16 Mart 2010 Salı

LIVERPOOL 4-1 POMPEY MAÇ SONU (EPL)













Liverpool süper oynadı diyor spiker ve tam da bugün ben misafir gelmesi sebebiyle 65. dk dan sonra maçı izlemeye başlayabildim.

Taraftar önceki maçlara oranla sessizdi ve zaten 5 bin kişi eksikti, oynanan kısımdan görebildiğim kadarıyla bu takımın sorunu hakikaten Lucas… Rafa Wigan maçından sonra yeterince hücum oynuyoruz ama pozisyonları gole çeviremiyoruz diyerek hem Torres’e hemde bu soruyu soranlara sallamıştı ama.. Takım hücum aksiyonlarında aksadığı açıktı, takım içinde bu sorunu çözebilecek yaratıcı oyuncularımız varmıydı, evet vardı ama her maçta Rafa’nın bel bağladığı driblingçi Benayoun değildi o bana kalırsa, son golde ki gibi pas verebilen Aqua o futbolcu, driblingle gitmeden bir an önce pas vererek.

Ayrıca Maxi’nin gezerek oynadığı oyun bayağı etkili oldu kanımca.. Bunun yanında bence Gerrard geride Aqua Torres’in arkasında oynamalı, çok daha etkili olacağı bence aşikar.. Aqua’nın ilk golü sanıyorum ek bir inanç getirmiştir kendine ve bu onun Lucas’ın önüne geçmesine neden olur.

Riera ne yapmış olabilir ki son 2 ayda bu kadar rotasyonda geri düştü, sakatlıktan gelen bile oynuyor o yok. Riera’nın takım için önemli olduğunu düşünüyorum ve yine de Rafa’nın haklı olabileceğine dair bir pay ayırıyorum. Torres’ten sonra Ngog hakikaten çekilmiyor. Rafa bu maçta 18 kişilik kadroya neden Pacheco’yu almadı acaba ? Yenebileceğini düşünmüyor olabilir mi ? :)

Reina bir tane %100 çıkarmış gene ki normal.. Kuyt’ı dinlendirmek bence akıllıcaydı adam her maç oynadı neredeyse, sakatlanma bilmemesi sanki ceza gibi :)

Rafa Kelly sakatlıktan dönünce Darby’yi kiralık verdi ve Degen’i 18 e almayarak sağbek yedeği sensin diyor.


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson (Martin Kelly, 71), Daniel Agger, Emiliano Insua, Jamie Carragher, Alberto Aquilani, Steven Gerrard (Yossi Benayoun, 74), Maxi Rodriguez, Ryan Babel, Javier Mascherano, Fernando Torres (David N'Gog, 80)

Goller: Torres 26, Babel 28, Aquilani 32, Torres 77


POMPEY: Jamie Ashdown, Ricardo Rocha, Hermann Hreidarsson (Quincy Owusu-Abeyie, 76), Steve Finnan, Nadir Belhadj, Jamie O'Hara (Danny Webber, 85), Papa Bouba Diop (Aaron Mokoena, 64), Michael Brown, Marc Wilson, Frederic Piquionne, Aruna Dindane

Gol: Belhadj 88

8 yorum:

Alp dedi ki...

galibiyetin anahtarı 4-5-1, ve anfield'da hücum ağırlıklı babel-torres-maxi "ön" alanı. arkalarındaki isimler gerrard masch ve aquilani olunca bir nevi "çakma" barcelona hücum anlayışı tadı yakalanıyor. şurada daha detaylı yazdım, burada tekrarlamayayım. mutluyuz neticede. inşallah united karşısında tekrarlarız bu performansı.

http://stalker-21.blogspot.com/2010/03/so-tell-fergie-that-torres-is-back-in.html

Man Of The Match dedi ki...

-Çok zevkli bir maç oldu.Direkten dönenen toplar ve hakemin vermediği 2 net penaltı da olsa sanırım 10 a kadar yolu vardı bunun.Yılın bence en iyi topunu oynadık.
-Torres in formunun zirvesine çıkması ve aqua nın gol atması gerçekten sevindirici.Kesinlikle aqua torres in arkasında cm diliyle amc oynaması gerek.müthiş ara paslar yapıyor ve çok iyi içeri sızıyor.geriden gelip bunları yaptıgında en ufak bir hata kontra yememize sebep olacaktır.
-Artık sıra maxi de o da atarsa golünü her şey çok güzel olucak.
-Kelly de gözüme sağlam gözüktü.

oğuzhan dedi ki...

Allah'ın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok. Benitez bunca zaman ne düşünüyordu bilemiyorum ama en azından Lucas'ın bu saatten sonra bu takımda işi olmaması lazım; diyorum ama hafta sonu oynanacak ManUtd maçında ilk 11'de görürsem kendisini hiç de şaşırmam.
Liverpool'un ideal kadrosu dün akşamki kadrodur. Sadece Kuyt'a yer bulmak lazım o kadar. İnşaallah Benitez ders çıkarır da, futbolcu takıntılarından kurtulur. Lucas'ı Aqua'ya tercih etmek futbola ihanettir. Her ne kadar karşıda Porstmouth gibi düşmeyi kafasına koymuş bir takım olsa da en azından futbol oynamayı düşünüyor Aqua.
Carragher' i neden seviyoruz? Son dakkada gelen golden sonra bile çıldırdı saldıracaktı nerdeyse. Hemen emekli olana kadar süresiz bi kontrat önerilmeli kendisine.

Shareef dedi ki...

