30 Aralık 2009 Çarşamba

A.VILLA 0-1 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)











2 maç oldu ardı ardına galibiyetimiz, Torres’te 50. golünü attı ve şimdiden tarihe geçti . Maçın başında ve 65-75 arası Villa bastırsa da ben son haftalarda ki en iyi Liverpool’u izlediğimizi düşünüyorum.

Hala zaaflarımız olmasına rağmen, oyuncular yavaş yavaş kendilerine gelmeye başladı sanıyorum. Geri dörtlüden yine oyun içinde sorunumuz çok olmadı, yalnız Carra yoruldukça Agbonlahor kendini göstermeye başladı fakat Allah’tan çok etkili olamadı. Şansımız da yanımızdaydı Carew’in direği sıyıran kafası, büyük şanstı . Johnson ve Agger iyi maç çıkardılar, adamım Insua sol bek 10 yıl benim diyor artık J çalım falan atmaya başladı ki süper yani.. Yalnız sol kanatta sıkıntımız var bu gerçek, Insua ters kademeye girinci arkasında ki adamla Benayoun gelmiyor (İbrahim Altınsay’da bir pozisyonda değindi bu konuya) Rafa’nın o bölgede çoğu maçta Riera’yı tercih etmesinin sebebi de bu aslında, kademesini unutmuyor.

Aqua ilk yarı daha iyiydi fakat ikinci yarının ortalarında oyundan düştü. Ama iyi olan nokta şu ki, sürekli ileriye oynamaya çalışıyor ve ara pas atmaktan vazgeçmiyor. Lig sonuna doğru ağırlığını koyar ortasahamıza J. Ve Lucas, sadece bir pozisyonu hatırlatıcam (Nispeten oda iyiydi) orta sahada kenara yakın bir yerde iki kişi bastırde bu herifi sadece defansa doğru bakıyor, çalımla çıktı aralarından ve defansa verdi topu, kardeşim bir de hücuma doğru bak belki daha iyi durumda biri vardır değil mi ? Masch dönse de kurtulsak.

Benayoun’da bana dokunmaya başladı, gezerek oynuyor tamam da bu kadar yerini kaybetme artık. Gerrard bence formsuz ama takım için hala en çok şeyi yapan oyuncu, Kuyt’ta öyle sürekli girişim halinde, bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Torres sadece bir pozisyon yakaladı ve sonuç aldı.

Her şeye rağmen kazandık, bizden üsttekilerle aranın açılmasına izin vermedik. Önümüzde ki ilk EPL maçı Spurs’le ve Anfield’ta eğer onları da yenersek beklediğimizden daha da erken ilk 4 içinde bulabiliriz kendimizi..

Şampiyonluk ne olur diyorsanız, Asla asla demiyelim diyorum J (bu çok kaçtı)

Son olarak %58 topa sahip olarak oynamış ve 10 korner kullanmışız.

A.VILLA: Brad Friedel, Luke Young, Richard Dunne, Carlos Cuellar,Stephen Warnock, Stewart Downing (Steve Sidwell, 80), James Milner, Stiliyan Petrov, Nigel Reo-Coker (Marc Albrighton, 72),John Carew, Gabriel Agbonlahor

LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson (Martin Skrtel, 89), Daniel Agger, Emiliano Insua, Jamie Carragher, Alberto Aquilani (Ryan Babel, 78), Steven Gerrard, Yossi Benayoun (Fabio Aurelio, 90), Lucas Leiva, Fernando Torres, Dirk Kuyt

GOL: Torres 90

7 yorum:

oğuzhan dedi ki...

gene çok iyimser bi yazı yazmışsın shareef. aslında geçen haftalardaki kadar kötü değildik doğru ama bu maçı kazandıysak şans faktörünün etkisi diğer bütün faktörlerden daha fazladır. kornerlerdeki acziyetimize hala nası bi çare bulamaz benitez inanılır gibi değil. lucas kendi çapında müthiş oynadı. bi kaç çalım bile attı, faulle durdurmak zorunda kaldılar :) aquilani bence de olacak. oyunu gördüğü belli ama gücü yok ikinci yarı oyundan düştü. benitez de çok yerinde bi değişiklik yaptı. sahanın belki de en kötüsü olan Torres gene bitiriciliğini konuşturdu ki ondaki bu bitiricilik Drogba' da,Rooney' de bile yok. aquilani güçlendiği mascherano döndüğü lucasın ilk 11 de oynamadığı zamanlar çok daha iyi olacaz inşaallah. ama citynin spursün bu form durumunu sürdürmeleri durumunda ilk 4 bana hâlâ uzak gözüküyor.

Shareef dedi ki...

Söz konusu Liverpool olunca atamıyorum içimden bir türlü bu iyimserliği :) Şansımız yanımızdaydı ama o kadar kötü şansla oynadık ki maçlarımızı bu da hakkımızdı diye düşündüm :) Yine bir penaltımız verilmedi, geçen hafta Torres'in golü sayılmadı hep bunlarla uğraştık şimdi iki maç oldu üstüste kazanıyoruz, spurs'ü yenersek biraz daha rahatlarız City 2 maç kazandı ama yeni TD gazıyla bence o mancini 2 maçta ne vermiş olabilir ki takıma ? Hemde ilk yarının lideri bile 3 maçta beraberlik, 3 maçta mağlubiyet aldı şimdiden kaybedilmiş 15 puan yani.. ilk 4 o kadar uzak değil bence.. Rafa duran toplarda alan savunmasını bırakmıyor bir türlü, ilginç olan yaklaşık 2 sezonda 2 duran top golü yiyen takımın düştüğü bu durum.. Bir orta saha lazım bize bence forvetten daha acil, Aqua'nın bence oturması 10 maç daha alır, viera gibi yarım sezon bizi idare edecek biri süper olur

Man Of The Match dedi ki...

aqua işi bu sezon tamamen bitmiştir nisan a doğru toparlanır ancak çok pas hatası yaptı 12 13 tane sayabildim daha da yapmıştır ama sakatlıgını ve uyum sorununu atlatınca neler yapıcak düşünemiyorumö bile :)

Orange dedi ki...

merhaba, yeri değil ama blog sahibi ile iletişime geçebileceğim bir mail adresi var mı acaba? blogda ve profilde göremedim.

yeni görüyorum bu blogu. kolay gelsin, takip etmek lazım ;)

Shareef dedi ki...

Man of the Match

Seneye görün siz Liverpool'u değil mi? Aqua pas hatası ayapıyor ama bak Lucas yapıyor mu hiç :) Hep geriye verince pas hatası minimuma iniyor.

Orange

liverpoolicin@gmail.com mail adresim yazarsanız bakarım.. Blogu izleyin ki Liverpool'lular olarak biz de varız diyelim blog aleminde :)

winston barian dedi ki...

torresin dayak yeme durumuna acil çözüm bulmamız lazım. gerrard formsuz olunca el nino resmen 3lü kıskaca alınıyor. oyunu dün sete çok iyi yayabildik ama ne kanat organizasyonu ne dikine katetme uzaktan bir şut bile çekmedik. böyle olunca torres maç boyu sürekli top ezdi.
*oyunu sete rahat getirebilmemiz aqua'nın aldığı pozisyonla birebir ilintili. çocuk hep doğru yerde duruyor ya da pas istiyor. elbette onu lucas'la karşılaştırmamak lazım fiyat ve kalite farkı ortada ama maschın dönmesiyle bir ay içersinde oyununu daha da oturtacaktır. pas hataları hem güçsüzlüğünden hem de biraz fazla prese alışık olmamasından kaynaklanıyor. biraz telaşlı ve tek seferde çok büyük işler yapma peşinde. herkesin beklentisinin farkında ve çok daha iyi olacak( sona doğru iyice rafa'nın standart demeci gibi oldu:))
*bennayoun dokunmasın sana, adam 60 kilo ve villa'nın öküzleri arasında ancak bu kadar ayakta kalabildi. bence riera gelince onu torresin yanında karıştırıcı gibi tutmak lazım.
*rafa ne zamandır ilk defa oyunu iyi okuyup sürekli doğru taktik ve doğru değişikliklerle maçı bitirdi. hocamızda takımla birlikte forma giriyor.
* o neil'a alkış. hücumda bu kadar hızlı çoğalan bir baskın takımı yapması çok büyük başarı. adamlar 2 gün önce emirates'teydi bu ne güç/efor kardeşim.
*bloga da alkış. dilerim gelecekte maç organizasyonları dahil bir sürü etkinlik de düşünürsün. şunca adamın taksimde bir salonda yeaaahh diye ayağa kalkmasını hayal etmek bile güzel.

Shareef dedi ki...

*Aqua'ya bir pas vermeme durumu dikkatimi çekiyor benim de inş. güçsüz olduğu içindir.
*Benayoun defansif görevleri yüzünden dikatimi çekiyor, insua adamımı çok yalnız bırakıyor.
*Rafa kalsın, iyi adam hakikaten ben bu sezon bir Rafa'da birde Mustafa Denizli de gördüm formsuzluğu çok barizdi hakikaten.
*O'neill bu bloğu takip edenler tarafından çok seviliyor nedense (kurduğu her takım başarılı olduğundan belki) O'neill ve Rafa bence çok farklı adamlar değil ikiside takım kuracak ve onunla oynayacak ve başarılı olacak. Mourinho öyle değil mesela ver 500 M luk takımı şampiyon yapsın , bu ikisi belki öyle şampiyon olamayabilir :D
*Maç organizasyonları güzel olur gerçekten ama şu sıralar takım yalpalarken yeaahhh yerine tühhhh lerimiz olursa kötü :D