27 Ocak 2010 Çarşamba

WOLVES 0-0 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)













Belki de sorun Alonso değilde, Gerrard’tır. Belki de en zayıf tarafımız Gerrard’ın pozisyonudur. Kaç defa gol vuruşu yapacağı yerde yapamadı, geçen yıl tüm maçlarda 24 gol atan Gerrard bu yıl ilk yarı bitmiş olmasına rağmen tüm maçlarda sadece 6 gol atmış. Bu maçta gördüğüm bence bizim işlemeyen adamımız (bazı arkadaşlarında değindiği gibi) Gerrard…

Masch’ın Lucas’ın pozisyonun da problem var tamam bu arkadaşlar bir Alonso değil ama bu kadar fark edecek durumda yok ortada.. Riera çalışıyor, Maxi çalışıyor, Kuyt öyle.. Mücadele sıkıntısı yok takımın, takımın akla ve lidere ihtiyacı var oda sahada yok..

Carra sağbek olmuyor, McCarthy biraz akıllı olsa Jarvis paçavra ederdi bizi, adam Keane’nin dediği kadar var J

Kyrgiakos eskisi kadar hata yapmıyor ama her topu vuruyor karşı kaleye, bu da oyun değil yani.. Wolves gibi kapasitesiz bir takımın bam güm futboluna uyduk, bir akıllı çıkıp neden topu indirmiyoruz demedi (Gerrard bu adam)

Onun dışında Insua bence çok iyi maç çıkardı, Ngog 2. yarılar girerek fark yaratacaktır özellikle seneye.. Spurs yenince puan farkı tekrar 3 e çıktı ayrıca M.city ile aynı puandayız ama adamların 2 maçı eksik..

WOLVES: Marcus Hahnemann, Jody Craddock, Stephen Ward, S,Christophe Berra, Ronald Zubar, Michael Mancienne, Kevin Foley, Karl Henry, Matt Jarvis (Adlene Guedioura, 88), Nenad Milijas David Jones, Dav, 73), Kevin Doyle

LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Sotirios Kyrgiakos, Emiliano Insua, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Steven Gerrard, Albert Riera (David N'Gog, 66), Maximiliano Maxi Rodriguez, Javier Mascherano, Lucas Leiva, Dirk Kuyt

9 yorum:

joenisatriani dedi ki...

Aqua ve son maçlarda iyi oynayan degen i niye oyuna sokmadı acaba rafa? Sadece 1 oyuncu değişikliği ilginç bence

winston barian dedi ki...

lig sonuncusu da olsa standart epl takımına bunca risk alıp çıkarsan beraberliğe razı olman gerekir. uyum sağlamaya çalışan maxi + 20 milyonluk esası dururken çakma orta saha lucas+deggen yerine carra ve iğneyle zar zor yürüyebilen gerrard.
o kadar moral bozucu bir oyundu ki sağlıklı yargıya varamıyorum. rafa'nın takımı bu kadar bozabilmesi basit bir rotasyon mantığıyla açıklanabilir mi? herkesin getirdiği eleştiriye (gerrard torres i çıkar bu takım sıradanlaşır) bu kadroyla destek veriyorsun. az da olsa kendini geliştirebilen, saha içinde birazcık alternatif yaratabilecek oyuncular bulmuşken(aqua ve deggen) tüm takımı tekrardan gerrard'a endeksliyorsun. öyle olunca da kuyt sağdan getirdiği topla (92.min) 4 adamı es geçip 45 metre ötede gerrarda diagonal pas atmaya çalışıyor.ne acı.
ve son soru. rafa lucas'ın neye dönüşmesini bekliyor? bir xabi? ya da gerrard? oysa ben günden güne semiren bir maldonado görüyorum.

Shareef dedi ki...

Bu sezon yeterince Rafa savunan yazı yazdım :) bana yeter.. Fakat düşününce bulduğum sonuç Rafa hakılımıydı ya geliyor :) Bence Aqua'nın oynamaması Wolves'ın fizikli oyunu sebebbiyle olabilir. Burada şu soru açık kalıyor tabi Stoke daha mı az fizikliydi. Yayında da bir ara Aqua'yı gösterdi tv zaten neden der gibi.. Maxi neden oynadı bence açık Rafa bi an önce takıma katılsın istiyor, Aqua'dan farklı olarak demeçlerinde de Maxi için zaten bizim takımda olmayan tarz bir oyuncu diyordu. Bence sezonun kalanında daha çok ona görev verecek, güveniyor çünkü.. İşin kötü olmayan tarafı 5 maçtır yenilmiyoruz :D

joenisatriani dedi ki...

Epl'de hemen her takım fizikli. Epl'nin olayı o zaten:D Fizik teknikten önde. Bu mantıkla Aqua hiç gelmemeliydi o zaman.
Bence Rafa çok pasif kaldı, müdahale edemedi. Insua'nın kötü oynadığı bir maçta oyundan alınmaması Rafa'nın basiretinin bağlandığını gösteriyor. Sol kanatta işini yapamayan, Riera'dan önce Insua'ydı. Degen sol tarafta oynayamıyor mu acaba? Carragher'ı sola çekip Degen'i alabilirdi. Yada direk Degen'i solda oynatabilirdi. Aynı şekilde Darby ile de kombinasyon yapabilirdi.

oğuzhan dedi ki...

wolves gibi güçlü bi takıma kaybetmemek büyük başarı :)
shareef artık vazgeç rafayı savunmaktan, wolves gibi kifayetsiz bi takıma karşı sen hala iki önliberoyla çıkıyorsan ve her ne sebep olursa olsun Aquilaniyi oynatmıyorsan, bunun korkaklık ve takıntıdan başka hiç bir izahı yok. Son olarak; Lucas kadar kafana taş düşsün Benitez :) Böyle bir kazmayı Aqua'nın pozisyonunda yaratıcı orta saha oynatıyor...

Man Of The Match dedi ki...

öncelikle kuyt ve riera hatta maxi de iyi mücadele ettiler en azından birşeyler yapmaya çalıştılar ngog da öyle.gerrard çok kötüydü neden aqua yı oynatmadıgını bir türlü anlamadım anlamsız bir şekilde degen i kesti carra yı sağa çekti.çok ilginç.tek oyuncu değişikliği yapınca ettiğim küfürlerin haddi hesabı zaten yoktu.babel i almamasını anlarım da gerrard ın yerine aqua yı,maxi ya da riera yerinede degen i alabilirdi ki degen bana kalırsa as başlamalıydı.ayrıca riera maçın en iyi adamıyken onu da çıkarması ilginçti.kyrgiakos u görünce umutlanıyorum harbi harbi futbolunu oturttu.skrtel normal standartın altındaydı belliydi gününde olmadıgı.lucas içinse ilk yarıda oynadıgı futbolla bir kat daha ilerlediğini düşünmüştüm ama ikinci yarı fikirlerim tamamen değişti.aldıgı topu direkt ayagından çıkartmak niyetinde böylelikle kuyt u da çok zor durumda bıraktı.kuyt un yaptıgı pas hatalarının yarısı lucas ın beceriksizliği yüzünden di.masch ta takımdan kopuk oynadı.dediğin gibi insua bugün birşeyler yapmaya çalıştı riera ile iyi anlaşıyorlar.bence aquliani bugün en azından son 7 8 dk oynamalıydı.ben spearing i bile tercih ederim bu gerrard a

Shareef dedi ki...

joenisatriani;
Insua benim adamım her maç onu izliyorum özel olarak bence takımın en iyilerindendi. Birçok top kesti (bence şu an takımda onun gibi kesici yok) atağa destek verdi yapabildiği kadarıyla..

Oğuzhan ;
İnan bende yoruldum savunmaktan:).. Aqua içinde hayal kırıklığı bence geçen maç en iyi oyununu çıkarmışken, her topa dalıp birde asist yapmışken, bence beklemiyordur oynamamayı.

Man Of the Match ( bundan sonra MOTM yazıcam uzun adın çünkü :) ;
Degen'i geçen maçtada orta saha da oynatmıştı Rafa bence onun neden oynamadığı açık, tabiki geçen maç iyi oynadı orası ayrı.. Maxi'den çok şey bekliyor Rafa o yüzden Degen kesik yedi, sağbek olarak oynatabilirdi ama Carra'yı sahada istiyor, bildiğim kadarıyla Gerrard kaptan bile olsa, konuşmaların, bağırmaların birçoğunu Carra yapıyor (geçen yıl arbeloa'yı hırpalamıştı hatırlayın) yani Carra Liverpool'un ruhu Rafa için.. Ne demişti hatırlayın "Beni İngiltere milli takımı ilgilendirmiyor..."

Man Of The Match dedi ki...

carra stoperde oynayabilirdi yani kyrgiakos çıkar degen oynardı ilk 11 de.

Shareef dedi ki...

Buda bir yazı konusu olur :) Rafa ve duran toplarda alan savunması