Alp
Ellerine sağlık yazın güzel olmuş, yazında sadece birşeye katılamıyorum, oda Gerrard'ın yanlış yerde oynadığı, Rafa geçen yılki takımı düşünürsen bence doğru bir karar vermişti hücum arkası bir ön libero (bu tanım sakat oldu biraz ama) arkada masch ve alonso'nun top kapma ve oyun kurma becerisiyle birleşince boğucu bir pres yapıyordu takım.. Bu sene kifayetsiz Lucas hemde çok aksayınca sistem çöktü tamamen, aslında alonso'yu kaybedince bir futbolcu kaybetmedik 3 futbolcu kaybettik. Alonso'nun yerini alan Masch geçen yıl ki oynadığı alanı bırakınca Lucas'a oldu 2 ve ileride Gerrard (kendisi de Alonso sorulduğunda yanıtladığı gibi) Alonso arkasında olmayınca boşa çıkmış oldu al sana 3 futbolcu :)

MOTM
Aqua zaten o bölgede çok dirençsiz, mücadele gücü masch'in 4 te 1 i kadar.

Oğuzhan
Rafa böyle oynarsa kalabilir belki :) Carra'yı biz bütün yetenek eksikleri, yaşlılığına rağmen bu sebeplerden seviyor ve takımda oynamasını istiyoruz. Carra bu takımın ruhudur.

winston barian dedi ki...

umut dolu değerlendirmelerden önce göz önünde bulundurulması gereken pompey'in division two ayarında organize olmayan futboluydu. oyuncular sadece transfer pazarlarını yükseltmek amacıyla bireysel yeteneklerini sergiliyorlardı ki ikinci yarının başlarında rakip yarı alanda yaptığımız başdöndürücü pas trafiğini normal bir epl takımı yaptırmaz.
ama umudumu yeşerten takımın insiyatif almasıydı. misal aqua ve özellikle maxi. insiyatif ( lucasın 50 maç ve 5000 dakikadır yapamadığı gibi)topu alıp ileri yönlenmektir ki bu anlayışta torres ve gerrard hedef oyuncu değil tüm takımın ortak hücumunun destekleyici öğeleri oldular bu da rakip takım için hücumumuzun daha az öngörülebilir daha fazla süprize açık gelişmesine yol açtı.
haftasonu için bu dizilişle fark yeriz, aqua ve gerrard çok açıldılar, masch 40 metrelik alanda yalnızları oynadı. 6 saniyede kendi cezahasahasından rakibininkine çöken bir takıma karşı bu aşırı lüks olur. masch gerrard orta sahasına torresi çok yormayacak bir maxi ve kanatlara riera(babel)-kuyt ikilisiyle kazanabiliriz demiyorum ama yine de huzurlu bir maç izleriz.
özetlerde görünmüyor ama 50 küsuruncu dakikada babelin sağ ayak plaseyle yolladığı bir şut var ceza sahasının 5 metre kadar dışından doksana giden topu kaleci direk yardımıyla zar zor çıkardı. o ne şuttu öyle ayak içiyle o derece sert topa vurmak nasıl bir iştir? ve bu çocuk 4,5 maç oynamasına rağmen her defasında bir şutuyla hafızamda lyon'a attığı gol//arsenal deplasmanında direkten çıkan topu ve bu. bu çocukta gerçekten iş var sadece şu soldan gelip gelip rakibin burun kılının önünden sağa çekme huyundan vazgeçmesi lazım. insanlık tarihinde bir tek dünya kupasında hasan şaş kafu'ya yedirmişti o çalımı. yemiyorlar işte vazgeç!

Shareef dedi ki...

Winston Barian,

Bir sebepten burada görünmüyor yorumun o yüzden ikimiz kouşuyor gibi olacak :) bugün maçın tekrarını izleme şansım oldu, Babel'in bana göre tek eksiği zaman zaman zeka pekliği çekmesi.. Bu maç çok iyi oynadı Aqua ama benim de gördüğüm bir kaç pozisyon 20-30 m sürdü topu, ManU maçında onu öyle yaptırmızlar. Bu sebeple öne atmak lazım zaten Aqua'yı.. Dediğin kadro tertipi iyi ManU için fakat bence sağda Kuyt solda Maxi önde Aqua oynamalı.. Aqua'nın saha görüşüne bu takımın her zaman ihtiyacı var bence, onun oynamasıyla doğacak mücadele eksikliğini de sanıyorum soldan Maxi ve sağdan Kuyt ile (daha içeri kat ederek)kapatabiliriz, böylece Johnson'da istediği alanı bulabilir hücumda

winston barian dedi ki...

geçen sene 4-1 çaktığımız maçta xabi sakattı, dahası arbeloa ısınma sırasında sakatlanınca carra sağa geçti ve hyppia defansa girdi. dizilişe baktığımızda geçenseneki maça göre daha iyi duruyoruz. tek fark geçen sene biz kazanmak zorundaydık, bu sene onlar. kanattan fazla gelebileceğimizi yine sanmıyorum, yine torres'i gerrard'ı kaçırarak skor üretiriz. ama bu pasları kim atacak? aqua. peki bu riski alır mı sayın hocamız?

Shareef dedi ki...

Aqua riskini almayacağını adım gibi biliyorum ben, Lucas'la başlayacaktır yine.. Riera küfür mü etti bilmem Rafa'ya, oda yok 2 aydır neredeyse.. Bu maçların adamı Torres Vidic'i paçavraya çevirir yine.. Ama yenilmemiz daha muhtemel bütün Liverpool taraftarı bunu aklından çıkarmamalı.. :)