15 Mayıs 2012 Salı

SEZON DEĞERLENDİRMESİ-1



Sezona ne umutlarla başlamıştık oysa… Bizde zenginler semtine taşınmış, oradan ev bakıyorduk başımızda King Kenny kim çıkarsa karşımıza yeneriz diyor yemin ediyorduk..

King Kenny senelerce yapılmayanı yaptı yazın iş olarak,  Konchesky ve El Zhar başta olmak üzere tam 12 oyuncuyu elden çıkardı. Bunların içinde neden gitti denilebilecek Ayala, Meireles, Mavinga ve Insua sayılabilir ama en nihayetinde gerekli bir hamleydi bu.. Kaldı ki gidenlerden sezona damga vurabilen bir ex Liverpool oyuncusu olmadı..

İlk  10 maçta içinde Arsenal ve Everton’ın da olduğu 10 maçta 5 galibiyet  içinde ManU’nun olduğu 3 maçta beraberlik ve 2 beklenmedik mağlubiyet aldı. Özellikle bu dönemde alınan 4-0 lık Spurs mağlubiyeti canımızı çok sıkmıştı. Bu ilk 10 maçın bize gösterdiği aslında iyi yolda olduğumuzdu.. Spurs maçında gelen erken kırmızıların etkisiyle alınan ağır mağlubiyet bir kenara bırakılırsa bütün takımları eziyorduk sahada, direkten dönen toplar, kaçan pozisyonlar, atak oyun şahsen beni mest ediyordu.  Takım hep ilk 5-6 içerisindeydi bu dönem ..

Felaket kapımızdaydı, Lucas henüz 12 Lig maçına çıkmışken sakatlandı ve sezonu kapattı. Bu sezon ki ilk kırılma noktası işte bu sakatlıktı bana kalırsa.. Lucas bu 12 maçlık dönemde(neredeyse bir Xavi kıvamında oynuyordu) %88 yakın dikine pas, %90 civarı  ikili mücadele kazanma, maç başına 2 den fazla pas arası.. Tek kelimeyle muhteşem bir 12 maç izletti bize Lucas ve bizde Rafa’nın sözlerini hatırladık “İnsanlar Lucas’ın ne kadar harika bir futbolcu olduğu anlamıyor”

Lucas sakatlandıktan sonra King Kenny kah 2 CM, kah 3 CM kah da Spearing ile Lucas’ın görevini yapmaya çalıştı. Bu dönem bu yükü idare edebildi Liverpool Lucas’ın sakatlığından sonra ki 10 maçta 3M, 3B ve 4 galibiyet aldık bu mağlubiyetlerden biri City’ye karşı olmasına rağmen kupalarda City, ManU ve Chelsea’yi yendik.   


Sonra bence 2. ve takımı tamamen yıkan kırılma yaşandı  finale kaldığımız Lig Kupasında Cardiff’i yenip kupayı aldık. Futbolcularda bundan sonra gözle görülür bir düşüş başladı. Bundan sonra sadece önemli maçlarda ve FA CUP’da performans göstermeye başladı takım..  Bu dönemde sadece Ligde Everton ve Stoke maçları kazanılırken Kupa maçlarını da kazandı. Wigan falan kalan her  takıma da yenildi.
Bunlardan sonra sezonun son maçına geldik. FA CUP Chelsea finali..

İlk  yarı istediği gibi oynayamayan takımımız, ikinci yarı şiir gibi bir futbol ve Carroll’ın sayılmayan golüyle kupayı kaybetti. Bunu onur meselesi yapan takımımız yedekler de olsa (bizde de vardı yedekler) hemen sonra oynanan Chelsea lig maçında adamları paçavraya çevirdi 4-1 ile..

Son tahlilde Cardiff maçına kadar takımımız şanssız/beceriksiz fakat güzel bir oyunla geldi. En çok korner atan, en çok gol pozisyonuna giren en çok topu direkten dönen takımdık. Sonra sadece kupaları alırsak başarılı sayılırız ilk sezonda diye düşünen takımımız King Kenny’yi de deli etti.  Ve bundan sonra gerçekten kabus bir dönem geçirdik.

Seneye Umutlumuyuz umutluyuz, CL yaparmıyız ? Allah Kerim.. 


Hiç yorum yok: