VILLA MAÇ SONU



Rezil kifayetsiz bir oyundan sonra  yenildik kıymetli Liverpoolseverler.Bu maçı bana göre %50 BR %50 de takım kaybetti.

BR’den   başlarsak tek kelimeyle rezalet bir kadro çıkardı. Bu kadroda sahaya çıkacak 9 oyuncu  eğer oyuncular sağlıklıysa zaten belli. Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Lucas, Allen, Gerrard, Suarez. Karar verilmesi gereken son 2 kişi bunun için BR Sterling ve Shelvey’i kullandı bugün. (BR için bu 10 kişi aslında) Enrique olmadığından sahada Downing vardı.

Şimdi bizim takım Barça mı bütün kupaları aldı herkesi yendi de deneysel  şeyler yapıyor BR efendi. Downing’i sol bek oynatmanın ne gibi bir mantığı var..  Allah’tan adam çok özverili her maç bize 1 gol yediriyor maksimum :D  ters kademe bilmiyor doğal olarak, durması gereken yeri bilmiyor bunun üstüne kolay çalım yiyor. Önünde Enrique olunca bir nebze onun da yardımıyla bir şeylerin üstü örtülüyor ama Downing’in önünde Shelvey ne demek.

Shelvey İngiliz tipi, box to box, adamların ortasahası hayvan gibi koşuyor abi türü bir ortasaha henüz 20 yaşında ve savruk, zaman zaman dengesiz bi oyuncu.. Atlaması gereken bir kademe var önünde ama onu atlasa bile kesinlikle Gerrard olabilicek bir seviyeyi tutturamayacak.  Bu adamı açığa koymak hangi aklın ürünü sol kenarda durmadı bile..  Savruk olduğundan golde kaçırdı üstelik sadece bu maçta değil oynadığı her maçta goller kaçırıyor.

 Sterling yetenekli, teknik oldukça da akıllı ama fiziği yetersiz ve kalan maçlarda çok yıprandı artık. Bunun için birkaç hafta yedekten gelse çok daha iyi olacak sanki..

Son olarak BR takılmış 13 kişiye, biz gördük 17 yaşında kimlere karşı oynadı Robinson mesela neden oynamaz ?  Skrtel-Agger ikilisi kuvvetli bir forvet karşısında dağılıyor mesela neden Coates oynamaz. Johnson bu kadar formdayken neden  önde oynatılmaz arkasında Wisdom yada Flanno neden oynatılmaz. Forvet arkasında Suso’ya neden şans verilmez en azından Sterling kadar. Neden Assaidi birkaç maç ilk  11 de başlamaz. Sezon hazırlık karşılaşmalarında Ibe sağ kanatta bekleri maymuna çevirmişti. O neden 18 e alınmaz, 18 e neden bir forvet alınmaz..

Kıymetli  Liverpoolseverler bana kızıyor ama Liverpool tamda ManU, Chelsea, Barça gibi baskı kuruyor (bu  maçta da golden önce bir ara nefes alamadılar) ama tamda burada onlardan ayrılıyoruz. Onlar bu baskıdan en az iki gol  çıkarıyor biz bekliyoruz Suarez ilk 4-5 pozisyonu kaçırsın diye yada Suarez kendi başına cezasahasında çalım yapsın diye..  O kadar bencil ki Gerrard’ı maçın başında daha, geç verdiği top sebebiyle sinir etti.

Bir daha anlatmakta yarar var, Suarez müthiş bir futbolcu harika driblingçi ama son vuruşları iyi değil ve bencil.. Bize çok net bir golcü gerek Higuan, Falcao, Tanju, Jardel yada ben gibi :D  solunda Sterling sağında da Suarez oynarsa işte o zaman Suarez efsane olur.

Bunun yanı sıra Skrtel çok kötü bir maç çıkardı, Shelvey berbattı, Lucas idare ederken Allen vasat/altı gibi oynadı. Reina 2 yıldır fazlasıyla konsantrasyon eksikliği çekiyor.

Maçın genel görüntüsü budur bana göre..

LIVERPOOL: José Reina, Stewart Downing, Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Lucas Leiva (Jordan Henderson, 60), Joe Allen, Steven Gerrard, Luis Suárez, Jonjo Shelvey (Joe Cole, 45), Raheem Sterling

GOL: Gerrard 87



A.VILLA: Brad Guzan, Nathan Baker, Ciaran Clark, Chris Herd, Eric Lichaj, Matthew Lowton, Ashley Westwood, Barry Bannan (Karim El Ahmadi, 86), Brett Holman (Fabian Delph, 70), Christian Benteke,  Andreas Weimann (Charles N'Zogbia, 92)

GOLLER: Benteke 29,51 Weimann 40





Hiç yorum yok: