30 Aralık 2010 Perşembe

ROY’UN ISINAN SUYU



Kıymetli Liverpoolseverler şöyle bir derleme yapalım isterseniz, Roy kendi sonunu nasıl getirdi. Son maçta dalga konusu olan bu adama (Roy Milli takıma diye bağırdı taraftar) göre herkes suçlu ama kendisi bu iş için yetkin ve elinden geleni yapıyor. Bakalım nasılmış ?

Hodgson’ın muhteşem kariyerine bakalım öncelikle, Liverpool’da şu an galibiyet yüzdesi %41,38 Bu Shankly’den beri en kötü oran Rafa %55, Paisley %57 ve Dalglish %60 ile en iyileri..

EPL kariyerinde ise en iyi deplasman derecesi Blackburn ile sadece 5 galibiyet.. Şu ana kadar Liverpool ile 9 maç kaybetti ki bu 1954 den beri en kötü derece (o yıl küme düşmüştük) :D

Başlıca problemlere bakalım,


TORRES SORUNU

Özellikle son maçta (daha öne birkaç maç böyle olmayabilir) Torres tamamen Zamora gibi kullanıldı. Havadan uzun toplar atıldı ve Torres’in indirmesi beklendi (2-3 tane indirdi de) Torres bu tarz bir oyuncu olmadığı aşikarken ve oyuncunun da bunu istemediği ortadayken Roy bunu göz ardı etti ve kendi sisteminde özellikle son maçlarda ısrar etti.

Torres dünyanın en iyi 2-3 santraforundan birisi ve şimdiden bir KOP efsanesi, Torres’i bu tarza zorlayıp mutsuz etmenin zararı sadece Roy’a dokundu. Torres her neden formsuzsa bu tamamen Roy’un sorunudur.

Roy’un açıklaması, Eğer yıldız oyuncular takıma kazanmak için yardım etmeyeceklerse başka bahaneler aramak yerine aynaya baksınlar (5 Ağustos)


KÖTÜ TRANSFERLER

Cole’u Rafa almış olsa bile, Poulsen, Konchesky, Jones Roy transferleri. Bunlardan ikisi yedek, Konchesky berbat oynuyor ve annesi sebebiyle taraftarın nefretini kazanmış durumda. Elinde bir tek Meireles kalıyor ki onuda 2 maçta ortasahanın sağında oynattı.

Roy’uın açıklaması: Cole buraya başarısız Chelsea macerasından sonra yüksek beklentilerle geldi ama maalesef beklentileri karşılayamadı (23 Aralık)   


OYUNCU YÖNETİMİ

Yukarıda Cole için söylediklerini yazdık bunun yanında Torres’le durumu belli ve sık sık dile getirdiğim gibi sezon başı Mavinga’ya söylediği “daha çok İngiliz futbolculara yer vericem seni düşünmüyorum” ve Johnson ile Agger’i basın önünde eleştirmesi oyuncular ile iletişiminin ne derece başarılı olduğunu gösteriyor sanıyorum bize..

Bu adam Man- Management işinde dahi :D


STAFF SORUNLARI VE SOYUNMA ODASI

Oyuncuların genelinde soyunma odası ile ilgili problemleri olduğu söyleniyor öyleki Rafa’nın detaylı incelemelerine alışık oyuncular, Roy’un kabaca incelemelerinden sıkılmışlar, antrenman metodlarını da yetersiz buluyormuş futbolcularımız.

Ayrıca Scout ekibi Rafa’nın ekibi olduğundan burada da bir uyumsuzluk söz konusuymuş.

Son olarak Hodgson’ın 40 yıllık arkadaşı, Fulham’da asistan menajeri, Liverpool’da kaleci antrenörü Mike Kelly neredeyse hiçbir futbolcu tarafından sevilmiyormuş.


TAKTİKSEL YANLIŞLAR

Elinde klasik İngiliz 4-4-2si  için ne forvet, ne kanat oyuncuların varken, üstelik Agger gibi topla ileri çıkabilen ve stoper için üstün tekniğe sahip bir oyuncun varken forvete uzun toplarla oynamak Roy’un dar kafalılığına bir örnek teşkil eder sanıyorum.

Agger sezon başında bu sistem için itirazlarını dile getirdi zaten ve günün gördü :D Konchesky’nin berbat oyununa tahammül ederken aynışansı Aurelio bulamadı mesela (çok sakatlandı da)

Elinizde dünyanın en iyi forvetlerinden biri (en iyisi aslında Liverpool’lu olmayanlar okursa kızmasın diye :D) varsa  ne yapıp edip ona top götürmeniz lazım, Roy bunun için Kuyt’ı sola, Meireles’i sağ kenara almak gibi saçmalıklara imza attı. Bunun getirisi olarak Reina topa Torres’den daha fazla dokundu :D


DİĞER YANLIŞLARI

Taraftar Hicks ve Gillet’e protesto gösterileri yaparken, taraftarlara çıkıştı bunun sorunun çözümüne yardımcı olmadığını bunu yapmamalarının gerektiğini söyleyerek (yardakçı)

Genel Müdür’e Cole için çıkıştı, bu transferin sorumluluğu bana ait değil dedi.

Rafa’ya işe yaramaz futbolculara çok para vermiş ne kadar iyi scout takımı ve gözleri olduğu belli gibisinden bişeyler demiş (Not O Scout takımı hala görev başında) Beyni sulandığı buradan belli, Rafa Fagan’larla, Dalglish’ler le anılan bir TD Liverpool’da..   

2 yorum:

fizyoterapist dedi ki...

-Roy mu :D 3-2 lik manu yenilgisinden itibaren kesin gitmesi kanısındaydım ve hiç geri adım atmadım...
-son maçı izlerken acıdım takıma bari yedek kadroyla çıksaydı da( wolves zayıf takım ya :D) torresin johnson un gerrardın kuyt un o içlerimizi burkan hallerini görmeseydik..
-adam johnson u beğenmiyor. johnson olmasa fark en az 3 olurdu..kaç tane net pozisyonu kesti bilmiyorum..
-süt oğlanın bir şutu var o topa sanki 40 yıldır topa vurmayan adam gibi vurunca bastım kahkahayı :D kendini bir an aurelio veya insua sandı herhalde :D
-topu çıkaramadık kendi sahamızdan dalga alay konusu olduk..
-wolves bu moralle küme düşmez :D
-roy Allah seni bildiği gibi yapsın agger,wilson ve aurelio yedek ve bana göre takımda hiç yeri olmayan senin süt oğlun ve sato 11 de..
-son günlerde form tutan maxi yok meireless kanat oynuyor..
-son bir noktaya değinmek istiyorum artık oyunu ortaya yıkmakta ısrar etmeyi bırakıp,kanatlara da yönelmeliz..
-tabiki de royun ipi çekilince

Shareef dedi ki...

kanatlara yıkıcaz ama oyuncu yok :D Comolli onun için çalışıyor Allah'tan (bkz. alttaki post)