27 Şubat 2011 Pazar

WESTHAM 3-1 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)




Yenildik kıymetli Liverpoolseverler, futbolcularımız genel olarak çok kötüydü bence temel sebep bu..

Demba Ba ve Piquinne’in hem hareketli hem de güçlü tarzı ters geldi savunmamıza ayrıca alanı kontrol altına alamayınca beklenen (aslında bu maç özelinde beklemediğimiz) oldu.

Maça savunmada Wilson, Carra ve Skrtel üçlüsüyle başladık, kanatları Kelly ve Johnson kapatıyordu. Ama özellikle Johnson’ın ilk yarıda ki çok kötü oyunu 2 gol yememize sebep oldu, arka alanda Wilson sol beke yardım etmekten savunmada alanı daraltamadı. İlk yarıda özellikle Demba Ba’ya Wilson tarafından atılan toplarda Wilson’ı çok yıprattı. İkinci yarıda Cole’un neden oynamadığını da anladık. Takım 4-4-2 ye dönmüşken arkasında ki Wilson’a hiç yardım etmeyince bu maç Wilson için tam travmalık oldu :)  Her ne kadar Kelly’nin hücum yetenekleri pek olmasa da, enerjisi ve fiziğiyle Skrtel’e Wilson’ın yaşadıklarını yaşatmadı.

Ortasaha da (ki bence maçı orta saha kaybettirdi) Lucas ve özellikle Gerrard berbat bir futbol oynayınca ve özellikle bu alanı kontrol edemeyince Scott Parker tabiri caizse at oynattı bu bölgede.. 2. yarı son 15 dk biraz yüklenince golü bulduk ama golden sonra oyuncular birden o baskıyı bıraktı halbuki WestHam enerjisinin tamamını tüketmişti bu dönem.

Meireles ve Kelly’nin sakatlanması çok kötü oldu, maçın başında Wilson bence düzgün oynuyordu ama Carra, Johnson ve Cole bitirdi maç içerisinde çocuğun kendine olan güvenini oysa saha 18-19 yaşında ki bu çocuğun koşulsuz desteğe ihtiyacı var.

Suarez, Carroll ile daha iyi oynayacaktır diye düşünüyorum kıymetli Liverpoolseverler, bugün bile 3-4 pozisyon buldu ama teneke kaleci Green’in topları çıkartacağı tuttu..


WEST HAM: Robert Green, James Tomkins, Matthew Upson, Wayne Bridge, Lars Jacobsen, Scott Parker, Thomas Hitzlsperger,  Mark Noble, Gary O'Neil, Demba Ba (Carlton Cole, 89), Frederic Piquionne (Jonathan Spector, 82)

GOLLER: Parker 22, Ba 45, Cole 90


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Danny Wilson, Jamie Carragher, Martin Kelly (Joe Cole, 43), Martin Skrtel, Jose Raul Meireles (David N'Gog, 49), Steven Gerrard, 
Dirk Kuyt, Leiva Lucas, Luis Suarez

GOL: Johnson 84

2 yorum:

winston barian dedi ki...

sadece ikinci yarıya bakabildim. zaten böyle maçlarda sonuçtan çok kim ne yaptı diye bakmak daha acımızı hafifletiyor. meirelles'i sekerken görmek kötü. o da olmayınca her topu alanın illa ki gerrard'a atayım saplantısı(zorunluluğu) oyun hızımızı kesti. bunu kırmamız gerekiyor. ama elbette solda cole arkada lucas'la değil. suarez'in oyun aklını yanındakilere aşılamasını görmek sevindirici, rakiple topun arasına gir, orta sahadan bir oyuncuyu pasla yanına çek, sonra koşuyla içeri katet! (gördün mü? n'gog! ne kadar kolaymış) ayrıca en uçta içeri çekip mükemmel seri katetmelerini en son sarışın ispanyol bir çocuk yapıyordu bundan 3 sene önce. Bir de skertel'ı anlayamıyorum (bkz. 3. gol) bir defans oyuncusu nasıl bu kadar kolay pozisyonda pozisyonunu kaybedip cole'un arkasına düşebilir.
kafası mı kıyak? taç çizgisini burnuna mı çekiyor?

Shareef dedi ki...

Katılıyorum sana ama top Gerrard'a gelmeyince Gerrard'da kızıyor :D Ona güvenebileceği birileri lazım Meireles, Alonso gibi.. Lucas'ın yerine Spearing oynasa en azından İngliz tip ortasaha (oynadığında pas alış verişine çok olumlu katkıları oluyor sınırlı da olsa yetenekleri kaldı ki Fletcher çok mu iyi Spearing'ten) Skrtel savunma yapamayan bir stoper:D Öyleki özellikle yüksek toptan yediğimiz hemen hemen her golde pozisyonun içinde bir hatası oluyor. Oraya seneye Mexes yada Kjær iyi gider ..