18 Ocak 2011 Salı

GENÇLERE YOL VERİN

Liverpool tarihinin en büyük kişisi, büyük efsane, saygı değer kişilik (bu kadar yeter heralde :D) majesteleri Kenny Dalglish genç oyuncular oynamalı falan da fişmekanda yapmadan dün harika bir şey yaptı..

U17 takımımızın ve İngiltere U17 takımı kaptanı, Conor Coady ve İspanya’nın yeni umudu, yeni Xavi, yeni Iniesta.. Fernandez Suso bugünden itibaren Melwood’da A takımla birlikte antrenmanlara çıkacaklar.

Oyuncularımızdan kısaca bahsetmek gerekirse,Conor Coady bütün altyapı milli takımlarında ve takımımızın bütün alt yapı kategorilerinde kaptandı bunu doğal liderlik özelliklerine bağlıyorlar daha şimdiden Gerrard ve Barry ile karşılaştırılıyor.. Defansın göbeğinde ve ortasaha da oynayabilen Coady saha içinde mükemmel bir lider olmasının yanı sıra harika bir penaltıcı ve çok güvenilir bir pas dağıtıcı.. Onun kaptanlığında İngiltere U17 takımı 18 yıl aradan sonra finalde İspanya’yı yenip Avrupa Şampiyonu oldu. Ayrıca Coady BBC tarafından verilen Young Sports Personality of the Year ödülünün 2010 yılında ki sahibi oldu..  Coady 25 Şubat 1993 Liverpool doğumlu..




Suso’yu anlatırsak eğer 16 yaşında Liverpool onunla anlaşma imzaladı fakat takıma bu yıl katıldı. Guti gibi bir sol ayağı olduğundan bahsediliyor saha görüşü ve tekniği için Cadiz’de ki antrenörü Quique Gonzalez en az Guti kadardır diyor. Cadiz’de daha çok sol tarafa yakın oynayan oyuncu Liverpool’da ortasahada ve forvet arkasında kullanıldı. Sene başında U18 takımımıza alınan Suso birkaç maçtan sonra Reserve takıma dahil edildi..  Reserve takımı Menajeri Mc Mahon daha sezon başında onun için çok akıllı, harika bir oyuncu onu izlemek büyük bir zevk, bizim yapmamız gereken topu ona vermek ve sonra maçı almasını izlemek, hem gol atıyor hem de pozisyon yaratıyor, demişti.. Suso Liverpool’a gelmek için R.Madrid ve Barça’nın tekliflerini reddetmişti (Valencia, Sevilla ve Villareal’i saymıyorum bile)

Suso U18 ve reserve takımda yarım sezon durduktan sonra A takıma yükseldi. Onu canlı izleyen taraftarlar arasında Fowler’dan sonra yeni kahraman diyen bile var kıymetli Liverpoolseverler.. Suso’nun gerçek ismi Jesus Fernandez Saez  19 Kasım 1993 Cadiz/İspanya doğumlu..



Bu iki oyuncuyu’da yakından takip edenler bu sene başında ikisi içinde 2011’de olmazsa bile 2012’de mutlaka A takımda forma giyerler diyordu. A takımla antrenmanlara çıkarak ilk engeli aştılar. 2 yıldır bende bu ikisi hakkında çok şey duyuyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum A takımda oynamalarını.. 


Not: İspanyol'a benzeyen İspanyol :D 

Hiç yorum yok: