17 Eylül 2011 Cumartesi

LIVERPOOL’UN YENİ GENÇLERİ 2011-2012


Kıymetli Liverpoolseverler her sene yaptığımız gibi (3. geleneksel ) Liverpool’un genç yeteneklerinden bahsedelim istedik.

Bildiğiniz üzere Rafa son iki senesinde altyapının da sorumluluğunu aldı. Bununla birlikte yeniden yapılandırdığı altyapıya kıymetli gençler kazandırdı (Ki o gençler geçen yıl King Kenny ile A takıma girmeye başladı) burada şimdi aslında çok genç olan Suso ve Sterling’i saymayacağız tabi (Onlar reserve oyuncusu şimdi) Gelin biz size şimdi alt yapıya (U18) bu yıl katılan bazı genç yeteneklere bakalım..


Dave Moli (Forvet 15 yaşında); Rafa’nın transferlerinden biri, Rafa onu 2009’da Luton Town’dan almıştı kıymetli Liverpoolseverler.. Tabi onu almadan önce son kez King Kenny’ye izletmişti. Onu izleyenler hızlı, güçlü, uzun boylu ve “clinical” bir bitirici olduğunu söylüyor..


Kristoffer Peterson (Forvet / Forvet arkası 16 yaşında) İsveç’in son yıldız adayı, 14 yaşında Savadalens  A takımı ile maça çıkmış ve bu takımın 1950’den beri ulusal takıma seçilen ilk futbolcusu olmuş. (Takımı pek matah sayılmaz İsveç 3. liginde :D) şimdiden boyu 1,83 cm, tekniği ve oyun zekası sayesinde forvet arkası da oynayabiliyor.. Takıma bu yıl katıldı ama geçen yıl transfer edilmişti..


Yalany Baio (Defansif ortasaha 16 yaşında)  Guinea Bissau doğumlu Portekizli oyuncu onun için yeni Claude Makalele diyorlar.. Top kapma ve uzun pas atma konusunda çok yetenekli olduğu söyleniyor.. Liverpool onu Chelsea ve R.Madrid’in elinden çekti aldı.. Kesinlikle bu yaş grubunun en iyi oyuncularından..


Yusuf Mersin (Kaleci 16 yaşında) Liverpool onu geçen yıl Millwall’dan aldı. Altyapı Milli takımlarımızda da oynuyor.. 1,94 boyunda , onu izleyenler Stephens ve Belford’dan daha iyi kaleci olduğunu söylüyor (hatta Hansen’den bile şu halinde daha iyi kaleci diyorlar)


Jack Dunn (Hücuma dönük Ortasaha 16 yaşında)  İşte yeni adamımız bu kıymetli Liverpoolseverler U16’nın kaptanıydı. Gerrard’ın daha hücuma dönük olanı..  Öyle bir sol ayağı var ki diyor izleyenler kendimizi rüyada sanıyoruz. Topla çok rahat, saha görüşü şimdiden mükemmele yakın, pozisyonuna göre golcü ve topla hareket ettiğinde zevk veren bir futbolcuymuş.. En önemlisi Liverpool doğumlu J  

Bunların dışında zaman zaman U16’dan alınıp U18 de forma giyebilecek olan sıra dışı yetenekler, Portekizli Embario ve İrlanda’lı O’Hanlon sayılabilir

Hiç yorum yok: