10 Şubat 2010 Çarşamba

ARSENAL – LIVERPOOL MAÇ ÖNCESİ (EPL)















İlk üçten bahsetmemize (yada orta sıralara düşmemize) sebep olan maç Arsenal maçı geldi, iki tarafta da kendine güven hakim.. ArsenalTürkiye bloğu kalite farkını ortaya koyarak rahat kazanacaklarını söylüyor J Bloğumuz ise oturttuğumuz defansif stratejimiz ile en kötü berabere kalırız diyor J Arshavin başka takımlara yapamadığını (yaradana sığınıp vurma J dikkat gözler kapalı ) yaparsa bilmem tabi. Bence yapılması gereken ortasahada faydasız paslaşmalara izin verip defansta fizikle Nasri’dir, Arshavin’dir kim varsa ezmek. Bence Liverpool futbolun el verdiği sertliği en üst düzeyde ortaya koymak zorunda ki rakibi sindirebilelim. Rakip zaten şut çek(e)mediği için öyle bir savunma çok elzem değil.

Arsenal 11 maçtır Emirates’te bize yenilmiyormuş (buna benzer bir istatistik ilk yarıda ki maçta bizim de vardı, o gittiyse bu da gider J) Liverpool son yendiği maçta (2000 yılında ) golü Titi Camara atmış (Ne garip futbolcuydu dimi bu adam) Arsenal son 4 maçtır galibiyet alamıyor ve bu maçlarda sadece 2 go atabilmiş. Arsenal Big Four’un kendi içinde oynadığı maçlarda en kötüymüş 5 maçın 4’ünü kaybetmiş ve bu maçlarda 11 gol yemiş. Wenger bu maçta galibiyet alırsa 300. galibiyetini alacakmış ve bu Fergie’den sonra ilk olacakmış.

Liverpool son 7 maçın 5’ini kazandı ve hiç yenilmedi. Liverpool deplasmanda oynadığı son 5 maçın birini kaybetmiş, birini kazanmış ve üçü berabere bitmiş. Kuyt son 4 maçta 4 gol atmış takımı adına..

YER: Emirates

ARSENAL: Jourou, Vela, Eduardo, Gibbs, Merida, Van Persie sakat kesin oynamıyorlar. Bendtner söylenene göre ilk 11 de başlayacak (bu bence bizim için iyi) cezalı yok, defansları hatalar yapıyor ve kısaboylu (bizde uzun oyuncu yok ama J)

Muhtemel 11: Almuinia; Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy; Fabregas, Song, Diaby; Nasri, Bendtner, Arshavin

LIVERPOOL: Torres, Benayoun, Johnson ve Aqua sakat, Soto cezalı.. Bunlar bizim için bu sezon normal olduğundan eksik yok diyebiliriz J İyiye doğru (futbol değil sonuç) bir gidişimiz var ve bu maçı kazanırsak ilk 4 değil ilk 3 için iddialı oluruz. (Arsenal daha çok patlar J)

Muhtemel 11: Reina; Carragher, Skrtel, Agger, Insua; Mascherano, Lucas; Kuyt, Gerrard, Maxi; Riera.

HAKEM: Howard Webb

1 yorum:

joenisatriani dedi ki...

Van Persie'siz arsenal'in gol atabileceğini sanmıyorum. Ama (bu cümleyi 4-5 hafta önce kuracağımı söyleseler bi tarafımla gülerdim) Soto'nun yokluğu ile stoper boşluğunu kim kapatır bilemem. Agger formsuz bildiğim kadarıyla. Gönül galibiyet istiyor ama beynim berabere diyor.