11 Mart 2011 Cuma



Doğum Tarihi: 19 Nov 1993
Doğum Yeri: Cadiz
Uyruğu: İspanyol
Oynadığı Takımlar: 2008-2010 Cadiz
                                  2010-         Liverpool
Oynadığı Mevki: Hücuma Dönük Ortasaha

Kıymetli Liverpoolseverler, Pacheco ve Insua’yı ne kadar sevdiğimi bilirsiniz. Bu oyuncuların en önemli özelliği yeteneklerinin yanı sıra öğrenme kabiliyetleri ve kendilerini geliştirme azimleri..

Bugün size detaylı tanıtmak istediğim Suso bu özelliklere sahip olmasının yanı sıra, Pacheco ve Insua ile aynı kalibrede değil. Bana inanın kıymetli Liverpoolseverler bu çocuk (aynı stilde olmasa bile) Messi, Zidane, Figo kalibresinde.. Videolarını izledikçe inanıyorum ki; gelecekte şampiyonluklara imza atacaksak mutlaka takımın üzerine kurulması gereken 2 oyuncu Suso ve bundan sonra tanıtmak istediğim Coady’dir.

Suso’nun videosuna bakarsanız şu anda bile A takıma girip etki edebilecek düzeyde, sıra dışı top saklama kabiliyeti ve saha görüşüne sahip. Reserve TD Mc Mahon Suso hakkında,  bazen istiyorum ki topu ona verelim ve nasıl oynadığını seyredelim, onu izlemek büyük zevk demişti..

Henüz 17 yaşında, Rafa onu 2009 yılında R.Madrid ve Barça’nın elinden kaptı. Bu sezon takıma katıldı ve U18 de olması beklenirken Reserve takıma alındı. Sezon başında B.Moenchengladbach ile yapılan hazırlık maçında Sterling ile beraber A takımla da oynadı.. Şahsen ben sezonun son maçlarında, sıralamada ki yerimiz kesinleşirse onu A takımda görebiliriz tekrar  diye düşünüyorum..

Seneye A takımda oynayacağını varsayarsak 10-15 yıl yararlanırız bu çocuktan.. Sterling, Banton, Toni Silva gibi yeteneklerimiz var ama bunlar günün birinde büyük bir yıldız olsa da (bkz Çakma Ronaldo)  Bir Xavi (Suso) birde Puyol’a (Coady) ihtiyaç var. Biri maçı kazandıracak akıl, diğeri şampiyonluğu getirecek mental dayanıklılık..   

Hiç yorum yok: