18 Ağustos 2012 Cumartesi

SEZON ÖNCESİ YAZISI




Kıymetli Liverpoolseverler, şöyle bir toparlayalım Liverpool’umuz bu transfer dönemini nasıl çarçur etmiş dedim ve bu yazıyı kaleme aldım :D

Liverpool sezon bitimiyle, aslında yönetimin kafasında olan King Kenny’yi kapının önüne koymakla işe başladı.  Tam yeni yatırımlara başlamıştık ki bu karar her şeyi sıfırladığı gibi geçen 2 seneyi de çöpe attı. Ligde ki sıramıza bakarsak King Kenny başarısızdı diyebiliriz ama işin içine girdiğimizde hiç de öyle olmadığını görürdünüz neyse bu eski mevzular deyip bir kenara koyalım ama şunu da yazmak lazım bu patronlar zaten King ile çalışmak istemiyordu.

Aylarca TD aradıktan sonra güzide kulübümüzün patronları Swansea’yi kümede tutup iyi de futbol oynatan Brendan Rodgers’da karar kıldılar (Brendan Rodgers’tan bundan sonra yazar  BR diye bahsedecektir. )
BR transfer yapmak yerine ilk önce eldeki oyunculara bakmak istedi. Bir tiki taka sevdalısı olan BR temel oyuncuları  Ada’dan olan bir takıma nasıl tiki taka oynatacak hepimizin merakla beklediği bir şey  olsa da çok geçmeden hazırlık maçlarında bunun cevabını aldık. Ya BR’nin kafasında başka bi tiki taka var, yada hiç Barça’yı izlememiş :D

Latife yapmayı bir kenara bırakarak oyun sistemi hakkında konuşmakta fayda var. BR muhtemeldir ki takıma  4-3-3 oynatacak. Bunun için hücum yapabilen kanat bekleri , bir kesici (lucas) 1 kanat hücumcusu(Suarez), 1 oyuna topu pasla sokabilen (başka nasıl sokulur ki) stoper (Agger), iyi bir kaleci (Reina), 1 ve bir yıldız (Gerrard) mevcut.  Yani sahada ki 11 oyuncudan 7si zaten elimizdeydi. Skrtel’i de güvenilir bir kesici stoper olarak düşünürsek  bu rakam 8 oluyor. Bize gerekli olan 3 pozisyon ise 1 “Deep Liner Playmaker” (Xavi yada Pirlo gibi), 1 kanat hücumcusu ve bu sistemin gereksinimi 1 forvet (“false 9” da oynarsa süper olur).  

BR bunlar içinde aslında akıllıca bir iş yaparak tanıdığı bildiği ve bu oyunu oynayabilecek oyuncuları aldı. İlk önce Chelsea Reserve takımından tanıdığı ve daha sonra 2011 yılında Swansea’ye kiraladığı Borini’yi kadrosuna kattı. Borini BR’nin elinde büyümüş biri olarak hocasının ne istediğini tam olarak bilen biri bu açıdan yararlı olacaktır şüphesiz.

Bundan sonra BR yine Swansea’ye dönerek Allen’i aldı. Allen saha görüşü çok iyi olan, genç gelişmeye açık bir oyuncu benden çok daha yakından izleyenler onun saha görüşünün Alonso ayarında olduğunu söylüyor. BR ile birlikte daha çok forma bulup kendini geliştirecektir. (Yoksa adama Aqua’yı sorarlar) Liverpool içinde bulunduğu durum itibariyle bu iki oyuncuda bir ışık görürse sabredecektir başarı için, bu da demek oluyor ki bu arkadaşların gelişimi için çok uygun bir ortam mevcut.

Geçtiğimiz günlerde BR son hamle olarak Heerenven’den Assaidi’yi aldı. GS’nin almadığı bu arkadaş tutarsa babından takıma eklenmiş bir futbolcu bınservisine sadece 3M ödedik. Hücumda her iki kanatta oynayabilen hızlı bir arkadaş olsa da ben inanıyorum ki bu arkadaş Liverpool’un 4 yada 5. tercihiydi.
Bu durumda elimizde açık bulunan 3 pozisyondan 2si doldu ve kalan için 1 transfer yapıldı. Muhtemeldir ki bu durumda kanat hücumcusu görevini Downing üslenecek. Beklediğimiz katkıyı yapabilirse Downing için yeni transfer diyebiliriz.

Bu bağlamda gidenlere bakarsak eğer, Kuyt’ın FB’ye gelişi ruh anlamında Liverpool’dan bir şeyler götürmüştür muhakkak, Bellamy’de Cardiff’e giderken bizim hücum gücümüzden bir şeyler götürdü. Aqua’nın bir türlü takıma yerleştirilemeyip gönderilişi en çok maddi anlamda bir kayıp sayılabilir bizim için, Aurelio ise gidişi kendine ve Liverpool’a iyilik oldu desek yeridir.

Son tahlilde elimizde genç bir TD ve genç bir takım var, 2 tane yıldızımız ve iyi bir defans hattımız ile iyi bir kalecimiz var. Bu takımın ne kadar öğrendiğine bağlı olarak yerimiz ilk 4 içinde olabilir ama ben 5-7 için ideal yer derim ve bu takımı da 1 yıl beklerim.

Hiç yorum yok: