5 Kasım 2009 Perşembe

LYON 1-1 LIVERPOOL MAÇ SONU (CL)













Yine son dakika golü, EPL gibi bir ligde, Liverpool gibi bir takıma Kyrgiakos gibi bir kazma almak zorunda bırakanlar utansın. Bir stoper üstelik son adamken yatarak top çıkarmaya çalışır mı? Bu futbol okullarında hatta mahalle maçlarında bile bilinen bişey değil mi? Defans oyuncusu ayakta kalır. Her zaman ayakta müdahale eder ki tekrar tekrar müdahalede bulunabilsin. Üstelik bu kazma bir kere daha rakibe geri pas verdi Reina kurtardı. Bundan sonra keşke Ayala oynasa da bir stoper kazansak.

Bunun dışında grupta durumu zora soktuk sayılır, Lyon’un Fiorentina’ya kaybetmeyip bizim 2 maçıda kazanmamız gerekiyor ki averaja kalabilsin iş, üstelik bu en iyi ihtimal. Liverpool ile ilgili başka bir şey de sanıyorum takımın kendine güveni de kaybolmaya başladı, orta 2li ve hatta önünde ki 3 çok geriye yaslanıyor, özellikle orta2li bazen defansın da içine giriyor, bir iki defa Rafa çıkın diye uyardı ama..

Lyon (4-3-3): Lloris, Reveillere(Gassama 18), Cris, Toulalan, Cissokho; Pjanic(Ederson 40), Makoun, Kallstrom; Gomis (Govou 73), Bastos, Lisandro.

Gol: Lisandro Lopez 89

Liverpool (4-2-3-1): Reina, Carragher, Agger, Kyrgiakos, Insua; Lucas, Mascherano; Kuyt, Voronin (Babel 68), Benayoun, Torres (N’gog 87)

Gol: Babel 82

4 yorum:

winston barian dedi ki...

*sağlıklı bir erkeğin emre tilev andavalına 95 dakika maruz kalması için ne gibi ölümcül bir günah işlemesi gerekir?
*geçen sene alınmış bir degen neden uefa listesinde gösterilmez (tilevin maç boyu tek işe yarar açıklaması) carra sağ beke çekildi tamam ama ortada aggerin yanında skertel yok ki? rafa bu adamda bizim göremediğimiz neyi görüyor?
*kyrgiakos transfer olurken acaba kaç maç oynarım diye bir tahminde bulunmuş mudur? 3? 5?ya biz? bir iki reserv maçı bir iki deplasman diye geçirmişizdir en fazla belki içimizden! şu halde reva olduğumuz skora bak! sinirden klavyeyi yiyecem
* agger bu takımın en birinci defans tercihidir. oyun kuruşu yerden dikine katedişi 20-30 metreye oyunu çevirmesi gelecekte çok işimize yarayacak. hele ki 36. dakikadaki ceza yayına dalışına dikkat!
* gerrardın rolünün paylaşımı dedik, torres o görevi üstlenince ve orta sahalara kadar gelince en kritik 2 gol pozisyonuna takımın iki has kazması girdi! bu bir taktiksel yanlışmıdır, futbolun azizliği midir?
* acaba leiva bennayouna bakıp bir şey öğreniyor mudur? bu adam 1.60 boyunda sol açıktan kopup sağ bekten topu alıyor tekrardan ortaya dönüp ceza sahasına katediyor. acaba ben de böyle bir şeyler mi yapmaya çalışsam? iyice sarbiye bağladı bu herif!
*80. dakika civarı bennayoun'un attığı tacı ben mi yanlış gördüm? top altı pasa düştü bu adam 45 kilo bile değil
*babel yine kafa karıştırdı, yine de bu adamın bu takımda leiva kadar kredisi yok mudur? onun yerine emanet voroninle başlamak düpedüz git kendine klüp bul demek değil midir?
* büyük ihtimal uefa'ya dönüyoruz, galiba bayern de geliyor. şenlikli bir yürüyüş olacak

Shareef dedi ki...

Çok iyi özetlemişsin gerçekten. Babel konusunda aynı şeyleri düşündüm ama gitsin derken yazmayayım dedim :) Agger'i yanlış hatırlamıyorsam Arsenal yada ManU'da istiyordu, bizim scout iyi iş çıkarıyor iskandinavyada.. Çok para verildi ama değer, bir de sakatlanmasa çok iyi olacak. Bu sezon başında sakatlığı kronik hale gelebilir ve futbolu bile bırakabilir diye bişey okumuştum ama fazla uçuk bi şeydi heralde. Bu sene bari birilerini kazansak, Pacheco gibi Ayala gibi ne iyi olur.

Man Of The Match dedi ki...

bence de agger birinci tercih olmalı hatta skrtel le oynamalı ama dün skrtel sakattı o yüzden oynayamadı benim anlamadığım degen in niye listede olmaması dossena bile 3. tercihi olmasına rağmen sol bkte listede var akıl almıyor dün gerrard dan ziyade degen i aradık diye düşünüyorum hücum gücü yüksek bir defans oyuncusu carragher çok yavaş ve ağır kalıyo ileri çıkmayı pek istemedi ıçktığı zamanlarda da topları genelde kaptırdı kyrgiakos a gelince ayala nın orada daha faydalı olacağını düşünüyorum sezon başında steven taylor gibi bi stoper alsaydık bu sorunları yaşamazdık diyorum hem sağ bek te oynyabiliyor ve golcü bir isim.

Shareef dedi ki...

kenarda Darby'de vardı oda sağ kanat oyuncusu iyi olduğu söyleniyor-reserve takımı kaptanı aynı zamanda- Carra'yı sanıyorum defansif öz. için koydu Rafa hücum yapamayışının farkında oda, daha tecrübeli Kyrgiakos'a da yadım eder diye düşünmüş te olabilir. steven Taylor hala ilgimizin olduğu bir oyuncu ama maalesef alacak paramız yok-ilk 4-5 sıradan birkaç takım daha ilgileniyor onunla yanlış bilmiyorsam-