15 Mayıs 2010 Cumartesi

LIVERPOOL SEZON DEĞERLENDİRMESİ – 2009/2010















CARRA: A takımla ilk maçını 08.01.1997 yılında oynayan ve Liverpool formasını 630 kez giyen yaşayan Liverpool efsanesi bu yılda 37 Lig, 13 Avrupa, 2 FA Cup ve 1 LC olmak üzere 53 maça çıktı ve ne yapması gerekiyorsa onu yaptı.. İstikrar ne demek diye soran insanlar olabilir kıymetli Liverpoolseverler dışarıda onlara hiç çekinmeden Carra deyin lütfen ve ekleyin itiraz edecek olursa, bu adam son 10 sezonun 9 unda 50 ve daha üstü maç oynadı..

Dirk KUYT: Oda Carra gibi Liverpool’un oynadığı toplam 56 maçın 53’ünde forma giydi. Dağılımı şöyle 37 EPL, 13 Avrupa, 2 FA, 1LC.. Sezonun sonlarında doğru küçük bir düşüş ve bir küçük sakatlık yaşadı. Özellikle sezonun ilk bölümünde Gerrard ve Torres olmadığında takımın en güvenilir oyuncularındandı. Golde attı ihtiyacımız olduğunda, koştu da ve hatta oyun kurdu. Feyenoord’ta 101 maçta 71 gol atan bir golcüden harika bir sağ kenar oyuncu ve takımı için her şeyi yapan bir cengavere dönüştü Rafa’nın elinde :)

Pepe REINA: Blogcak yılın futbolcusu seçtiğimiz kalecimiz bu yıl toplam 52 maça çıktı, 38 i ligde, 13 ü Avrupada ve 1 kere de FA Cup’ta olmak üzere.. Bu maçların EPL’de 17 ve Avrupa’da 4 olmak üzere 21 inde gol yemedi.. 4. Kez EPL’de yılın kalecisi seçildi.. Bütün takımda her maç aynı performans gösteren bence 2 oyuncudan biriydi –Diğeri Carra-

Lucas LEIVA: Gözbebeğimiz, resmi site tarafından yılın genç oyuncusu seçilen kıymetli şahıs Lucas tam 50 kere Liverpool ile maça çıktı (çüş seslerini duyar gibiyim) Bize kalırsa Liverpool’un bu sezon yaşadığı sıkıntıların bir kısmını tek başına meydana getirdi.. Defansın içine çok girmesinden tutun da pozisyonunu kaybetmesine kadar.. Hakkını yememek için söylemek lazım mart ve nisan aylarında birkaç iyi maçı oldu. Seneye o bölgeye Banega’nın alınması gündemde inşallah alınırda, Lucas asıl mevki olan yedek kulübesine döner..

Steven GERRARD: Bence sezonun açık ara hayalkırıklığı aynı zamanda efsanemiz olan Gerrard bu sezon.. Oynadığı toplam 49 maçta 12 gol atan forvet arkası oyuncumuz geçen sene ise 44 maçta 24 gol atmıştı.. Aslında Gerrard ortalama oynayacağı kadar oynamış ama geçen yıla göre performansının %55 altında (kesin matematiksel veridir :) ) performans vermiş. Ben şimdi ne desem bu adama boş, seneye eğer şampiyon olacaksak yine ona ihtiyacımız var o sebeple olur bunlar diyerek sırtını sıvazlayıp diğer oyuncuya bakıyoruz..

MASCH: Eğer takım şahlandı ve zaferlere koşuyorsa şüpheniz olmasın en ileride deli gibi saldıran adam Masch’dir. Maçın sonunda dahi 40-50 metre depar ile rakibe bastığını görebiliriz. Sezonun başlangıcında iyi olmasına rağmen Kuyt’ın düşüş gösterdiği zamanlarda oda düştü maalesef bir sakatlık geçirdi oda belki de performansını bu etkilemiştir ama son dönem sahada var ile yok arasındaydı, öyle ki Lucas’ın ondan daha iyi oynadığı birkaç maç oldu :) Yine de kendisine bu yıl oynadığı ve ter akıttığı 48 maç için teşekkür ediyoruz.

