11 Şubat 2010 Perşembe

ARSENAL 1-0 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)













Yenildik ama Arsenal’li arkadaşların dediği gibi saha da bir kalite farkı göremedik varsa bile bizim lehimize olabilirdi bu farkJ

İlk yarı kontrol futboluyla geçtiğinden pek bir şey anlamadık, Nasri sakatlanınca (arsenalli arkadaşların bloğunda yoruma yazdığım gibi) Rosicky’nin girmesiyle bence bizi zorlayabilecek tek oyuncu sahaya girmiş oldu. Neyse ki ilk yarı bişey yapamadı.

İkinci yarı iki takımda kontrolü kaybetti zaman zaman beni asıl sevindiren bu yıl bence kaybettiğimiz ManU, Arsenal, Chelsea ile kora kor oyunu ilk defa olmak üzere ortaya koyduk. Son dakika da maç boyunca her türlü çirkefliği yapan Fabregas’ın pozisyonu hakem tarafından görülebilse belki de beraberlik bile çıkardı, ayrıca Liverpool’lu futbolcuların itiraz ettiği bir penaltı pozisyonu var.

Arsenal’den bütün istatistiklerde iyiydik, sadece başarılı pas onlarda %75 bizde %73 birde kaleyi bulmayan şutta bizden iyilerdi. Liverpool bugün sahaya bir karakter koymuştur bana kalırsa. Sahanın hiçbir yerinde acizlik göstermeden ve son dakikalarda gol atmayı istediğini göstererek baskı (şuursuzda olsa) uygulayarak, bence ilk4 te ki yerimiz hazır artık. Gole gelirsek Rosicky’nin harika ortasıyla Diaby'nin fiziği birleşince, bizim gözlerimiz Skrtel'i aradı. Bu da bizim patronlara kapak olsun J

Bu arada gördük ki şabanlar arasında bir fark yok, Arsenal’in şaban’ı (bendtner) bizimki ile (Ngog) aynı işleri yaptı, tamamen. Bu arada kademeli savunmamız Fabregas ve Arshavin’i hiç oynatmadı diyebiliriz.

Son olarak bence takımda 2 zayıf futbolcu vardı, Lucas ve Maxi.. Bence Maxi düzelecekl ama …

ARSENAL: Manuel Almunia, Thomas Vermaelen, William Gallas, Gael Clichy, Emmanuel Eboue, Vassiriki Abou Diaby, Cesc Fabregas, Samir Nasri (Tomas Rosicky, 33), Alexandre Song, Andrey Arshavin (Theo Walcott, 67), Nicklas Bendtner (Bacary Sagna, 81)

GOL: Diaby 72

LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Daniel Agger, Emiliano Insua, Jamie Carragher (Philipp Degen, 54), Martin Skrtel, Steven Gerrard, Maximiliano Maxi Rodriguez, Javier Mascherano, Lucas Leiva (Ryan Babel, 78), Dirk Kuyt, David N'Gog

16 yorum:

flyingdupe dedi ki...

1-0
Gerrard ın maç içindeki tavırları herşeyi açıklıyor aslında. Gerrard ilerde 10 numara gibi oynarken ne geriden adam gibi top alabiliyor, nede Ngog ona top indirebiliyor. bir ara gerçekten üzüldüm onun için, öylesine çaresiz gözüktüki. Xabi nin boşluğu kesinlikle dolduralamıyor. bana kalırsa yapılması gereken Gerrard ı dahada geriye çekmek , yani forvet arkasından orta sahaya kaydırmak. adam ilerde zaten top alamıyor, topsuz oyunda ayağına gelecek topu beklerken sinir krizine girecek belliki.

Gerrard ın geriye gelmesi ne işe yarayabilir?sözülükde "box to box midfield" ın karşısında Gerrard yazar benim bildiğim. yani bu adam oyunun her iki yönünüde muhteşem oynayabiliyor. bana kalırsa oyun kurma -top dağıtma işini ona bırakıp, o muhteşem defansif özeliklerinden de faydalanmak takımın hem daha kontrollü hücum etmesini,daha çabuk atağa kalkmasını ,hemde yaratıcı oyuncu eksikliğinde uzun süredir maç kazanmasını sağlayan "hırs" ına bir artı daha katmasını sağlardı. aslında anlatmaya çalıştığım şey Babel in oyuna girdiği andan sonra gösterdi kendisini. 70. dakika civarıydı sanırım , Gerrard ın Degen e attığı 80m lik bir top var, ayağa teslim, Degen in ezdiği, bu adamı şu şartlar altında böyle kullanmak daha doğru olacaktır. hiç değilse Ngog un arkasında sinirden çatlaması önlenir. Yoksa Lucas la falan olacak işler değil bunlar. Adam 70 dakika boyunca toptan kaçtı sanki.
Maxi oldukca paslanmış bu arada, bir aralar favorimdi bu adam, belliki ancak seneye birşeyler ortaya çıkaracak, Aqua nın da gelmesiyle -tabi "sağlam" gelebilirse oda- bu kadro yürüyüp gideebilir. Insua gerçekten olmuş sol tarafa, Degen ve Carra nın sağda mayasının tutmadığını söyleyebilirim, ancak Carra kesinlikle çok daha fazla güven verdi bana sağda, neden çıktığını anlamadım, Arshavin karşısında zor durumlara düştüğünü falanda düşünmüyorum. Babel iyiydi, bana kalırsa Ngog un ilk 11 çıktığı bu takımda banko oynaması gereken bi adam, sol tarafı Insua ile birlikte felç edebilirler, çünkü ikiside çok dengesiz hücumcular. ama söylüyorum, Ngog topcu falan değil, kadife gibi ayaları var ama o vücudu EPL ye uygun şekilde güçlendirip çeviklik kazanması nerden baksanız 2 sezon alır gibime geliyor, şu haliyle bi cacık olmaz bana kalırsa ondan, ben ekranda çıldırdım, Gerrard nasıl bırakıp gitmedi maçı hayret.
Benitez in mutala Babel girdikten sonra döndüğü oyun planını denemesi lazım öünümüzdeki maçlarda bana kalırsa, solda babel,sağda maxi ortada gerrard çok oturaklı gözüktü bana.

Man Of The Match dedi ki...

-Sayın Altınsay,sanırım Maxi nin Alonsonun yerine alındığını sanıyor.Her maç masch ile iyi ikili oldular dirençli oyuncu falan diyor.İlginç.
-Fabregas ettiği itirazlardan dolayı en az 4 sarı görürdü bugün hakem taraftar baskısına maruz mu kaldı ne?Ayrıca son dakikada penaltı yaptı hakem ile arasında 3m var hakem nasıl görmedi.O da ilginç.
-Ngog maalesef süper başladıgı sezonu berbat görütüyor.Bu çocuğa ne oldu?Babel de onu küstürdü rafa ya karşı doldurdu bence :)
-İlk 3 şansı bitmiş gibi 4. lük içinoynamalıyız artık.
-Lucas bugün fena değildi aynı şekilde maxi de öyle.Ama maxi her geçen gün biraz daha güven vermeye başladı.Lucas ise genel anlamda yerinde sayıyor.Onun başarılı olması için 30 yaşına kadar kiralanması gerek Derby,Crystal Palace a falan.Bu kafayla zor.Topu ayagına alınca düşündüğü ilk şey hemen ileri oynamak.Sonuç yine hüsran.
-Carra sakatlandımı?Dudağı kanadıgı için mi çıkardı onu anlamadım.
-Babel i çok geç aldı.Her zaman yakındıgım nokta bu.Çok geç yapıyor değişiklikleri.Riera ile başlasaydı.Kuyt u forvete alsaydı.Ngog u da son 10 dakika oyuna sürerdi daha iyi olurdu.Anlamsız bir şekilde Riera yine kadroda yok.En azından lucas yerine gerrard ı çekip bari oraya maxi yi kaydırıp riera yı sola çekseydi.
-Son söz Insua bugün tam bir futbolcu oldugunu(artık) bir kez daha kanıtlamıştır.Hele eaboue(yanlış yazdım) ve song u darmadagan etti.Aurelio yu yollayın :D

Shareef dedi ki...

Gerrard ile ilgili bir yazı yazmak istiyorum dediğin konularla ilgili.. Ngog'un güçsüzlüğündense bende artık Babel'in akılsızlıklarına tahammül ederim gibi geliyor :) Ngog oynayacaksa ama en iyi çözüm bence de babel'den girdikten sonra oynanan oyundur. Orta ikili Gerrard ve Masch ve Gerrard'ın oynadığı pozisyon yerine bir 2.Striker (buçuk forvette diyorlar) Kuyt harika yapar hemde topu ileride tutarız.

Shareef dedi ki...

MOTM:

Insua başka bir futbolcu, futbolu öğrenme nasıl oluyor her geçen gün ona bakıp anlamak çok güzel. Bu çocuk 89 doğumlu, daha da öğrenecek.. Son maçlarda onun saha görüşüne kafayı taktım ben :) dikkat edin ne kadar geliştirdi saha görüşünü.. Sezonun ilk maçlarında çabucak en kolay pas atabileceği adama atıyordu topu.. Şimdi görerek en uygun adama atmaya çalışıyor.. (Gene kantarın topuzunu kaçırdım :) Insua konusunda )

winston barian dedi ki...

geçen seneki 4-4 lük chelsea maçını hatırlatır anlar izledim maçta ve takımımızla gurur duydum. arsenalin yoğun pas trafiği (ne işe yarıyorsa?) kesmek için lucasla maschı ikili tandem olarak fabregasın yanında konumlandırmak ve hızlı toplarla çıkmaya çalışmak çok doğru taktik ve bu açıdan tebrikler rafa.
gol için skertel'in kabahati yok, hatta kimsenin yok( belki rosicky'nin kademesine basmak yerine bendner'e basmaya çalışan insua biraz hatalıdır ama 2 saniyelik bir olay) orta sahadan +1 çıkartırsanız kurulu savunmaya golü yazarsınız. Biz de lucas şutu kaçırdığı gibi onlarda diaby golü attı. ve onun kademesine girecek adam (çok fantezi ama) ngog ya da gerrard olmalıydı.
torres'i bu maçta çok ama çok aradık sadece 50. dakikadaki karşı karşıya pozisyon için değil belki de son 6 ayda orta sahanın ilk defa bu kadar çok topu forvete aktarabilme kabiliyeti neticesinde verdiği tüm pasların ngog ceylanının duvarına çarpıp geri dönmesi sebebiyle. orta ikilinin haricinde adamım agger'in de sorumluluk alıp topu ileri taşımasının bu pas trafiğinde rolü büyük.
maçın adamı masch. kaç tane top çaldı. kaç kere oyun kurdu sayamadım. ve tabi ki adamım agger hatta son dakikalarda "kaptanımız" gerrard'ın bile orta sahadan top taşıması için agger'i araması gayet hüzünlüydü. gerrard'ınki formsuzluk değil düpedüz iştahsızlık. torres gelince düzelir inşallah.
ngog hiç bir zaman babel kadar iyi şut çekemeyecek bunu demiştik değil mİ? bu çocuğa biraz daha şans.
lucas da tüm ona saydırmalarımızı bize yedirdi ya:))

Shareef dedi ki...

Belki abartı olacak ama Agger bu takım için bence Gerrard kadar hayati bir oyuncudur. Bu akşam ne Gerrard, ne Masch ne de Lucas yaptı onun yaptığını her topu aldığında en az 5-10 m top sürdü.. Lucas'ın bence 2 aydır bir çıkışı var ama ne yaparsa yapsın maalesef bu takımın zayıf halkası.. Torres takımda olsa belki şu an 8 de 8 bile yappmış olabilirdik :) ama olsun ben bu sezon ilk defa Liverpool izledim. Memnun olmayan bir Scouser var mı acaba :D

flyingdupe dedi ki...

Gerrard daki iştahsızlık sezon başından beri var, sonuçta dünyanın en iyi, komple oyuncularından birisi -hatta 1. si belkide-, müthiş bir lider ve gavurların dediği gibi "winner" bir adam. ama sahadaki oyuna bakın, bir ara isyan etti kollarını açıp, adamın ayağına top atamıyorlar, önündeki kazma top indiremiyor ona.bu adamın oynadığı pozisyon, bu kadro için yanlış, Gerrard topsuz oyuna mahkum edilmiş durumda, heleki şampiyonluk ideallerinden zaten kopmuş bir takımda mücadele etmek, amaçsız olmak Gerrard ın motivasyonunu sıfır indirmiş bana kalırsa. iştahsızlık bununla alakalı, oyuna hükmedebileceği bir alanda oynatmak, eminimki 2-3 hafta içinde onu eski Gerrard yapacaktır, ki oynadığı pozisyon konusunda herkez hemfikir anladığım kadarıyla.

Shareef dedi ki...

