30 Ocak 2010 Cumartesi

LIVERPOOL 2-0 BOLTON MAÇ SONU (EPL)













Demiştik zaten, maça çıkmasa Liverpool yine de kazanırız istatistikler öyle diyordu çünkü J ..

Ama güzel olan özellikle 2. yarı tek kale oynayıp zaman zaman iyi paslaşıp kazanmamız. Fakat şunu söylemekte fayda var hala bir karmaşa içerisinde gibi takım..

Takımı Lucas’sız görmek güzel gerçekten J Aqua pas hataları yapmasına rağmen bence daha ileride oynayabiliyoruz (Bu Rafa’dan mı kaynaklanıyor yoksa Aqua ileri mi çekiyor ? ) Soto iyi oynadı bence, top çok yere inmezse hepte iyi oynayacak gibi J Agger ve Soto olabilir mi, görmek lazım.. Gerrard biraz istekliydi sanki, rakibin solundan ataklar olmayınca Carra hiç defansa gelmedi J Ngog önümüzde ki 3 ay futbolu bıraksın sadece body çalışsın bence, birde gol vuruşu.. Her pozisyonda savuruyorlar adamı fakat şu bir gerçek ayağına çok hakim ve hızlı (bence pacheco kadar bile güçlü değil )

Riera takım için çok önemli bir oyuncu geçen hafta da aynıydı, sahadayken boyut kazanıyor takım, bir başka şekil oynuyor. Benayoun’dan fersah fersah iyi..

Ve maçın yıldızı, adamım Insua J gole kadar 3 orta yapmıştı bile (3. gol oldu), defansta birkaç defa Lee’yi kaçırsa da, özellikle bindirmelerde harikaydı, düşünün sağdan atıp soldan geçti bir pozisyonda J ben ondan ilk defa gördüm bunu. Bence 2012 sezonunda dünyanın en iyi birkaç solbekinden biri olacak.. Gözümüzün önünde her maç biraz daha gelişiyor. Şimdiden takıma banko yazılacak adamlardan oldu..

Son olarak, Babel takımdan kopmuş kafaca, tamamen takımdan ayrı hareket ediyor. Br an önce satılsa da, hem kendine hem bize yazık olmasa..

LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Sotirios Kyrgiakos, Emiliano Insua, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Alberto Aquilani (Lucas Leiva, 66), Steven Gerrard, Albert Riera (Maximiliano Maxi Rodriguez, 74), Javier Mascherano, Dirk Kuyt, David N'Gog (Ryan Babel, 84)

GOLLER: Kuyt 37, Davies, K (kk) 70


BOLTON : Jussi Jaaskelainen, Gary Cahill, Zat Knight, Gretar Steinsson, Sam Ricketts, Fabrice Muamba (Johan Elmander, 78), Matt Taylor (Vladimir Weiss, 66), Mark Davies, M, Tamir Cohen (Ricardo Gardner, 60), Chung-Yong Lee, Kevin Davies, K

19 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

fb hesbaın varmı diye sormuştum :D
çok iyidik ztn genelde bolton maçlarımız zevkli geçer :D
insua harikaydı.benitezin 85 te 5. dk cik bile pacheco ya şans vermemesi üzücü.babel e ne gerek varki geride olsak anlıcamda pacheco da maç tecrübesi edinirdi.
gerçekten anlamak güç oyuncu değiştirmeleini ve transfer politikasını.
yenik oldugumuz maçlarda bile tek oyuncu değişkliği yapılabiliyor.Ekonomik oalrak güçlü oldugumuz sezonlarda bile 2 yıldız alıcak paraya 7 tane orta düzey adam alıp kadroyu aynı seviyede tutabiliyor.Kevin Keegan gelsin ya.Galibiyetin üstüne bunları konuşmak olur mu olmaz ama artık çok sıkıldım.Bize sınıf atlatmadı geri de bırakmadı oldugumuz yerde sendeliyoruz :D

winston barian dedi ki...

ilk yarım saat gerrard ortalarda görünmeyince ve aqua her topu ezince tüm takım yükü kuyt'a bindi ki ilk yarı mükemmel oynadı.
ne lucas ne de aqua, orta saha organizasyonumuz hala yok. ya defanstan uzun topla ya da presle kuyt'ın kaptığı topların ters kanada uzun vurulmasıyla hücum edebiliyoruz. geçen senenin nostaljisi 22. dakikadaki mükemmel atak (kısa ve seri paslarla sağ kanattan sola geçirilen topta insuanın ortasına kuyt'ın yetişememesi)ve golle sonuçlanan 37. dakikadaki bindirme.
epl 15. si sevgili wanderrerslılardan anfiel'da 25 dakika baskı yememiz de orta saha zaafımızı kanıtlıyor.
artık şu komediye son verip carra'yı stopere deggeni sağ beke skertel/sato yu klübeye yollamalıyız. hollier zamanında bir ara carra'yı orta sahanın solunda oynatırdı hatırlar mısınız?
moral verici bir galibiyet.kolay fikstür geride kaldı; arsenal ve city maçları için bugünkü diziliş ve oyundan daha fazlasını yapmalıyız.
ngog'un güçlenmesini beklemektense babel'i kazanmalıyız. en az riskli transfer bu olacaktır ve ikisinin arasında 2 yaş olmasına rağmen ngog asla babel gibi şut çekemeyecek. torrese alışmış bu yorgun gözlere ngogun ceylan gibi sekip sağa sola savrulması ne ifade edebilir? futbol görgümüz acemilikle basiretsizlik arasındaki farkı görecek kadar gelişmiştir. insua'ya bakıp bu çocukta iş var nasıl diyorsak? (15 dakika izlememe rağmen pacheco da aynı hissi uyandırmıştır) lucas'a ve ngog'a bakıp tereddüt yaşayınca da bu görgüyü kullanıyoruz. bilmem anlatabildim mi?

ynwa dedi ki...

benitez'in babel için bu kadar hatrı sayılır teklifler gelmesine rağmen satmamakta diretmesine kafayı takmış durumdayım. en son birmingham yaklaşık 10 milyonluk yeni bir teklif sunmuş onu da reddetmiş. hayır ne bekliyor babel'den anlamıyorumki. yazın WC'da coşup fiyatını arttıracağını falan düşünüyorsa daha çok bekler. ayrıca yazın kontratının bitmesine 1 yıl kalmış olacakki bu da fiyatını otomatikman düşürür. takımın nerdeyse bütün hucumcularının sakat olduğu şu son dönemde bile kendisini kullanmadıktan sonra, bu sezon daha da hiç oynatmaz. resmen göz göre göre elimizde patlayacak adam.

Shareef dedi ki...

MOTM:
Şerif Çakmak adım dolayısıyla feysbuk hesabım :) Kevin Keagan mı gelsin yoksa Dalglish mi:) elimizin altında çünkü..

Winston Barian:

Kuyt için yazacakken bıraktım :) Reina ve Kuyt maç yazılarında yok artık bende, kötü oynarsa yazarım.. Artık sadece sağ kanat elamanı değil, eskiden vardı bazı adamlar mahalle maçlarında serbest oynardı, istediği yerde Kuyt artık öyle gibi :) İlginç olan 2. yarı bende aynı şeyi düşündüm bu maç tamam, peki arsenal, everton yada city'ye karşı bu ngog ve bu ortasahayla olabilir mi ? Ngog güçlenirse Jones kadar olabilir sanki (sadece proje :) ) Babel takımdan çok kopuk başka bir alemde oynuyor ama bu beni endişelendiriyor, illa alıp çalım yapmadan vermeyecek.. Carra'yı o zaman sevmiştik :) heryerde oynar bu adam Liverpool'lu hemde..

YNWA:

Hafta içi bence babel satılacaktır, rotasyonda bu kadar geriye düştükten sonra ama forvet bulamadı Rafa alabileceği Winston Barian'ın dediği gibi şu an en az riskli transfer kıvamında :) bu hafta biter bana kalırsa ama onun işi :)

ynwa dedi ki...

valla rafa'nın taze 'babel takımda kalacak' yönünde bir açıklaması var. ben satılacağını düşünmüyorum bu saatten sonra.

forvette zaten düşünmüyor kendisini rafa. sol taraftada da riera - maxi gibi olacak rotasyon. daha benayoun da gelecek. demek istediğim satılsa bile yerine birinin alınması şart değil zira oynamıyor adam.

Shareef dedi ki...

Ben bizim gördüğümüzü Rafa'nın görmediğini düşünmüyorum şahsen.. Forvet yetersiz bu yüzden geçen maç Kuyt orada oynadı yaa.. Sadece bence forvet bulunamadı..

winston barian dedi ki...

ya ngogu yedekleyecek forvet alınmalı (gudjhonsen ne güzel olurdu değil mi?) ya da babel'i forvet oynatmada ısrarlı olunmalı. rafa'nın rotasyonunda bir maç ne kadar iyi oynarsanız diğer maç kulübede oturmanız garanti olduğundan bu fikirin ne kadar zor olduğunu görebiliyoruz. babel'in "adam edilmesi" bir TD işidir. bunca kıt olanaklarla, 1buçuk milyonluk adamlarla mucizeler yaratılmaya çalışılırken 12M luk adam üzerinde durmamak TD yanlışıdır. Bu çocuk iyi oynadığında tüm takım yanında (west ham maçında torres'e yaptığı asisti hatırlayın) bence hiçbir şey için geç değil.

Shareef dedi ki...

Tamamen katılıyorum.. söylediklerin tamamen doğru ama bana göre, Babel'i büyük oyuncu olmasına ramak kalmış bir oyuncu olduğunu düşünerek almıştık. Ama kişisel görüşüm (babel Liverpoo'a geldikten sonra oluştu) Babel o büyük futbolcu olma futbol zekasına sahip değil maalesef, takımın bir parçası (kuyt gibi) olacak karakter özellikleri de olmadığından bize bir yararı olmayacaktır. Rafa ne düşünür bilmem tabi :) Ama dediğin gibi bu transferin her halukarda suçlusu Rafa'dır. Senin dediğin sebeplerden ve benim söylediklerim doğru ise bunları görememesinden..

Man Of The Match dedi ki...

dediklerinize çok katılıyorum.rafa nın sisteminde hiç beklenmedik bir anda sakatlıgınız da olmamasına ragmen ilk 18 e bile giremeyeiliyorsunuz.kendine özgü anlamsız kuralları var rafa nın

Shareef dedi ki...

Gene Rafa'yı savunuyor diyecek oğuzhan ama :D tam geniş kadro TD si 25 kişiyi de hazır tutar.. Liverpool'daki ilk yıllarında abartmıştı ama şimdi bence iyi, bir iskelet kadrosu var artık mesela Torres ve Kuyt mesela hiç kesilmiyor Carra ve Insua ve Reina.. Tali oyuncular değişiyor sadece Benayoun, Lucas (inşallah :D ) vb. gibi

Man Of The Match dedi ki...

kabul etmek lazım ki insua da bu yıl bu kadar maç yapabileceğini sanmıyordu.biraz da şanslı.sezonun başında aureli sakatlanınca orayı o devraldı 1.5 ay götürdü.orta sahada benayoun ve riera nın sakatlıkları sebebiyle de aureli dönünce mecbur rafa onu sol açıkta görevlendirdi insua da daha fazla imkanı buldu.şimdi aurelio hala sakat ve insua hala oynuyor.ama bunu çok iyi degerlendirdi.şayet aurelio giderse as oynarmı diye düşünüyorum.oynar neden oynamasın.bu arada aurelio da çok sakatlanıyor ya bize gelene bişeyler oluyor.:) cisse,aurelio,torres,luis garcia :) çok sakatlandı bu adamlar

Shareef dedi ki...

Insua şansla aldı formayı ama Aurelio sağlamken de kaç maç oynattı Rafa onu.. Insua gelişmeye açık olduğunu, yapabileceğini gösterdi TD de ona formayı verdi.. Sakatlıklar mesela Arsenal'de de oluyor.. Cisse'nin ayağı kırıldı ondan da mı Rafa sorumlu :D

Man Of The Match dedi ki...

kağıt üzerinde rafa sorumlu :) çünkü onu ilk 11 başlatan rafa idi :) sende çok üstüme geliyosun rafa konusunda:D.Seninle çeliştiğimiz bi bu nokta var ben rafa için hayır derken sen evet diyosun :)Seneye % 90 gitcek benim görüşüm.

Shareef dedi ki...

Seneye giderse Liverpool başa döner bir çok sebepten :D

Man Of The Match dedi ki...

nedir o sebepler?bu adama bu kadar bağlı kalmayın yıllarca çalıştırcak değil ya

oğuzhan dedi ki...

babel konusunda aynen katılıyorum sana shareef. yetenekli bir oyuncu olabilir ama futbol ve normal zekası düşük birisi. futbol da sadece yetenekle oynanmıyor. büyük kulüplerde dikiş tutturamamış futbolcular adında bi top 10 düzenlesek ilk 5'e girer. en iyi oynayacağı takımlar Birmingham, Sunderland.
rafa konusunda da her zamanki gibi sana katılmıyorum :) seneye gitse başa falan dönmeyiz. tabi iyi bir menajer bulmak şartıyla. yoksa klinsmann gibi biri gelirse mumla ararız rafayı. bi de flashforward; benitez seneye juveye gider. kendisi için de çok iyi olur. tam italyan sistemine uygun futbol anlayışı. catenaccio ya farklı bi boyut katar. haa bi de giderken lucası da götürür inşaallah :)

Shareef dedi ki...

MOTM:
Altyapıda falan oturtulan sistem tamamen ispanyollara dayalı yürüyen bir sistem bütün yapılanma bu tarz aslında öyle olunca, gelen TD bazı şeyleri değiştirmek isteyecektir haliyle..
Oğuzhan:
MOTM için yazdığım sebeplerden çok zorlanırız bence, TD olarak kim var ki takımın başına gelecek blogta bir martin O'neill sevdası gözüküyor ama :) O hangi takımı yüz üstü bırakıp başka takıma gitmiş ? Hiddink desen Abromovich ile bağları belli, ki oraya bile gitmedi. Geriye kala kala Klinsmann, Schuster McLeish gibi adamlar kalıyor. Seç beğen yani :D İtalya'da rafa dediğin gibi kral olur :D

Man Of The Match dedi ki...

keegan dalglish işbirliği benim kulağıma hoş geliyor.Rafa juve ye giderse kuyt ı götürmek isticektir bence.lucas ın ne mal oldugunu kendisi de biliyor elbet ama oynatmaktan başka çaresi de yok bu da bir gerçek.Belki El Zarar ı da Amauri ile birlikte forvet hattında düşünür ne dersiniz?Ben sonucu görebiliyorum iki forvet birlikte sezon boyu ligde 25 gol atar.Amauri(23) El Zarar(2).Giderse aurelio yu da götürsün çok sakatlanıyor ya sinirimi bozuyor.

Shareef dedi ki...

Keegan Dalglish :D çok iddialı hakikaten..