3 Mayıs 2010 Pazartesi

KAOS YAKLAŞIYOR (2) …















Kaos’un bir bölümünü 1. bölümde yazdık şimdi 2. bölümde yönetim ve getireceği/getirdiği kaostan bahsedelim.. Bildiğiniz üzere İskoçya bankasında olan 327M borcumuzu yeniden yapılandırabilmemiz için 1-2 ay içinde 100M ödeme yapmamız lazım bunun için kulüp sahipleri ( yazının bundan sonraki bölümünde bu iki şahsı danalar olarak adlandıracağız :) ) kendilerinin sadece Liverpool’lular tarafından değil bütün iş çevreleri tarafından antipatik, açgözlü nefret edilesi bulunduğundan 55 yıldır Chelsea taraftarı olan bir ağabeyimizi kulübün başına geçirdi, takımın satılabilmesi için.. Ne var ki istenen çok yüksek ücretin yanı sıra borçlar ve yeni Stad’ın yapılacak olması satın alacak yatırımcıları da korkutuyor.. Kabaca muhtemel yatırımcının cebinden 1 - 1,25 Milyar Pound çıkacak, buda tabi ki Dubai’li yatırımcının dışında pek bir alıcı olmaması demek aslında, bu durumu da inceleyecek olursak,

Eğer Yatırımcı bulabilirsek; Yatırımcı acilen Rafa’ya transfer bütçesi çıkarmak durumunda Rafa’nın sürekli dillendirdiği en az 60M (bana kalırsa bundan fazla lazım ) burada asıl çıkmaz ya Rafa Juve’ye giderse ? O zaman yatırımcılarımız biraz daha para harcamak zorunda kalır ve bizim için doğru bir TD ile sabretmemiz gereken yıllar başlar.. Aslında Arsenal’in kronik son haftalarda kaybetme sendromu, ManU’nun güç kaybetmesi, Chelsea’nin yaşlanması devam ederken gelecek 1-2 yıl içerisinde Rafa’nın kadrosu şu haliyle bile şampiyonluğa en yakın takım olabilir..

Eğer Yatırımcı Bulamazsak; İşte en felaketi budur Texas’lı “sığır” (lar) çobanları el altından pazarlamaya başlar Torres, Gerrard ve hatta Masch ve Reina’yı çünkü ödenmesi gereken bir 100 M var.. Rafa gider büyük ihtimalle çünkü onların satışından gelecek para borç yapılandırmasında kullanılacaktır, danalar diğer staff’ı kovamayacağından (yüksek tazminat sebebiyle) başına uyduruk bir adam geçirirler (Mick Mc Carthy gibi) bizde defanstan ileriye muhtemelen Championship’ten alacağımız bir forvete topları şişiririz.. 10-16. arası bizim için güzel yerler olur.. 2 yıl sonra takım 100M pounda satılır.. Gelenek ve Tarihten eser kalmaz..

Hiç yorum yok: