16 Ocak 2011 Pazar

LIVERPOOL – EVERTON MAÇ ÖNCESİ (EPL)



Merseyside’ın mavi tarafı kırmızı tarafına konuk kıymetli Liverpoolseverler.. Şimdi size bu ne kadar büyük bir derby bizim için ne kadar önemli gibi şeyler yazmayacağım, bu blogu okuyorsanız (şu an öyle yapıyor olmanız lazım :) ) zaten biliyorsunuzdur. Liverpool’un 3 büyük takımından ikisi (birinci ve üçüncü) TSİ 16:00 da karşı karşıya gelecekler. (2. takımı için sol tarafa Shankly’nin sözüne bakalım :D )

Eğer Everton bu maçı kazanırsa 1984-85 sezonundan sonra ilk kez 2 maçı da kazanacak. Amam en son 1999 yılında sahamızda kazanmış Everton.  Geçen yıl Anfield’da oynanan maçta 2 oyuncu atılmıştı ( Soto ve Pienaar) iki takım arasında son 12 maçta 10 kırmızı kart çıkmış. Son 4 Anfield maçında sadece 4 gol atılmış.  

Şu anda Everton 12. ve biz 13. sırada bulunuyoruz.


SAHA: Anfield

SAAT VE YAYIN: 16:05  Spormax


LIVERPOOL: Gerrard cezalı, Carra ve Spearing yok. Takımımız son 5 EPL maçının 4 ünü kaybetti ve bu sezon 10 maç kaybetti toplam olarak bundan önce böyle bir istatistik 1957 yılında başımıza gelmişti. Fakat son 6 Anfield maçından 5 galibiyet çıkarabildik. Torres yarın 100. maçına çıkıyor Liverpool için 99 EPL maçında 63 gol atmış durumda.. Carra ve Gerrard’sız bundan önceki son maçımız 2002 yılındaydı. Kenny TD olarak sadece 3 kez yenilmiş Everton’a 20 maçta..

Muhtemel 11: Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Aurelio, Kuyt, Meireles, Lucas, Cole, Maxi (Babel), Torres



EVERTON: Jagielka ve Barkley sakat. Everton deplasmanda oynadığı son 11 maçın yalnızca 3 tanesini kaybetti, 10 maçta berabere kalmışlar ki bu EPL’de en yüksek sayı, Everton son 73 yılda Anfield’da sadece 1 penaltı kazanmış :D, Baines 7 asist yapmış ki EPL’de bir defans oyuncusu olarak en yüksek asist sayısı bu, Pienaar bu eszon en çok faul yapılan oyuncu tam 54 kez..

Muhtemel 11: Howard, Neville, Distin, Heitinga, Baines, Coleman, Arteta, Fellaini, Pienaar, Saha, Beckford



HAKEM: Phil Dowd 

Hiç yorum yok: