21 Kasım 2011 Pazartesi

CHELSEA 1-2 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)


Kazandık taktik mücadelesi içinde geçen maçta King Kenny bizi bir kez daha utandırdı. Evet kıymetli Liverpoolseverler sezon başında tüh Villas Boas’ı kaçırdık demiştim ama Kral’a terbiyesizlik yapmışız. :D


Maça Liverpool beklemediğimiz bir 11 le başladı ki King Kenny dersine iyi çalışmış onbiriymiş bu.. Solda Maxi ve Suarez’in hemen arkasında Bellamy ile, ana fikir tıpkı Arsenal’in yaptığı gibi hızlıca topu ağır ve formsuz defansın ortasına/arkasına atmaktı. İlk dakikalarda son pasları iyi yapsak ilk yarı 3-0 bitebilirdi, 1-0 bitti olsundu. Liverpool kazanacağını hissettirmişti.

İkinci yarı çok hızlı başladı Chelsea kişisel fikrim bunu çabuk bertaraf edeceğimiz yönündeydi ama maalesef erken golü yedik ve bu baskı yaklaşık 20 dk sürdü. Sonra Liverpool yine yavaş yavaş (top daha çok Chelsea’de olmasına rağmen) en kötü ihtimalle 1 puan alacağını hissettirmeye başlamıştı ki, son dakikalarda önce Kuyt ile kaçırdık ama Johnson Adam’ın da harika pasında enfes bir gol attı.

Bu galibiyetten daha güzel olan ise Hem C.Adam’ın galibiyeti oğlu vefat eden B.Jones’un ailesine hediye etmesi hemde Johnson’ın golü B.Jones’a hediye etmesiydi.

Oyuncularımıza gelirsek, bana göre C.Adam, Johnson, Skrtel, Lucas, şahane maç çıkardılar. Lucas %89, C.Adam %78 pas yüzdesiyle oynarken Srktel bütün ikili mücadeleleri kazanmış. Ama bana göre asıl maçın yıldızı King Kenny harika bir taktikle(özgüvenle) bu sezon ilk kez Maxi’yi 11 de kullandı. Tam oyundan düştüğünde Maxi’yi çıkardı. Bellamy yerine Henderson’ı alması da çok yerinde bir değişiklikti. Kutluyoruz..

Son olarak kıymetli bir Liverpoolseverin dediği gibi Torres attı onu aldılar, Meireless attı onu aldılar. Ama anlamıyorlar bedenleri satın alabilirler ama RUHLARI ASLA.. YNWA


CHELSEA:  Petr Cech, Ashley Cole, David Luiz, John Terry, Branislav Ivanovic, Ramires (Raul Meireles, 84), John Obi Mikel (Daniel Sturridge, 45), Frank Lampard, Florent Malouda, Juan Mata, Didier Drogba (Fernando Torres, 84)

GOL: Sturridge 55



LIVERPOOL: José Reina, Martin Skrtel, José Enrique, Glen Johnson, Daniel Agger, Dirk Kuyt, Maxi Rodríguez (Stewart Downing, 78), Lucas Leiva, Charlie Adam, Craig Bellamy (Jordan Henderson, 67), Luis Suárez (Andy Carroll, 90)

GOLLER: Maxi 33, Johnson 87


KING KENNY NE DEDİ: 3 puandan mutlu olduğunu söylemiş, kazanmayı hak eden taraftık demiş. 2. yarı biraz baskı yedik ama yine de kazandık demiş. Maxi için Londra’yı seviyor, havasını seviyor demiş :D Bellamy ve Maxi için çok akıllı futbolcular demiş. Adam’ı da övmüş bize golü kazandırdı demiş. Takımın göründüğünden daha iyi bir ekip olduğunu, geçen yıl defansif oynayarak kazandıklarını ama bugün öyle olmadığını söylemiş. Brad Jones’un oğlu için bütün takım çok üzgün bunun için demiş ama bunu kesinlikle maçı kazanmak için bir motivasyon aracı olarak kullanmadığından bahsetmiş. 

Hiç yorum yok: