19 Aralık 2009 Cumartesi

PORTSMOUTH 2-0 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)













Benim şansızlığım bu sene Liverpool’u yazmak, geçen sene ne güzel bu sefer şampiyon olucaz derken yazsak biraz neşeli de olurduk. Ama nerde..

3 adam vardı bugün saha da yenilgiye sebep bence, onları yazmaya başlayalım…

Dossena: Bu ne kadar adi bir futbolcuymuş, kaç defa yanında ki adama pas veremedi, orta yapamadı ve neredeyse defansa hiç gelmedi, nasıl bu böyle bir futbolcu olabilir anlamıyorum, inanın her hangi bir bankaysa oyuncusu daha iyidir bu kalastan.

Lucas: Durduğu yeri bilmeyen aptal bir futbolcu bu, Masch’ın topa kafa vuracağı bir pozisyonda gitti adama bindirdi salak herif. Attığı bütün paslar geriye yada yanındakine, ligin sonuncusunun bile dünyaya göre çok hızlı oynadığı bir ligde, bir etkisiz adamla oynamayı kaldıramaz hiçbir takım. Ama burada Rafa’da suçlu bırak olmadıysa olmasın, at çöpe gitsin.

Hakem: (Yenildikçe hakeme çatmaya başladım J) Sürekli bizim oyuncuları düşürdüler sürekli onlar faul aldı. Faul hariç hiçbir istatistikte Portsmouth’tan geri değiliz sadece onlar daha çok faul kullanmış. Kırmızı kart bana göre çok ağır bir karar dikkatlice birkaç defa baktım Ben Haim’de topa atlıyor. Torres’i en az 4-5 defa kasıtlı şekilde düşürdüler, Kuyt öyle hiçbirine çalmadı . Şunu söyleyip bitireyim %55 biz topa sahip olmuşuz, bu kadar top bizdeyken 8 faul kullanmışız, onlar %45 topa sahip olmuş ve 14 faul kullanmış.

Maç kör dövüşü şeklinde geçti, onların orasına burasına çarpıp girmedi kaleye top, bizimkilerde ise iğne deliğinden geçti, Belhadj bir de sağ ayakla vurdu (Maçta tek sağ ayağını kullandığı pozisyon belki de buydu)

Yeniliyoruz ve sanki devam edecek gibi bu süreç, radikal bir şeyler yapmalı artık, hiç istemesem de belki Rafa istifa etmeli yada Lucas’ı falan kovmalı.. bir şeyler yapmalı ama ..

PORTSMOUTH: Asmir Begovic, Younes Kaboul, Hermann Hreidarsson, Steve Finnan, Tal Ben Haim, Nadir Belhadj, Jamie O'Hara, Michael Brown, Kevin-Prince Boateng (Hayden Mullins, 89), Hassan Yebda, Frederic Piquionne (Nwankwo Kanu, 90)

GOLLER: Belhadj 33, Piquionne 82

LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger, Emiliano Insua (Fabio Aurelio, 68), Jamie Carragher, Andrea Dossena (Yossi Benayoun, 53), Steven Gerrard,

Javier Mascherano, Lucas Leiva (Jay Spearing, 88), Fernando Torres, Dirk Kuyt

Kırmızı Kart: Masch 45

6 yorum:

winston barian dedi ki...

wigan maçını yalnış okumuşuz. Rafa torresin mecburi sakatlığında bir ara çözüm olarak gördüğü dizilişten O iyileşir iyileşmez vazgeçmiş. Ona göre takımın orta sahasında bir problem yok Lucas harika futbolcu ve her geçengün kendini geliştiriyormuş(reserve team diye bir şey var orada da geliştirebilir) Pompey'liler 15 gün önce moyes'in taktiğinin aynısıyla sahaya çıkıp takımımızın orta sahasında 3lü pres yapıp gerrard'la masch'in bağlantısını koparınca tüm maça yayılan bir izolelik ve meydan dayağı izledik. Tüm yıldızlarımız her pozisyonda topla hep yalnız kaldılar, soğuk zeminde sert presle gerilen sinirleri rafa da bizim gibi kenardan izlemekle yetindi. Dolayısıyla masch'ın kartı elbet olacaktı ve hatta masch olmasa ilk yarı bitmeden belki de torres atılacaktı.eksik kaldık peki yok mu bizim başka dizilişimiz? kanatları boşaltıp kuyt'ı ortaya çektik.( bu da yandan talimatla mı yoksa kuyt'ın oyunu doğru okumasından mı kaynaklandı bilemedim.Dossenaya hiç giremeyeceğim) Oyun nihayet dengeye geldi ama geçen maç bahsettiğimiz bireysel formsuzluk/taktiksel disiplin dengesi alışıla gelmiş dizilişin harici bir oyuna uyumsuzluktan işlemedi. Formsuzuz! menajerimiz ne yaptığını bilmiyor ya da biz anlayamıyoruz (dossenaya verilen formanın ya da 90. dakikadaki spearing değişikliğinin nasıl bir mantıklı açıklaması olabilir) Gerrard geçen seneki bar kavgasından beri maçlarda idare ediyor(çok mu salladım? biraz üzgün ve kızgınım affola!)

Shareef dedi ki...

Mustafa denizli için lig başında söyleniyordu (kendi de söyledi) Rafa'dan başlayıp Gerrard'dan çıkarak herkes formsuz. Spearing Lucas'tan daha iyi, bence çıksında lucas ne olursa olsun :)

Man Of The Match dedi ki...

plessis i oynatsak lucas ın yerine en az 5 puan yukarıda olurduk her yediğimiz gole bakın hepsinde mutlaka lucas ın hatası var

Shareef dedi ki...

Bazen hakikaten top benden gitsin diye veriyor topu öz. defansa sebepsiz baskı yediriyor takıma...

oğuzhan dedi ki...

Al Plessisi vur Lucas'a ondan da bişi olmaz. Tarihte saltanatı bitmeye yakın kralların son icraatları daha öncekilerden çok daha radikal ve kendi sonlarını getirecek şekilde kötü olurmuş. Benitezin durumu da böle. Bugün şapkadan Dossena çıktı, artık iyice şaşırmış durumda. Manevi evladı Lucas'ı da alsın gitsin nereye gidiyosa. Bu nası kötü bi futboldur. Aquilaniyi de harcadı adi herif. koca yarı bitti hala görecez Aquilaniyi.
shareef sen de gitsin dedin ya beniteze, artık dicek söz yok :(

Shareef dedi ki...

Dossena tercihini ben birçok sebebe bağlıyorum, bir defa Rafa sürekli takımda rotasyon yapan bir adam hatırlarsanız ilk yıl Torres'i bile oynatmadığı oluyordu, ikincisi 2. yarı transfer yapması gerek ve belki oynasında piyasası artsın diye düşünmüş olabilir. Aqua içinse ben arsenal maçında onu hakikaten yavaş gördüm Rafa bu konuda haklıymış bence ne diyordu, EPL için biraz daha yavaş kalıyor hızlanması gerek ama çok iyi çalışıyor gibi şeyler.. Sorun Lucas'ın yerine Plessis yada Spearing'in girecek olması... Son olarak ben radikal birşeye ihtiyacı olduğundan bahsettim Rafa gitsin istemiyorum hala :) (şu gerçek ama artık farklı şeyler denemeye çalışıyor)