26 Mart 2010 Cuma

RAFA ve TRANSFER SORUNSALI











Geçen günler Noat Samisa Rafa’nın transfer politikası ve oyun felsefesi ile ilgili bir şeyler yazmıştı, Rafa için ne diyordu Noat Samisa, (Ayrıca yazının tamamı şurada)

Geçen yıl bu zamanlar Riera da takıma ayak uyduruyor, muhteşem maçlar çıkarıyordu. Rafael Benitez'in futbol fikrinden en çok etkilendiği futbol efsanesi Arrigo Sacchi için futbolcular, yetilerinin sahaya doğru şekilde yansıtılması için gerekli şekilde yönlendirilmesi gereken duyguları olan objelerdi. Takım da yetilerini doğru şekilde yansıtan oyuncuların birbirini tamamlayıp, eksiklerini tolere ettiği ruhu olan bir bütündü. Benitez'in ''vasat oyuncu merakı'' bu şekilde açıklanabilir. Dirk Kuyt'ın uzak forvet rolünü kusursuz oynadığı, Arbeloa'nın Benitez'in hayallerindeki bek gibi oynadığı bir takımın sol kanadında içe-dışa çalım atabilen ve asla oyun disiplininden kopmayan fizik üstünlüğüne sahip bir oyuncuya ihtiyaç vardı. Şampiyonluğa yine yetmese de Benitez'in ideal takıma ulaşma yolundaki adımlarından biri de Riera'ydı. Robbie Keane'nle başka bir şey denemeye çalıştı, hem Keane hem Benitez bu deneyde başarılı olamadı.”

Bende dedim ki, bakayım Rafa ne kadar oyuncu almış ve ne kadarını satmış :) Hala bence yeterince harcayamamış olsa da acayip bir sirkülasyon olmuş :) 55 kere transfer yapmış ve £228,976,000 ödemiş. Çoğu vasat sayılabilecek futbolcular tabi :)

Satış işleminde de 67 futbolcu ile yollar ayrılmış ve bundan Liverpool £153,100,000 kazanmış.. Aşağıda alınan ve satılan futbolcuların tam listesini bulacaksınız..

4 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

Rafa nın geldiği dönemden beri takıma transfer anlamında çok para harcadıgını ama pek bi gelişme göstermediğini görebiliriz.Sol bekte traore nin gidişşiyle aurelie geldi o mevkii güçlendi sonra riise gitti dossena geldi zayıfladı.(değişen bişi pek yok.)arbeloa glen geldi(fazla olmamakla berraber güçlendi)alonso gitti aqwua geldi(fazla olmamakla birlikte zayıfladı),hücum hattı kuyt,bellamy,crouch iken kuyt,torres,ngog oldu(ngog yerine daha sağlam bir adam gelseydi güçlenmiş derdik) genel anlamda bakarsak takıma pek bi kademe artırmadıgını kadroyu sabit tuttugunu görürürüz.her yıl 7-8 orta düzey oyuncu alıp takımın kalitesini bozacagına 2 3 transfer yapıpı yıldız oyuncu alsa çok daha sağlam bir kadro oluşturabilirdik.hem her yıl takımın dengesi bozulmaz ve ekonomik yönden de sıkıntı çekmezdik rafa bir mevkiide sorun görüyor yeni bir adam alıyor ama onu almak için diğer mevkiiyi zayıflatıyor(başka bir mevkiiden adam yolluyor) yine bir istikrar olmuyor takımda.bununla ilgili geçen yıl yazdıgım bir yazı.buyrun.http://www.goal.com/tr/news/206/genel/2008/09/04/849079/serbest-vuru%C5%9F-liverpool-eski-g%C3%BCnlerine-neden-d%C3%B6nemiyor

bir başka konu da keane transferi.herkes torres in partneri olucak diye bekliyordu ama daha ço kyedeği olarak alındı.çünkü zaten üçlü bir orta sahamız olucaktı barry,masch ve gerrard dan oluşan barry gelmeyince alonsoyla devam etti pek bir şey değişmedi yani.keane ligde takımımız adına 19 maçta 5 gol atmış.bu maçların çoğunda torres le birlikte oynamamakla beraber(torres sakattı)65 dk dan önce çıktı genellikle.19 maçın 16 sı böyle olmuştur.ben ona gerekli şansın verilmediğini düşünüyorum 19 maç 5 gol iyi değil tabi bi 7-8 olsa çok daha güzel olabilirdi.onun biraz da kötü gözükmemesinin sebebi gol attıgı maçlar diye düşünüyorum.wba ya bolton a yanılmıyorsam bir maçta 2 gol atmıştı.diğerinide arsenal a attı biliyorusunuz.bunu 5 farklı maça 1 gol şeklinde yayabilseydi bu kadar eleştirilmezdi diye düşünüyorum.çünkü medya ve taraftarlarıon gözünde uzun zamandır gol atamadıgı için bir maçta 2 gol atması pek bir şey değiştirmicekti.bunu daha fazla maça 1 er gol şeklinde yayabilirdi.siz yedek bir oyuncunuzdan sezon boyu 15 gol bekleyebilirsiniz en fazla.(en iyi 15 atarlar) keane de çok iyi bir oyuncu olmamasından kaynaklı herhalde sezon boyu 10 gol atsa yeterli olacaktı takımımız adına.ama birçokları tarafından ilk yarı 19 maçın neredeyse tamamında as çıktı 2.yarı daha az maç oynıcak demekki 5 ten az gol atıcak şeklinde bir yanılgı oluştu.belirtmek te fayda varki ilk yarı keane için alışma süreciydi ve oynadıgı maçalrda 65 den önce çıktı.bilmiyorum rafa alonsoyu yedeğe atıp gerrard ı geri çeker torres le ikisini hücumda görevlendirirmiydi? bence zor yine ngog a bagımlı hale gelmiş olacaktı.kısacası,keane agzıyla kuş tutsa örneğin 15 gol atsa yine eleştirilcekti bunda yüksek bonservis bedelinin etkisi vardı.en azından sezon sonu satsak en azından yarısına satmış olurduk ve içimiz az da olsa rahat olurdu,belki kim bilir formunu yakalar golleri sıralardı.ben onun gitmesinin şampiyonlugu etkilediğini düşünüyorum çünkü yerine adam alınmadı formsuz da olsa sonuçta adamın adı keane faydalı bir oyuncuydu bana göre.riera da da aynısı durum var.rafa riera ile arayı bozdu ondan vazgeçti şu aralar cska ya kiralanıcak diye bir söylenti var transfer sezonu da olmadıgı için yerine adamda alamıyoruz bu nedenle ondan vazgeçse bile en azından sezon sonunu beklemeli diye düşünüyorum.ne kadar iyi bir ouyuncunuz olsun takımda göndermek istiyorusunuz,takımdan ayrılacak kesin.yinede onmdan sezon sonuna kadar faydalanılması gerektiğini düşünüyorum.niye babel,riera bize sorun yaratıyorda,manu da arsenal de böyle bir sorun omuyor orası da düşündürücü tabii? okuyan varsa onu yordugum üşendirdiğim için özür dilerim :):)

Shareef dedi ki...

İlk önce Rafa 6 sezonda 75M kulübü zarara sokmuş ki bu şampiyon olucam diyen bir kulüp için komik bir para sezonda 10M neredeyse Trabzonspor kadar :) Oda şampiyon olamıyor Türkiye'de... ManU kaç yıldır ilk kez CR7 yi sattı diye kar etti, Chelsea her sene zararda.. Arsenal kar ediyor oda şampiyon olamıyor :)

Rafa Keane'i Torres'le birlikte oynatmak için aldı ama olmayınca 19M aldığını 16M a sattı.. bariz bir zarar değil bana kalırsa.. Keane tutsa şampiyon olurduk tutmadı, ondan kurtulduk :)

Man Of The Match dedi ki...

sen değil miydin hayatta çift forvet oynatmaz diyen? :D alonso ya da barry yedek mi kalacaktı?

Shareef dedi ki...

Çift forvet değil ama, İspanya milli takımını düşün Villa ve Torres nasıl oynuyordu.. Barry yoktu zaten.. Alonso Gerrard oynardı ve Keano ile Torres..