12 Nisan 2011 Salı

LIVERPOOL 3-0 M.CITY MAÇ SONU (EPL)



Şiir gibi bir ilk yarının sonunda “pas ve hareket” ne demek gösterdi bize Liverpool’umuz.. Maçın başında gördük ki harika şekilde sahaya yayılmış takımımız çabuk pas yaparak ve hainden sonra opsiyonlarımız artmış olarak tehlikeli oluyor.. Kenarlarda  Meireles ve Kuyt’un ortasahada pas trafiğine katılmasıyla kimi zaman driblingler ve Suarez ile kimi zaman uzun kafaya atılan topların Carroll tarafından indirilmesiyle çeşitli hücum varyasyonları sundu gözlerimize ve kalbimize..

Bunun sonucunda Carroll bize aslında uzun boylu kalas İngiliz tipi santrafor olmadığını gösteren bir şutla üstünlüğü getirdi. Ben City biraz bizi geri yaslar mı diye düşünürken, solmaya yüz tutmuş zanaatlarını inatla icra eden zanaatkarlar gibi ısrarla pas yapan ve basan bir Spearing izledik, bu kısa boylu çocuk,ona tezat Liverpool kadar yüreğiyle koştu da koştu.

Kuyt’un köşeye plasesi bizi tam rahat rahat geriye yaslamıştı ki, Carroll’un kafa golü bana çayım ne kadar güzelmiş dedirtti.

King Kenny o kadar etkileyici bir şaheser ki, Maçın rejisi her golden sonra özellikle onun sevincini izlettiriyor bize Liverpool’lu futbolculardan ziyade, bizim de sevincimiz bir kat daha artıyor.

Bir alkış da taraftara Flanagan’ın ilk maçında, yapmaya çalıştığı ortayı rakibe nişanlasa bile alkışladı. Attığı paslarda ve güzel hareketlerde ise ooo diye sesler çıkararak gencimize sanki kendini Messi gibi hissettirdi.

Anfield’da eğer göğsünüzde o kuşun amblemini taşıyorsanız biri gelip kolunuza girip sizi alkışlıyor illa.. İlla futbol diyen bizlere, futbola dair en güzel hikayeleri aynı harflerle ama her maçta başka başka seslerle anlatıyor da anlatıyor..

Teşekkürler Liverpool, teşekkürler King Kenny, teşekkürler Anfield’da olan herkes (City dahil :D)  Çok güzel pazartesi gecesi yaşattınız bize…



LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Fabio Aurelio, Jamie Carragher, Martin Skrtel, John Flanagan, Jose Raul Meireles, Leiva Lucas, Jay Spearing, Luis Suarez, Andy Carroll (David N'Gog, 90), Dirk Kuyt

GOLLER: Carroll 13, 35 Kuyt 34



M.CITY: Joe Hart, Vincent Kompany, Aleksandar Kolarov, Joleon Lescott, Dedryck Boyata, 
James Milner (David Jimenez Silva, 59), Adam Johnson, A, Gareth Barry, Yaya Toure, Y, 
Edin Dzeko, Carlos Tevez (Mario Balotelli, 16)

Hiç yorum yok: