13 Nisan 2010 Salı

BATAN GEMİ; LIVERPOOL..














Kıymetli Liverpoolseverler, benim gibi bir optimistik’i bile bu hale getiren Liverpool’un Amerikan eşekleri utansın..

Seneye şöyle diyebiliriz, Torres’li, Gerrard’lı, Masch’li kadro ne kadar güzeldi.. Spearing, Darby takıma olmadı Pacheco’da olmasa izlenecek adam yok :) şaka değil bu olabilir.

İngiltere’nin saygın gazetelerine bir baktığımızda Liverpool için hoş haberler göremiyoruz maalesef, söylenene göre takımın başına Broughton’ın getirilme işlemi RBS (Royal Bank of Scotland)’nin bir hamlesiymiş. Bildiğiniz gibi banka Liverpool’un 237M Poundluk borcunun 100M poundunu Temmuz’a kadar ödemesi halinde, kalan borcu yeniden yapılandırmayı vaad etmişti.

Bununla ilgili kulübün genel müdürü Purslow yanına Rothschild ve Merril Lynch’i de alarak müşteri aradı geçtiğimiz birkaç ay boyunca , bulabildikleri tek teklif kulübün %40 hissesine Rhone Group’un verdiği 110M pound’du.. Eşekler (Eşşoğlueşşekler) yönetimin ellerinden gitmesine izin vermediler 110 M için..

Bu durumda parasının tehlikeye girdiğini gören RBS eşbaşkanlık yapan bizim eşeklere diyor ki, sizin antipatikliğiniz yüzünden teklifler gelmiyor olabilir ikinizde çekilin başkanlıktan ve geçmişi başarılı ve aynı zamanda Chelsea taraftarı Broughton gelsin başkanlığa.. Broughton büyük olasılıkla kabul edecek bu teklifi söylenene göre ve bunu da beklemeden bir başka hamle geldi, Liverpool için teklif arayan iki kurum’un (Rothschild ve Merril Lynch) Barclay Capital ile çalımlaya başlandığı duyuruldu.

Şimdi muhtemel yeni başkanımız ve Barclay Capital müşteri aramaya başlayacak ne zamana kadar Temmuz ayına kadar, istenen para ne kadar peki eşekler tarafından 500M pound civarı.. Bu durumla ilgili BPP Business Scholl öğretim üyelerinden (ki uzmanlığı futbol finans) Chris Brady şöyle demiş “Liverpool dünyanın en büyük markalarından, eğer Bankgok havalimanında birine İngiltere ile ilgili bir şey sorarsanız söyleyeceği ilk şey Liverpool olur.” Bu kadar büyük bir marka için istenen meblağı tek bir girişimciden ziyade Dubai International Capital gibi bir konsorsiyumun alması daha mantıklı gözüküyor demiş.

Eğer Temmuz ayına kadar Liverpool el değiştirmezse, söylenene göre yapılacak tek bir şey kalıyor, Torres ve Gerrard başta olmak üzere kalburüstü futbolcuları satmak ve RBS ye olan 100M pound borcu ödemek..

Son olarak bu naçizane yazıyı kendisini iyi bir Liverpool’lu olarak bildiğimiz eski patron Moores’a tüh diyerek bitirmek istiyorum..

4 yorum:

aea dedi ki...

Aklıma hep Leeds örneği geliyor ve kahroluyorum. Sonumuz benzemez inşallah.

Shareef dedi ki...

Biz onlara göre çok büyük bir kulübüz.. Amerikan eşekleri herkesi satsa bile futbol takımından, takımın değeri düşer alan kişi yine bir yerlere getirir takımı.. Altyapı şu anda çok kötü değil zaten en kötüsü 2-3 sene 10-15 arasına oynar toparlarız :D

flyingdupe dedi ki...

Torres ve Gerrard da "batan geminin malları" oluyor bu durumda.

Shareef dedi ki...

:D kesinlikle