Yossi BENAYOUN: Bazen soldan alıp içeriye kat ederken görürüz onu, eğer diğer oyuncular da istekliyse rüya gibi gelir bu extra işi fakat bazen de ayağında geveler topu sebepsiz yere.. İstersin sen kaçan adama versin pası ama o bir iki kere dürter ayağıyla topa koşar ve ondan sonra pas verir, sende yastıkları kemirirsin. Bana göre vasat bir sezon geçiren oyuncumuz birkaç güzel gol ve asiste imza attı atmasına ama ne zaman sorsalar R.Madrid’e attığı golü anlatıyor ( o kadar yani) gitse hiç üzülmeyeceğim bir futbolcu olan kendisi şu aralar Spurs’ün gündeminde karşılığında Pavluchenko’yu vereceklermiş ki sevinirim bile.. Bu sezon takımımız adına 45 maça çıkmış, haberiniz olsun. Son olarak Rafa diyorsa Benayoun’u önümüzde ki sezon 25 maçta oynatıcam , o zaman kalsın derim.

Emilliano INSUA: Geçen yıl sadece 13 maça çıkan adamım, bu yıl 44 maça çıktı ki ondan önceki sezon sadece 3 kere oynayabilmişti. işte gerçek yılın genç oyuncusu –ki kıymetli Liverpoolseverler bu gelişimi takdir etti- En güzeli sezon boyunca gelişimini izlemekti, sezonun ilk maçlarında heyecanla aman benden gitsin diye pas atan, çok hücuma çıkmayan o çocuk sezon sonunda en iyi yerlere düşünerek pas atan ve sezon başına göre 4-5 kat daha fazla hücuma çıkan bir solbeke dönüştü. Ne var ki dar kadro sebebiyle sakatlandı sonlara doğru, zaten düşüşe de geçmişti. Seneye Aurelio ve Dossena gibi değil ama daha sağlam bir solbekle en sorunsuz pozisyonlarımızdan biri olabilir.

Ryan BABEL: bu arkadaş bende sezon falan değil Liverpool tarihinin en büyük hayalkırıklıklarından olduğunu defaatle söyledim sanıyorum, sezon içinde bir twitter krizi de yaşadı ama yine de 38 maça çıktı ama sadece 16 maçta ilk 11 de başladı. Ne verdi takıma derseniz bende hiiiç derim. Benayoun ile birlikte olsa da olur olmasa da olur futbolculardan benim için..

David N’Gog: Kamerun asıllı Fransız ceylanı :) geçen yıl çıktığı 19 maçta 3 gol atan oyuncu bu yıl, 37 maçta 8 gol atmış oynadığı maç 2 katına çıkmasına rağmen golleri neredeyse 3 katına çıkmış. Kıymetli Liverpoolseverler eğer benim samimi düşüncelerimi sorarsa bence orta karar bir sezon geçirdi ve hala yatırım yapılabilir gibi geliyor bana.. 3. forvet olarak takımda kalabilir ve 20-25 maça çıkabilir bence..

Daniel AGGER: Liverpool defansının tartışmasız en kaliteli oyuncusu Agger ama bence ne ne Carra, ne Soto ne de Skrtel onun partneri olabilir, sezon boyunca bir çok maçta defansımızın uyumsuz olduğu gibi bir hisse kapıldım kıymetli Liverpoolseverler.. Sanki Agger’in partneri Hyypia gibiydi geliyor bana hep, Agger sakatlık sebebiyle 36 maça çıkabildi, ama oynadığı maçlarda dribling yeteneği ve tekniğiyle her zaman ilk tahtaya yazılacak oyunculardan olduğunu gösterdi bize.. Bence uyumlu oynayabileceği adam Ayala :)

Glen JOHNSON: 17,5M Pound’a aldığımız Johnson bize gelmek için Chelsea’nin teklifini geri çevirdi sezon başında.. Sakatlanana kadar bence iyi performans gösterdi özellikle bazı maçlarda kesinlikle takımın en iyisiydi. Bu sezon Birmingham maçında mesela 2. solbeki almak zorunda kaldılar, durdurabilmek için Johnson’ı.. Sakatlandıktan sonra ise maalesef kötü maçlar oynadı, dünya kupası için İngiltere’nin sıkıntılı bölgelerinden Johnson’ın bu formuyla sağbek.. Paraya değer bence :)

Fernando TORRES: O kadar çok sakatlandı ki ama buna rağmen bence takımın en başarılı futbolcularındandı, 22 si EPL olmak üzere 32 maça çıkabilen Torres 18’i EPL’de olmak üzere 22 gol attı. Muazzam değil mi kıymetli Liverpoolseverler. (116 maçta 72 gol atmış durumda Liverpool için) böyle bir futbolcu olursa, Drogba’da açıklama yapar tabi Ben Torres’le oynamak istiyorum diye.. O öyle derse Ancelotti’de der tabi sadece o değil bende çok isterim diye. Kanımca Liverpool bu yaz en çok onu takımda tutmak için uğraşacak, dolaşan fiyatlar çılgınca çünkü.

Martin SKRTEL: Liverpool defansının en pahalı futbolcularından ama (Johnson’dan sonra 2.) bir türlü istediğimiz seviyeye gelemedi. Aslında Agger ile birlikte bayağı yüksek bir defans oluyor ama sezon genelinde birkaç maç iyi oynadı ama (Chelsea maçımıydı ManU maçımı ) yine bence bekleneni veremediği bir yıl oldu. Juventus falan istiyordu vermek lazım bu sezon.. Toplamda 29 maça çıktı ayak tarak kemiği kırılmasa biraz daha oynardı sanırım.

AQUA: 17M verdik şaka maka :) sezon başında bu kadar para sayılınca tabi beklenti arttı zaten yetenekli bir futbolcuydu. Sezona sakat girince homurtular arttı özellikle İngiliz medyasında ama o zaman Rafa şöyle demişti biz onu 1 sezon için değil 5 sezon için aldık. Sezon sonuna doğru oynamaya başladı ama bu süreç sakatlık ve hastalıklarla kesintiye uğradı yine de 18 i EPL olmak üzere 26 maça çıktı ve EPL’de 6 asist yaptı , bu rakamı geçebilen yegane Liverpool oyuncusu yaklaşık 50 maç oynayan Gerrard. Sezon sonuna doğru gördük ki asıl yerinde oynarsa Aqua bize çok faydası olacak. Şahsen benim düşüncem seneye nispeten EPL’ye göre biraz yumuşak oyununu da geliştirerek en önemli oyuncularımızdan biri olacağı yönünde..

Fabio AURELIO: Her zaman sakattı bu sezon yine de ne zaman 23 maça çıktı bilmiyorum : ) Rafa onun tekniği ve yaratıcılığından her zaman yararlanmak istedi fakat o dediğim gibi sakatlanarak sık sık hayalkırıklığı yarattı yinede ManU ile oynadığımız ilk maçta çok iyi bir oyun çıkarmıştı. Bunun neticesinde hem Rafa hem de sanıyorum Aurelio karşılıklı olarak birbirlerini istemediler ve ona bir kontrat önerilmedi. Yolcu yani bu yaz, kendisine başarılar diliyoruz.

SOTO: Big Greek sezon başladıktan sonra takıma katıldı ve sakatlık falan (Rafa’nın taktiksel girişimleride var) 21 maç oynadı sezonun ilk maçlarında puan kayıplarına sebep oldu ama birkaç maç iyi oynamışlığı var. Yazın bir sezon için teşekkür edelim bence ve aldığımız paranın yarısına AEK’ya verelim.

MAXI: Devre arasında takıma katılan maxi bana göre başarılı bir yarı geçirdi. 17 maçta 1 gol ve 3 asist yaparak ayrıca maç içerisinde sergilediği gezgin oyunla ortasahamıza yardım etti diğer kanada yardım etti. Rafa Maxi’nin transferinde onun oyunu bize yeni seçenekler getirecektir dediğinde sanıyorum bunu söylemek istedi, önümüzdeki sezonda sanıyorum bize 20-30 maçta yardım edecektir.

Albert RIERA: Sezonun ikinci yarısında Rafa ve Liverpool için ettiği sözler yüzünden evinden maç izlemekle geçirdi ama ilk bölümünde sakatlıklardan arta kalan zamanlarda 16 maça çıkıp 5 gol ve 4 asist yaptı, oynadığı süreler içerisinde bana Insua ile iyi bir uyum yakaladı gibi geldi ve solbeke yardım konusunda bence Benayoun ve Babel’den kat kat iyi iş çıkardı. Bu yaz takımdan ayrılacaktır muhtemelen ama bence her zaman bu kulüpte 15-25 maçı vardır.

