23 Nisan 2011 Cumartesi

LIVERPOOL 5-0 BIRMINGHAM MAÇ SONU (EPL)




İnanılmaz bir Liverpool izledik bu gün sahada kıymetli Liverpoolseverler..  Kelimelere sığacak gibi bir maç değil bu, Liverpool 2. yarının başı hariç çok seri paslarla sürekli ortadan kenardan ataklar denedi..

Liverpool çıldırmış gibi yüklenirken Birmingham kalesine seyirci de çoştukça çoştu.. İlk dakikalarda gelen gol hem rahatlamamızı sağladı, hem de kendimize güveni arttırdı. Bu dakikalarda pas trafiği ve pas hızı karşısında sanıyorum hiçbir EPL takımı tutunamazdı. Bakmayın kıymetli Liverpoolseverler 5-0 olduğuna maçın hakkı aslında daha fazlaydı :D

Sahada süper oynayan bir takım vardı ama ben geldiğinden beri bu kadar harika oynayan bir Lucas ilk kez görüyorum, inanılmazdı. Geçmiş yıllar referans alınınca benimde dahil olduğum grup pek sevmiyor onu ama bugün oynadığı oyun inanın kıymetli Liverpoolseverler Masch’i geçin Alonso ayarındaydı.. Bana kalırsa kesinlikle maçın oyuncusu oyunu ile ama bir hareketi var ki benim için öz be öz Scouser’dır artık,  ilk yarıda Sol köşede top rakipteyken ve  Robinson’la futbolcuyu sıkıştırmışken. Topu çarptırarak auta çıkarttı Lucas ve o sırada pozisyon bittiği için ileriye giden Robinson’un arkasından Jack, Jack diye bağırarak durdurdu ve pozisyon için tebrik etti. İşte bir Liverpool oyuncusunun yapması gereken budur.

Sonra Suarez bu maçta gol atamadıysa bile birkaç asist yaptı ve inanılmaz oynadı oda, tek problem sanırım gol atamamasını kafasına takıyor, o böyle oynadıkça biz çok tehlikeli bir takım oluyoruz. Futbol zekası çok üst düzey, aradan bir yerden rahatça geçiriyor topu ve orta da yapsa, şut da çekse bakarak yapıyor. Bence maçın ikinci fantastik adamıydı..

Bunun dışında Meireles sahanın hemen hemen her yerinde top kapıp, pas verdi tıpkı Kuyt gibi.. Bu ikisi özel adamlar kıymetli Liverpoolseverler, bir şekilde top kapıyorlar, bir şekilde topun atıldığı yerde oluyorlar. Liverpool’u kıymetlendiren oyuncular bunlar..

İki kanat bekimizin yaşı neredeyse Carra kadar ama özellikle Flanagan bugün çok alışmış gibiydi takıma, her ikisi de topla haşır neşirler, süratleri fena değil, iyi orta yapıyorlar ve taş gibi defans elemanları.. Yine Flanagan top geçer adam geçmez bir sertlikte.. Spearing ve Carra  ile beraber bunlar bizim ruhumuz sahada ki..

Düşünün kıymetli Liverpoolseverler 2. yarıda hücumda, ceza sahasının içinde sağ tarafta Skrtel iki defa (aynı pozisyonda) çalım yaptı, bilek hareketleri gösterdi bize.. Şuradan da anlaşılır nasıl bir maç olduğu aslında, diğer işlerini hep vasatın üstünde yapan Maxi bugün hat-trick yaptı :D 

Toparlayacak olursak bence sezonun en iyi maçını oynadı Liverpool ve taraftar ile birlikte muhteşem bir galibiyet aldı. .

LIVERPOOL: José Reina, Jamie Carragher, Martin Skrtel, John Flanagan, Jack Robinson Jonjo Shelvey, 79), Jay Spearing, Raul Meireles (Joe Cole, 85), Dirk Kuyt, Lucas Leiva, Maxi Rodríguez (David Ngog, 89), Luis Suárez

GOLLER: Maxi 7,66,73, Kuyt 23, Cole 86


BIRMINGHAM: Ben Foster (Colin Doyle, 41), Martin Jiránek, Liam Ridgewell, Roger Johnson, Stephen Carr, Sebastian Larsson, Lee Bowyer, Aliaksandr Hleb (David Bentley, 67), Keith Fahey, Craig Gardner (Kevin Phillips, 79), Cameron Jerome  

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Son zamanlarda gördüğüm en güzel haber

Ayrıca bu linkte de King Kenny çok iyi anlatılmış

http://www.haber7.com/haber/20110424/Herkes-Liverpoolu-ornek-almali.php

Shareef dedi ki...

Yazıyı okudum birkaç eksik dışında gerçekten durumu çok iyi özetlemiş..