Çok yerinde tespitler bence Rafa aslında onun yerine bir Aimar arıyor. Bulsa çekecek ortasahaya .. Gerrard'ın orada oynaması Torres sebebiyledir.

winston barian dedi ki...

tek sıkıntım oynadığı ikinci maçta 5 gol birden atmış, hala kırılmamış en hızlı hatrick (against arsenal) rekoru sahibi robbie "god" fowler'la büyümüş bu kuşaklara ngog gibi bir genci?(yaş 21) tamah ettirmek. fowler da tıfıl dı, omuzu koydun muydu uçardı ama yakaladı mı da öttürürdü. torres'in tek yedeği ngog ise 4. lüğü öp de başına koy derim. FOKKİN YANKS!!!
bir de isterim ki daglish,rush yayılsalar iskoçyaya kuzey irlandanın varoşlarına, Mc öttüren; John O'surtan isimli kırmızı suratlı gürbüz çocukları doldursalar anfield'a eski günlerdeki gibi:))) ne güzel olurdu.

Shareef dedi ki...

Çok yaşa Barian :D Tamamen katılıyorum (blogtaki herkes katılıyordur gerçi) Biz biraz da McÖttüren John O'surtan istiyoruz.. Rafa'da yerel oyunuculara da eğilmemiz lazım onlar bu takımı ileri götürecektir diyordu :D

Man Of The Match dedi ki...

Oğuzhan a gerrard konusunda katılıyorum.En azından Aqua düzelene kadar tam anlamıyla(yani seneye) gerrard ve masch ı yanyana oynatıp ileride kuyt ı oynatsın kanatlarda maxi ve riera.gerçekten riera yedek kalıcak bir futbolcu dğil.

Shareef dedi ki...

Oğuzhan daha yazmadı ki :) Onur yazdı.. Oğuzhandan muhalif görüşler bekliyoruz :D Alternatif olacak bizi düşündürecek şeyler :)

Man Of The Match dedi ki...

karışmış ya kusura bakmayın sabah sabah kalkar kalkmaz yazdım :)

ynwa dedi ki...

ulan howard webb yatacak yerin yok artık, geçen sene manu - tottenham maçında yaptıklarınla şampiyonluğu elimizden almıştın, ama değişen pek bir şey yok anlaşılan o ki. **** herif.

ynwa dedi ki...

webb'e öfkemi kustuktan sonra yorumları okudum. düşündüğüm şaeyler yazılmış. mesela xabi'siz gerrard'ın gece ile gündüz kadar farkettiği. geçen seneki zirve yaptığı "10 numara" pozisyonunda bu sene çok da verimli olamaması tamamiyle xabi-lucas farkı ile açıklanabilir. maalesef geriden agger dışında top çıkmıyor. glen johnson ile aurelio'yu bü yüzden arıyorum açıkcası. keşke aquilani transferine bu kadar para gömülmeseydi de daha iyi alternatiflere yönelseydik. o zamanda bu transferi biraz "panic buy" olarak görmüştüm. umarım yanılırım ama sezon bitecek hala AA düzenli olarak oynayamıyor. lucas da iki sezon önce xabi - momo - masch üçlüsünün arkasında paslanırken şimdi 11 topçusu oldu, sanırım genel düşüşümüzü özetleyen bir tablo bu. we have the best midfield in the woooorld, xabi alonso momo sissoko gerrar and maskeranoooo lardan lucaslara. koyuyor adama.

ben açıkcası kesinlikle 4.lüğü cepte görmüyorum. 2 maç eksiği olan city ile aynı puandayız. haftaya city'e kaybetme ihtimalini düşünmek dahi istemiyorum. şu takım bu sene ilk 4e kapağı atsında yazın ciddi bir yapılanma şart. kulup satılabilirse tabi.

Shareef dedi ki...

Gerrard'da bugün, bize diyordu Webb barajdan biri elini kaldırırda çarparsa hemen penaltı çalarım ama son dakikada gözünün önünde ki pozisyona düdük çalmaması benim için büyük süpriz oldu. demiş her gazete yazmş bu pozisyonu. momo'yu satmak zorunda kaldı Rafa çünkü Masch'ı almak zorundaydı Liverpool ve para yoktu. Şimdi en azından o olsa yetecekti bize.. Aqua bence olacak ama takıma, Lucas'ın yerine değil Gerrard'ın yerine..