Bunların dışında Voronin 12, Degen 11, el Zhar ve Pacheco 7, Ayala, Dossena ve Spearing 5, Cavalieri 4, Kelly ve Darby 3, Eccleston 2 ve Robinson ve Plessis 1 maça çıktılar.

Degen sanıyorum birkaç iyi maç oynadı, Voronin, El Zhar, Dossena, Plessis kayda değer hiçbir şey ortaya koyamadılar. Darby Fiorentina maçında yaptığı bir hata ile CL’ye mal oldu ama bence başarılıydı, Ayala, Kelly ve Pacheco bence her zaman bu takımda olacaklardır. Özellikle Ayala ve Pacheco’dan çok ümitliyim.

Ayala’nın oynadığı maçlarda –kendisi çok heyecanlıydım dedi ama- nispeten sakin oyunu ve dikine yerden 15-25 metrelik olumlu paslarıyla bence 2-3 yıla kadar defansta ki yerini alır. Pacheco ise tekniği ve kendine güveni ( bir maçta Gerrard’a yer gösteriyordu oraya atıcam, oraya git diye :) ) ile hemen seneye oynadığı maç sayısını 2 katına çıkaracaktır ki bu sezon bu çocuk 18 yaşındaydı henüz.

Benim bu yıl ki oyuncu değerlendirmelerim böyle, şimdi sıra kıymetli Liverpoolseverlerde..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

"Seneye o bölgeye Banega’nın alınması gündemde inşallah alınırda, Lucas asıl mevki olan yedek kulübesine döner.."

Hahahah. Lucas'ın Brezilyalı olduğundan şüphe duyuyorum zaten ben.

Bence bu sezonki durumda Gerrard'ın kötü performansının payı var ama Gerrard'ın performansında da Xabi'nin gitmesinin ve Barry'nin gelmemesinin payı var. Sağ ve sol bekte yaşanan sorunlar, Torres'in yedeğinin olmaması, Babel'in gittikçe berbatlaşan formu... Liverpool'a gereken tek şey para. Rafa'nın transferleri bence kötü değil, kulübün içinde bulunduğu duruma göre bence gayet iyi yönetiyor transferleri fakat gelen oyuncuların yarısının kalitesi kesinlikle Liverpool seviyesinde olmuyor maalesef. Aquilani fit olunca Gerrard'la orta sahayı toparlarlar, inşallah seneye Arda'yı da oraya göndeririz sağ-sol-ortada rotasyona girer, Biglia da gelir, Ayala ya da Kelly de A takıma çıkar, o zaman güzel günler bizleri bekler. İnşallah...

Shareef dedi ki...

Görüşlerine kesinlikle katılıyorum.. Rafa bütün planını aslında geçen sezonun başında Barry'yi almaya yapmıştı, kafasında ki şampiyonluk için eksik parça oydu ama olmadı. Gerrard arkamda Xabi olmayınca tedirgin oynuyorum demişti zaten. Rafa gibi rotasyon manyağı bir adam Insua'ya yaklaşık 50 maçta görev vermek zorunda kaldı sezon sonu hepsi bitti tabi.. bütün Liverpool forumları Arda gelsin diye bakıyor :d inşallah olur da bir sezon rahat maçlar izleriz..

fizyoterapist dedi ki...

