20 Mart 2010 Cumartesi

LIVERPOOL’A AVRUPA LİGİN’DE BENFICA ÇIKTI















Güzide Kulübümüz Liverpool’un EL’de şimdiki rakibi Benfica.. 16 takımlı Ligde 23 maçta 18 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle Braga’nın 3 puan önünde lider durumda.. Kulübün adı Sport Lisboa e Benfica 28 şubat 1904’te kurulmuş.. 76. sezonu oynanan Liga Sagres’te 31 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım durumundalar.

Bu yıl transferde iyi oyuncular aldılar Brezilyalı Ramires ve Kardec R.Madrid’ten Javi Garcia ve Saviola bunlardan bazıları toplam 13 transfer yapmışlar şampiyon olmak için..

O.Marsilya’yı geçip rakibimiz oldular Estadio de Luz’da 1-1 biten maçın ardından stade Veledrom’da Kardec’in 90+1 de attığı golle 2-1 yenip tur atladılar. Bir önceki turda Hertha’yı 1-1 ve 4-0 lık sonuçlarla geçmişlerdi.

Takımın Ligde en golcü futbolcusu 22 maçta 19 golle Cardozo onu 23 maçta 11 golle Saviola takip ediyor. Takımda defansta Luisao, Aimar ve bizimle birlikte birçok EPL takımının hayalini kurduğu Di Maria var.

Son olarak takımın kadrosunu verelim; Quim, Júlio César, Maxi Pereira, Luís Filipe, Luisão, Roderick Miranda, David Luiz, Sidnei, Miguel Vítor, César Peixoto, Jorge Ribeiro, Airton, Ruben Amorim, Javi Garcia, Ramires, Fábio Coentrão, Di María, Aimar, Carlos Martins, Felipe Menezes, Cardozo, Mantorras, Weldon, Nuno Gomes, Saviola, Kardec, Éder Luís

Not: Resmi bir büyütün de bakın, nasıl :)

1 yorum:

ynwa dedi ki...

genç stoper david luiz de baya gözde bir oyuncu. real madrid, bayern takipteydi en son. kadro olarak yıllardır belli bir kaliteyi tutturmuş, fakat sonuçları alma konusunda sıkıntı çeken bir takım görünümündeydi benfica. bu sene onu da aşmış görünüyorlar. benfica'yı aşarsak final oynayacağımızı düşünüyorum. 2006'nın intikamı muhakkak alınmalı.