2 Ağustos 2011 Salı

2011-2012 SEZONUNA BAKIŞ-1 MANCHESTER UNITED



Geçen yılda benzerini yaptığımız bu yazı dizisine şampiyondan başlayalım istedim, kendilerini hiç sevmesem de şampiyonluklarına saygı olarak.

Fergie bu şampiyonlukla Liverpool’u geçti ve EPL’de en çok şampiyon olan takım oldular. Fergie bu sene bitti dediğimizde yeni bir jenarasyonla yine şampiyonluklara devam etti. Bu sene yine bir dönüm noktalarındalar, daha önce Keane ayrıldığında arkasında  Scholes vardı. Bu sene Scholes futbolu bıraktı ama arkasında Anderson ve Gibson var. Scholes Xavi’nin bile hayranlığını kazanmış bir futbolcuydu. Onun boşluğunu muhakkak arayacaklardır belki Sneijder alınırsa bir nebze çözüm olabilir.

MENAJER
Alex Ferguson

TRANSFERLER
Gelenler; Phil Jones (£16.5m), Ashley Young (£20m), David de Gea (£18.7m)

Gidenler; Edwin van der Sar, Paul Scholes (jübile yaptılar), Bébé (Besiktas – kiralık), John O’Shea, Wes Brown (ikisi de Sunderland – £6m), Owen Hargreaves (serbest bırakıldı)

Hep buna dikkat çekiyorum kıymetli Liverpoolseverler, adam transfer yapmayacağım diyor yine de bizden çok harcıyor ki biz 5 senedir ilk kez bu kadar para harcamışken. Sonra’da vay efendim Fergie iyi transfer yapıyormuş. Kıymetli Liverpoolseverler bu kadar pahalı transfer yapınca zaten bu oyuncuların kabak çıkma ihtimali nedir ki?

Alınan bu oyunculardan sadece De Gea’nın direk 11 oynayacağını düşünüyorum ben..


TAKIM ve DİZİLİŞLER

Takım 4-2-3-1, 4-4-2 ve 4-2-2-2 gibi formasyonlarda oynayabiliyor. Kadrosu geniş ve yeterli bu varyasyonlar için.. Özellikle kanatları çok yeterli durumda, Nani (kendisi hep yalan yere kendini atar), Young, Park ve Valencia iyi oyuncular ve farklı özellikleri itibariyle sahada çeşitlilik yaratabilirler. Bunun yanı sıra ellerinde Rooney var ki son birkaç yılda tamamen farklı bir oyuncu oldu sahada asıl esnekliği sağlayan oyunucu o bana göre (kendisini hiç sevmesem de O bir Evertonian :D )

Burada önemli olan zannımca Scholes’un yeri nasıl dolacak o bölgeye hali hazırda bir transfer yapılmadığından şu anda Gibson ve Anderson o bölgeyi kapatacak gibi görünüyor ama onlarda sadece idare eder. Orta ikilinin diğer elemanı ise Carrick.. Birde benim özel nefretime sahip Fletcher var nereye koysan oynar ortasaha da

Defans göbeğinde sorun yaşamazlar gibi, aynı şekilde sol tarafta Evra ile yine rahat.. Sorun ise sağ kanatta ve sol da alternatif sorunu.. Eğer burası sakatlık ve formsuzluklarla çok problem olmazsa ManU istediğini alabilir rahatlıkla..

Forvet bölgesi çok seçenekli ve çok farklı, Berbatov ile tek forvet, target man tarzı oynarken, Hernandez ile bol gollü, ve Rooney ile her türlü oynayabilirler..

ANAHTAR OYUNCU
Wayne ROONEY

Oyun kurucu forvet yada defansa dönük santrafor ne derseniz deyin, sahada çok değişik rollerde bulunabilmesinin yanında hala gol atabiliyor. Xavi’nin hayranlığını kazanmış ve keşke bizde oynasa dediği bir başka oyuncu..

O bu kadronun içinde en sıra dışı futbolcu ve şampiyon olacaklarsa Rooney yapacaktır özellikle Scholes yokken..

FİKSTÜR

West Bromwich Albion (deplasman), Tottenham Hotspur (Kendi Sahasında), Arsenal (Kendi Sahasında), Bolton Wanderers (deplasman), Chelsea (Kendi Sahasında)

Paralarının, oturmuş kadrolarının varlığı yetmiyormuş gibi ballılarda.. İlk haftalarda Spurs, Arsenal ve Chelsea ile kendi sahasında oynuyor. Galibiyetle çıkmaları halinde işi yarılayacaklar..

NEREDE BİTİRİR LİGİ

İlk 2 dışına çıkmalarını beklemiyorum sadece ben değil bütün dünya beklemiyor.. 

Hiç yorum yok: