5 Kasım 2009 Perşembe

LIVERPOOL’DA TRANSFER















Birkaç site gezindim kıymetli Liverpool’lular, kimse bilmiyor takımımız para harcayacak mı Ocak ayında.. Ama bazı isimlerle ilgilendiğimiz yazılıp çiziliyor. Onlardan bazılarından burada bahsedicem.

Christian Landu Landu ile ilgileniyormuşuz. Viking FK takımını geç yeteneği henüz 17 yaşında ve 2008 den beri 5 defa A takımla maça çıkmış. Chelsea, ManU ve Tottenham’da almaya çalışıyorlarmış.

Liverpool ve Arsenal Krasic’i CSKA Moskova’dan koparmaya çalışacakmış, ocak ayında. Bu adam bize gelir mi bilmem ama EPL’ye gelecektir kesinlikle..

Mikel San Jose A.bilboa’dan geri çağrılabilirmiş, ve belki İngiliz kulüplerine kiraya verilebilirmiş, daha çok oynama şansı bulabilirmiş böylelikle..

Defans için, Kyrgiakos ocak ayında Yunanistan’a dönebilirmiş eğer Liverpool, Mamadou Sakho’yu PSG’den yada Simon Kjaer’i Palermo’dan alabilirse.. Ayrıca Ryan Shawcross, Gary Cahill ve Matthew Upson bilinen ilgilendiğimiz futbolcular..

Kanatlarımız içinse; David Bentley, Ashley Young, Aaron Lennon, James Milner, Joe Cole, Santi Cazorla, Joaquin bunlardan kim gelse Rafa hayır demezmiş. Bana göre Milner, Young ve Cole imkansız. Bentley Spurs’da istikrar yakalayamadı bir türlü olabilir yani Spurs’da satmaya olumlu bakıyor bildiğim kadarıyla , İspanyollar ise Rafa’nın maharetine kalmış.

Ortaya adı geçenler ise, R.Madrid’den Van der Vaart kiralık olarak ve Mata, bana kalırsa Mata buraya çok iyi olur ama..

Forvet, Rafa kesinlikle Torres’in yedeği bir futbolcu almak istiyormuş. İlgilendiğimiz oyunculardan biri M’bokani 23 yaşında ki Standart futbolcusu 1,85 m boyunda Kongo’lu. Standart için 62 maçta 32 gol atmış. Milli formayı ise 10 kere giymiş ve 8 gol atmış. Ajax’tan Suarez için Babel + 5 milyon pound diyolar ama bazı siteler fiyatı 40 milyon euro ya kadar çıkar diyor. Bence ihtimal dışı bu oyuncu. Sezon başında adı geçen Levazzi vardı birde onun için Liverpool Dossena+7 milyon pound teklif edecekmiş. Olabilir gibi sanki. Babel ve Dossena için takas ihtimalleri zorlanacakmış mütamadiyen.

6 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

bence dossena,el zhar,kyrgiakos gitmeli krasic ve harnik gelmeli

Shareef dedi ki...

Dossena büyük birolasılık gidicek zaten, menajeri hergün açıklama yapıyor. El zhar ise nasıl bir kifayetsizse bu durumda bile kadroya giremiyor -bir ara sakatlığı vardı gerçi- Kyrgiakos bize belki de CL ye mal oldu. Amerikalı kazmalara en pahalı transfer oldu belki de :)

flyingdupe dedi ki...

kanatlar için adı geçen adamlar felaketmiş. hepsi rüya gibi aslında şu kadroya, ben en çok Bentley i isterim ama.
birde Van D.Vaart var o listede gözüme çarpan, özel bir adam bence VDV, çok yakışabilir, hatta yakışır bu takıma. genede Aquilani Gerrard ın yokluğunda onun yaptığını biraz olsa yapcak olsa, orta sahadan çok defansa harcamak gerekiyor gibi duruyor parayı bu sezon için. tabi skertel-agger kıvamında değilde, Sakho gibi geleceğin yıldız adayı yada ne bileyim Mexes gibi halihazırda sayılı defanslardan birisine sağlam yatırım yapmak gerekiyor.
ha bunların hepsi hayal gibi tabi, geçen senelerdeki G.Barry karavanasından sonra, amerikalıların takıma düzgün transfer yapacak parayı vereceklerini çok sanmıyorum. hatta örnek olarak Glen Johnson ında ihtiyactan, yetenekten çok, o kadar astronomik paraya gelmesinin ilk sebebinin ingiliz olması oldugunu düşünüyorum, sanırım avrupada falan ingiliz oyuncu oynatma/kontenjan zorunluluğuyla ilgili bir durum. G.Johnson a bu kadar para vereceklerini hiç sanmıyorum başka bir nedenle.
birde şu Aquliani meselesi var, ziyadesi ile Roma ile ilgili okuduklarımdan bildiğim kadarıyla, Totti den sonra De Rossi, De Rossi den sonrada Aquliani olacaktı Roma nın bayrak adamı hafızam beni yanıltmıyorsa. eğer gerçekten bu arkadaş o "bayrak adam" potansiyelini taşıyor ise, bence tüm tahminlerden daha büyük bir vurgun yapmış demektir Pool.

Shareef dedi ki...

Bana göre de olabilecek 2 transfer Bentley ve VDV diğerleri çok zor. Johnson'ın alınma nedeni ingiliz olması zaten Rafa'da söylemişti. Aquilani'nin De Rossi'den fazlası bana göre kreatif bir oyuncu olması. Barry için birkaç milyon pound daha verseydiler şimdi bayram ediyo olabilirdik aldığımız sonuçlardan dolayı..

flyingdupe dedi ki...

futbol fazla realist son demlerde, PooL ise son romantik bu kulvardaki. şampiyonluk bir yere kadar aslında, o tek ŞL kupası iel 10 sene götürür benide, sözlükte box to box un karşısında Gerrard yazması bir yana, sanki şu anda yeşil sahaların en büyük romantiği Gerrard, hırsıyla, azmiyle, winner olması ile. bu yüzden diyorum büyük vurgun olacaktır Aquliani, hani şu yıllarda dünya üzerindeki sayılı bayrak adamlardan ya Gerrard, belki onun peşinden gelecek bir adam arama çabası bendeki işte, Torres sanki fazla creative bunun için. umudum ondan dolayı , hani sahada bir winner daha görmek istiyorum bu PooL kadrosundan. yoksa skora etki eden adam, şampiyon takım bilmemne, bunlarda biyere kadar , inter her sene italyayı kaldırıyorda ne oluyor, bi tane adam varmı sahada izlerken gururla küfür ettiğiniz? yada chelsea, onca paraya rağmen, şampiyon oldugunda saygı duymamın tek sebebi Terry işte. öyle bir şey lazım bu saatten sonra Liverpool'a , istersen 9 tane messi koy bu takıma banane, 2 tane Gerrard olsun,2 de Fowler, yeter bana :)

Shareef dedi ki...

Çok haklısın, bunun için hala Liverpool'u destekliyoruz, bunun için dünyada bu kadar insan kaybedeceğini bile bile bu sene diyoruz. Bunun için Fowler diye bir adam cebinden para verip Liverpool'un Cl maçına ta İstanbul'a geliyor. Torres'te böyle inan sezon başında Chelsea isteyince Ben hayallerimin takımına geldim burdan başka bir EPL takımına gitmem dedi. Biz bize özgü geleneklerle geldik buralara kadar gene de böyle yürürüz. Hiç yalnız yürümedik ki bu yolda :)