16 Şubat 2011 Çarşamba

GENÇLERİMİZİ TANIYALIM-1 RAHEEM STERLING


Doğum Tarihi: 08.12.1994
Doğum Yeri: Harlesden / Londra
Uyruğu: Jamaika / İngiltere
Oynadığı Takımlar: 2005-2010 QPR
 2010-                    LFC
Oynadığı Mevki: Kanatlar / Forvet


Onu almaya çalıştığımızda, ManU, Fulham, City, Arsenal, Chelsea top yekün peşindeydi. Biz bastırdık aldık ama bu bize 2M £ a maloldu tabi 5M £ çıkabilir bu fiyat.. QPR’dan Steve Gallen onun için şöyle diyordu, “Doğuştan gelen bir yeteneği var, bu çocuk, pas atabilir, şut atabilir, kafa vurabilir, gol atabilir, top kapabilir, defans yapabilir aslıda ne isterseniz onu yapabilir”

Onun bu yaşında ki yeteneği Wallcott’un yeteneğinden daha iyi olduğu söyleniyor o kadar ki Rooney ile karşılaştırılıyor ve ondan da daha iyi olduğu söyleniyor..

Hodgson bu sene başında onu Almanya’da B. Moenchengladbach ile oynadığımız hazırlık maçında oynattı. Resmi maç olduğu için resmen tarihe geçmedi ama şunu söyleyebiliriz A takım forması giyen en genç oyuncu o henüz 15 yaşındaydı.. O maçta daha önce yazmıştık Suso’da oynamıştı o da henüz 16 yaşında..

Şimdi de birkaç gereksiz bilgi verelim hakkında, 14 yaşından beri U17 ve U18 milli takımlarına çağrılıyor zaman zaman (Şu an sıklıkla U17’de), geçen yıl bize transfer olmasaydı QPR’ın TD Jim Magilton’ın söylediğine göre İngiltere Profesyonel futbol tarihinde A takımı forması giyen en genç futbolcu olacaktı. (en genç oyuncu bildiğiniz gibi Lazarus 15 maç 45 gün ile oysa Sterling 14 yaşında bu ünvana layık olacaktı), Liverpool U18 takımında ilk golünü Everton’a karşı attı (Mayasında var efsane olacak :D )

Bana kalırsa Suso ile birlikte çok beklemeyeceğiz onun A takımda oynadığı günleri..    

NOT: Video dün Youth Cup  turnuvasında Southend'i 9-0 yendiğimiz maça ait. Sterling tam 5 gol  attı.. 

Hiç yorum yok: