6 Eylül 2011 Salı

NEDEN KING KENNY’YE İNANIYORUZ..



Kıymetli Liverpoolseverler çeşitli mecralarda (feysbuk, tivitır vb.) özellikle Meireles’in gidişinden sonra King Kenny’ye bir kızgınlık olduğu görülüyor. Özellikle genç arkadaşlarımız King Kenny’nin verdiği kararların yanlış olduğundan bahsediyor. Ben bu risaleyi bu kardeşlerimizi uyarmak için yazıyorum. Yapmayın çarpılırsınız :D

Her şeyden önce King Kenny kendisi gibi saf yetenekleri 100 km’den tanır kıymetli Liverpoolseverler.. Barnes, Aldo, Beardsley, Staunton, Rosenthal gibi adamları takıma kazandırmıştır ki bazıları için bugünkü gibi bu para verilir mi diyenler olmuştu.

King Kenny Liverpool’dan ayrıldıktan sonra kimsenin beklemediği şekilde Blackburn’ün başına geçmiş ve onları 1966 dan sonra EPL’ye çıkarmıştır. Bununla kalırmıydı Kenny kalmazdı tabi iki sezon sonra EPL’de şampiyon olmuştu ki bunu bugüne kadar başaran sadece 4 takım var.

Blackburn’de ne gibi transferler yaptı derseniz, 1992’de Southampton’da oynayan 22 yaşında ki Alan Shearer adında bir çocuğa (Southampton o zaman bir alt ligdeydi) 3,5M £ ödeyerek o güne kadar ki transfer rekorunu kırıyordu. Bu çocuk tamam yetenekliydi de bir alt ligde olmasına rağmen 118 maçta sadece 23 gol atabilmişti. Pek golcü sayılmazmış değil mi kıymetli Liverpoolseverler. Sonra Blackburn’de 138 maçta 112 gol attı tabi.. Şampiyonlukta cabası.. Başka ne yaptı derseniz, David Batty ve Tim Flowers’ı kazandırdı takımına. Bir sonra ki sezon bir transfer rekoruyla daha Chris Sutton’ı kattı kadrosuna onun da Blackburn ortalaması 130 küsür maç ve 50 gol..

Ayrıca King Kenny ile anlaşmaya varan Keane Fergie’nin sonradan aklını çelmesiyle ManU’lu olmuş ve bugüne kadar gelen  şampiyon takımın ilk temel taşı olmuştur.

Daha sonra 1 sezon Newcastle’ı çalıştırdı ama tabi bir takımı değiştirmek için yeterli mi tartışılır..

Yani kıymetli Liverpoolseverler, King Kenny birine para verip onu EPL transfer rekortmeni yaptığında hep çok büyük getirilerini görmüş..

Not: Liverpool bloğu olduğumuzdan Liverpool günleri bilindiği farzedilerek detaylandırılmamıştır.. 

2 yorum:

oğuzhan dedi ki...

Genç arkadaşlara da fazla yüklenmemek lazım Shareef kardeş. Gerçi ben de 80 lerin sonuna ancak yetişebildim ama Dalglish'in Blackburn'de neler başardığını çok iyi hatırlıyorum. Kenny'nin ne kadar büyük bir futbol üstadı olduğunu takımdan gönderdiği isimler bile belli ediyor. Bütün kazmalar bir bir gönderildi. Meireles de çok pahalı bir yedek olacağı için gönderildi sanırım ama keşke Chelsea'ye gitmeseydi.
Bizim şanssızlığımız tam işlerin oturduğu sırada City gibi başbelasının ortaya çıkması.Yoksa ManU ile mücadele edebilirdik teke tekte, Chelseanin biraz daha zamana ihtiyacı var onlar ilk 3'e oynar ancak.
Yine de bu sene şampiyonluk gelirse kimse şaşırmasın. Dalglish'e de Kraliçe "Sir" unvanını versin bi zahmet. Artık biz de onu "Sir Kenny" diye çağırırız.

Shareef dedi ki...

Sir King Kenny :D süper olur... bizde şampiyon oluruz diye geçiriyoruz içimizden biraz şanslı olursak ama bakalım.. Daha zamanı da var üstelik