5 Mart 2011 Cumartesi

ŞİMDİ NEREDE, NE YAPIYOR 2- ANTHONY LE TALLEC

d



Kıymetli Liverpoolseverler serimizin ikinci bölümünde, La Havre’ın bize kakaladığı iki genç yetenekten Le Tallec olanına bakalım istedim..

Sinama Pongolle ve Le Tallec’i transfer ettiğimizde aha dedim bizde Wenger gibi Fransız genç yetenekleri yıldız yapıp oynatırız. Bu iki genç takımımıza 2003-2004 sezonunda katıldı ama 2001 yılında satın alınmışlardı yanlış hatırlamıyorsam..

Le Tallec hem forvet  hemde forvet arkasında oynayabiliyordu. 2003-2004 sezonunda 19 yaşında 23 maça çıktı ve sadece 1 gol atabildi. Sonra ki sezon 7 maça çıkan Le Tallec’in tünelin sonunda ki ışık görünmeye başlamıştı. 2005 in bir bölümünü bizde bir bölümünü  St. Etienne’de geçirdi ve 7 maçta 1 gol attı.

Sonra döndü ve Sunderland’a kiraya verildi. Nispeten kötü bir sezonda 27 maçta 4 gol atabildi ve yine kürkçü dükkanına döndü. Rafa onu bu sefer Sochaux’ya kiraladı burada da 25 maçta 4 gol attı ve takımıyla Fransa kupasını kazandılar..

Kontratının son yılında Le Mans’a kiralandı bu sefer, 26 maçta 5 gol attı ve sözleşmesi biten bu oyuncuyu Le Mans bırakmadı ve 2 yıl daha (toplamda 3 yıl) burada kaldı en iyi dönemi de bu oldu 70 maçta 14 gol attı.

Bu performansını beğenen Auxerre sezon başında, Le Mans’a 3M € ödeyerek satın aldı. Ama şu ana kadar sadece 6 maça çıktı Auxerre’le ve sadece 1 gol atabildi..

Elimizde patlayan bu 2 gençten daha yetenekli olan ama yeteneksizi kadar başarılı olamamış, bir Liverpool oyuncusu olarak tarihteki yerini aldı.

Bu arkadaşın şu an 20 yaşında olan kardeşi Damien Le Tallec şu anda aileden patlayan bir yetenek olmak için Dortmund’da yırtınıyor şu an ve sadece 4 maça çıkabildi..

Hiç yorum yok: