28 Ekim 2010 Perşembe

LIVERPOOL’UN SON ŞAMPİYON KADROSU 1989/1990




İşte yukarıda ki kadromuz son kez şampiyon olmuştu kıymetli Liverpoolseverler. TD King Kenny bir lig maçında forma giymişti.
LFC ile 83 maçta 50 gol atan Aldridge sadece 2 maça çıkıp R.Sociedad yolunu tutmuş, 1983 yılından beri takımımızda olan Beglin’de bedelsiz olarak Leeds’e gitmişti.
King Kenny bu oyuncular yerine 2 oyuncu aldı. Fiorentina’dan Glen Hysen ki ilginç bir transfer hikayesi var. Bu arkadaşla ManU ilgileniyor ve Manchester’a çağırıyor, her şey güzel gidiyor  300,000 £ a anlaşılıyor. Hysen İtalya’ya dönüyor ve Fergie, başkanla birlikte imza için İtalya’ya uçuyor. Menajeriyle görüşen ikili (burası komik) oyuncusunun birkaç gün önce Liverpool ile bir kontrat imzaladığını söylüyor. Hysen çıktığı ilk maç olan Charity Shield müsabakasında Arsenal’e karşı maçın oyuncusu seçiliyor. Daha sonra Liverpool efsanelerinden olan, kaptanımız Alan Hansen’in sakatlanmasıyla, Gary Ablett ile defansta iyi bir ikili olup, şampiyonluğa büyük katkı veriyor. (Çöküşü başlatan Souness maalesef onu şampiyonluktan 2 sezon sonra GAIS takımına satıyor) İsveçli Hysen 2 sezon oynadığı Liverpool’da diğer İskandinavyalılar gibi çok seviliyor.
Diğer oyuncu ise 18 yaşında Carlise’dan transfer edilen Steve Harkness’tı. İlk maçına Liverpool ile 1991 yılında çıktı ve 139 maçta 3 gol attı (forvet oyuncusuydu)
Liverpool o yıl toplam 50 maç yaptı. 30 galibiyet aldı ve beraberlik sayısı 13 oldu ve sadece 7 mağlubiyet aldı (Çarpıcı olsun diye :) Roy 9 maçta 4 defa yenildi) Maçları 12’si ligde olmak üzere 19 kere gol yemeden bitirdi. 107 gol atmışız o sezon ve içinde 9-0 lık C.Palace maçı da mevcut.
Barnes 22, Rush 18 ve Beardsley 10 gol atmış bu şampiyonluğumuzda, birde tabi unutulmayacak bir oyuncu dan S.Liege’den önce kiralık gelen ve şampiyonluk sezonumuzda oynadığı 8 maçta 7 gol atan Rosenthal’dır.
O kadroda unutulmayacak o kadar oyuncu vardı ki, Rush, Barnes, Grobbelear, Alan Hansen, Jan Molby, Beardsley, Staunton, Whelan.. Hatta GS’li kıymetli Liverpoolseverler Marsh ve Venison’u da hatırlayacaklardır.
 Aşağıda o yılki kadronun tamamı var..
Oyuncu
Mevki
 Kaleci
 Kaleci
 Defans
 Defans
 Defans
 Defans
 Defans
 Defans
 Defans
 Defans
 Defans
 Defans
 Defans
 Orta Saha
 Orta Saha
 Orta Saha
 Orta Saha
 Orta Saha
 Orta Saha
 Orta Saha
 Orta Saha
 Santrafor
 Santrafor
 Santrafor
 Santrafor

Not1: Fotoğraftak,ler şu şekilde sıralanıyor

Arka Sıra: Jan Molby, Gary Gillespie, Mike Hooper, Gary Ablett, Bruce Grobbelaar, Steve Staunton, Glenn Hysen.

Orta Sıra:  Roy Evans, Ray Houghton, Ian Rush, Alex Watson, John Aldridge, Barry Venison, David Burrows, Ronnie Moran.

Ön Sıra: John Barnes, Steve Nicol, Alan Hansen, Kenny Dalglish, Ronnie Whelan, Steve McMahon, Peter Beardsley. 

Not 2: Bu formadan bende var :) 

5 yorum:

fizyoterapist dedi ki...

şimdilerde tatlı bir anı gibi :(
Souness sonun başlangıcı olmuş,inşallah ROy da sonun sonu olur..fergie ye çok güldüm ama :D hindi gibi kızarmıştır.neyse en azından italyada güneş görmüştür :D
-candy li formayı göremedik de abi bizde carlsberg var ;) ama Türkiyede Liverpool forması bulmak sıkıntı oluyor.yazın izmirde bulamamıştım.boluda zaten yok,ankarada da bir kaç yere baktım ama bulamadım.bilmiyorum belki istanbulda vardır :)

Adsız dedi ki...

Grobbelaer bildiğim kadarıyla çok renkli bir kaleciymiş 2 3 kez rastgelmişti videolarda.Valla yaş gereği hayal meyal Staunton var aklımda sanırım Villa da da oynamıştı.
MOTM

Shareef dedi ki...

Fizyoterapist: Fergie berbat olmuştur hakikaten, işte bizi buralardan düşürdüler bu duruma.. Başta Ulubatlı Souness olmak üzere..

MOTM: Grobbelear harika bir kaleciydi, herkesin sinirler sıçramış o gıcık bir gülümsemeyle yüzünde kalecilik yapıyor :D Deliydi tam..

Ali Ece dedi ki...

Bu da benden katkı olsun o zaman http://aliece.blogspot.com/2009/03/liverpool-efsaneleri-8-bruce-grobbelaar.html
Bir de Staunton'ı satan Souness'a ne desem boş! Staunton gitti arada bir tek Riise vardı bir de Staunton tekrar döndü ama yıllar sonra çok geçti. Hala sol kanat kırık!

Shareef dedi ki...

Ali Ece: Siz F dergi zamanında da yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam.. Staunton ne güzel vururdu oradan topu ileriye :D Bir onu bilirim sol bek birde nefret ettiğim Irwine'ı :D