öncelikle emeğinize ve ellerinize sağlık diyorum.
kalede reina,kale sağlam ;) defansa gelecek olursak agger harika bir oyuncu,sato bundan sonra ne kendini ne de bizi 1 adım öteye götüremez.carra yaşı ve tecrübesiyle her zaman vazgeçilmezimiz ancak yalnızca stopperde, kanat backde değil :D skertel konusunda kararsızım.2 sezon önce harika maçlar çıkarmıştı ama bu yıl vasatı aşamadı.ama 2 yıl önce xabi DMF mizdi(city ile oynadığımız 2. maçın son anlarında adebayorun ayağından aldığı topu unutmak kolay değil) hyppia nın ismini duyunca bile içim titriyor.oynamasa bile gölgesi yeterdi bizim takıma.carranın tecrübesi ile ayalanın yeteniğini pişirsek harika genç bir stopperimiz olur ;) transfere gelecek olursak skertel ve satoyu gönderip Chiellini yi almayı kim istemez :D
gelelim kanat backlere; johnson sağ tarafı harika idare ediyor. her liverpoollu bu konuda hemfikir.aurelionun tekniği ve yaratıcılığı kadar şansı,kaderi iyi olsa ne vardı sanki her ne kadar savunma yönü biraz zayıf olsa da duran toplar ve hücüma katkısıyla harika bir oyuncuydu.hele 4-4 biten chelsea CL çeyrek final maçında chelseayi neredeyse tek başına ipe çekecekti.chelsea yarı sahasının sağ kanadından 3 serbest vuruş kullandı 1 i gol oldu,birinde penaltı kazandırdı(alonso gole çevirdi) diğerinde de ciddi bir gol pozisyonu bulmuştuk. aurelionun gitmesiyle yaşadığım en büyük endişe şudur. 2. hyppia vakası olmaz inşallah.insua göz dolduruyor kendisine maşallah diyorum ;) transfere gelince fiorentina dan vargası alabilsek ne iyi olur sol back için.

Shareef dedi ki...

Chiellini ve Vargas süper olur ama paramız yeter mi, transferle ilgili yazıyı yarın siteye vericem sanıyorum etraflıca yazdım orada görüşlerimi

fizyoterapist dedi ki...

orta sahaya gelince aklıma gelen ilk soru şu oluyor.her ne kadar inanmasam bile rafa o gavur inadından vazgeçip rierayı affedebilecek mi?bence riera harika bir oyuncu ve de ispanyol olması büyük bir avantaj.ama galiba o rafa için artık ölü biri :D rieranın gitmesi durumunda iyi bir sol kanat oyuncusu almamız şart.maxi devre arasında gelerek adeta dertlerimize derman olmaya çalıştı.sanki bikaç yıldır takımımızda oynuyormuş gibi uyum sorunu çekmedi.kuyt gibi bir oyuncunun sağ kanatta mı yoksa torresin yanında mı oynamasını istersiniz? cevabını ben de bilmiyorum keşke 2 tane kuyt umuz olsa da birine kanat kuyt, diğerine santrafor kuyt desek:) küçük hakan ,büyük hakan misali :D masch namı değer pitbull umuz orta sahanın savaşan aslanı artık ne derseniz :) o savaşırken aqua da çok teknik akıl dolu paslarla oyunu kursa.steve de oyunun balansını ayarlasa.yürekli savaşçı kaliteli ve de en önemlisi liverpoollu;) xabinin gitmesiyle en güçlü olduğumuz mevki bir anda yumuşak karnımız oldu.eminim geçen yıl rafa istese alonsoyu takımda tutardı.elinde alonso gibi bir oyuncu varken bu barry sevdası nerden geldi bu adama anlamakta zorlanıyorum.lucas kulübeye! buna katılmamak elde değil.benayounu satış listesine koymalıyız.bunun dışında orta sahaya bizim takımın oyun yapısına gidecek şekilde en az 2(biri kanat biri orta bölge olmak üzre)takviye şart

Shareef dedi ki...

Riera'nın affedilmesi mümkün değil diye 2 kez açıklama yaptı Rafa.. Barry alınabilse bence de (özellikle alonso'nun kaldığı durumda) şampiyon olurdu. Öyle bir ortasaha kimsede yok :) Kuyt sağda iyi bence Torres'in arkasına Aqua iyi olacak seneye

fizyoterapist dedi ki...

torres in yanına keane i almıştık ama olmadı ve de ciddi şekilde zarar ettik.xabi varken torresin arkasında gerrard sağda kuyt solda riera olmak üzre sanki 4 santraforla oynuyorduk ve de inalılmaz baskı kurabiliyorduk.ama bu kabus gibi geçen sezondan sonra gördük ki gol yollarında yetersiziz hele de torres sakat olunca.Pachecoya daha fazla şans verilmesini temenni ediyorum.ben babel konusunda hala iyimserim. bence babel kendisinden olan beklentilerin aşırı yüksek olmasının kurbanı.hızı çevikliği etkili şutları ve yeteneği var.bence iyi bir terapi almalı. ngog a gelince o adamdan cacık olmaz.ona ayrılacak zamanın pachecoya verilmesinden yanayım:)
teşekkür ederim