6 Kasım 2009 Cuma

LIVERPOOL NEDEN BU HALDE-3


PATRONLARDAN MI ?

2007 yılında kulübün %51 sahibi ve 1991’den beri başkanı olan David R. Moores, hisselerini Amerikalı spor yatırımcıları Gillet ve Hicks’e 174 M Pound’a sattı. Moores’un amcası Sir John Moores Everton kulübünün de başkanıydı. Yani Sporun içerisinden gelen ve belli bir saygınlığı olan bir aileydi. Bir süre çıkmış olan F Dergi’de detaylı hayatı vardı.

Kulüp başkanımız David Moores hisse devrinde "Bunun Liverpool kulübü, hisse sahipleri ve taraftarlar için çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu kulüp benim tutkum ve hayatımın büyük bir parçası. Uzun süre düşündükten sonra, yeni stadyumun yapılması ve kulübün daha da büyümesi için hisselerimi satmaya karar verdim. Bütün hisse sahiplerine de aynısını yapıp, bu girişime destek vermelerini tavsiye ediyorum,” demişti. Kulübün yeni sahipleri de Moores’u onursal başkan yapıyor ve kulübün başına geçiyorlardı.

Patronlar ilk açıklamalarında, "Liverpool tarihi ve taraftarlarıyla çok büyük bir kulüp. Liverpool’un zengin tarihini ve benzersiz taraftarlarını gayet iyi biliyoruz ve bu mirasa saygılı olacağımızdan da kimsenin kuşkusu olmasın. Geçmişin mirasını ve bu büyük geleneği sürdürmek yolunda son derece heyecanlıyız,” Ayrıca Hicks konuşmasında İzni alınan Stanley Park’ta yapılacak stadı Everton’lılarla paylaşmayacaklarını söyleyerek. İlk açıklamalarda derslerini iyi çalıştıklarını gösterdiler.

El değitirme esnasında The Independent gazetesi Gillet’in 1992 yılında battığı ve 33,7 M pound kişisel borcu olduğu yönünde haberler yapmıştı. Liverpool taraftarlarıda bu dönemlerde protesto gösterileri düzenlemişti hatırlarsınız.

Şimdi bu adamların verdiği sözlere bakarsak, 1. Kulübün borçları kapatılacak. 2. Takım şampiyonluğa oynayacak 3. yeni Stadyum yapılacak. Bakalım bütün bunlarda Liverpool ne durumda.

Kulübün borçları kapatılacaktı, Bu konuda ne durumda olduğumuzu şöyle anlatabilirim. Hicks Hisselerinin bir bölümünü gelen borçları ödemek için satmaya çalışıyormuş. Borçlar artarak devam ediyor yani..

Takım şampiyonluğa oynayacak, Bunu için hali hazırda sahip olunan takıma transfer yada altyapıdan futbolcular gelmeliydi değil mi? Yeni yeni altyapı kabuk değiştirdiğini göz önüne alırsak, transferlere bakalım derim ben,

Transferler:

2007/2008 Sezonu: Torres, Benayoun, Skrtel, Lucas ve Babel başta olmak üzere bir çok futbolcu alındı ve karşılığında 75,249,500 Pound harcadı ve aralarında Bellamy, Cisse ve Mark Gonzalez’in de bulunduğu bir çok futbolcu sattı, bu satışlardan 40,481,650 Pound kazandı. Patronlarımızın cebinden 34,767,850 pound çıkmış bu yeni kurulan takımla 4. olmuşuz.

2008/2009 Sezonu: Masch, Keane, gibi oyuncular alındı (daha çok yedek oyuncular alındı, Degen, Cavalleri, Dossena gibi) bunlar için 63,368,000 Pound harcandı, içinde yine Keane, Crouch gibi oyuncular satıldı ve kazanılan para 43,229,250 Poun kazanmış.

Patronlarımız 20,138,750 pound kasalarından çıkmış patronların.

2009/2010 Sezonu: Johnson, Aquilani gibi futbolculara 38,715,00 Pound ödedi ve sattığı Alonso, Leto, Arbeloa gibi oyunculardan. 39,026,500 Pound kazandı. Patronlarımız 300,000 Pound kadar cebe atmış.

Bütün bu transferler için ise 54,606,600 pound harcanmış. Buna çok da denebilir, az da denebilir. Bence bu parayı FB harcıyor aynı döenemde..

Yeni Stadyum yapılmasını hemen kulübü aldıktan 1 sene sonra Global kriz sebebiyle ertelendiğini duyurdular. Liverpool taraftarlarına göre, 350 milyon Pound kredi alıp diğer yatırımları için kullandılar. Doğru olsun yada olmasın Liverpool’u aldıklarında sözleri stad yapılacağı yönündeydi ve hatta bunun için önceden izinler de alınmıştı. Yapılmadı ve resmi sitede hala bir süreliğine ertelendi deniliyor.

Bunun yanında Klinsman ile görüşmeleri ve daha sonra geri adım atmaları taraftarla patronların arasını daha da açtı.

Bütün bunları daha fazla uzatmak istemiyorum, isteyen daha da araştırabilir. Bu iki adam aldığından beri kulübü satmaya çalışıyorlar, istedikleri para ise yaklaşık 400 M pound. 174 M pound + 44-45 M pound borcu üstlenip aldılar bu kulübü –stadı saymıyorum onun için bir girişim yok çünkü-

Nerden bakarsanız bakın bunlar şark kurnazı, böyle geleneği, taraftarı ve markası olan bir takımı bu kadar ahlaksızca ticarete alet ediyorlar.

7 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

doğru söze ne denir..yine harika bi yazı yazmışsın dediklerine sonuna kadar katılıyorum ama rafa da dahil yönteimde ciddi bi değişiklik şart şakhsen arapların almsaını istiyorum..

Genç Arsenal dedi ki...

Yanlış bilmiyorsam internetten arayıp bulmuşlar Liverpool'u. Bunun gerçek olduğundan yola çıkarak böyle saygın bir kulübü bu hale getirmeleri çokta şaşırtıcı olmasa gerek.

Shareef dedi ki...

Rafa gitmesin, Rafa şampiyon yapar.. Çok kaliteli, taktik bilgisi üst düzeyde bir TD.. Üstelik Liverpool fanı gerçekten.. Valencia'yı şampiyon yapan Liverpool'u yapamaz mı? Bu vizyon var bu adamda inanın arkadaşlar.. Valencia'ya geldi şampiyon yaptı gitti ne halde Valencia? EPL dinamiklerine çok hakim artık.. Araplar alsın bakın şampiyon olmuyormuyuz :D

winston barian dedi ki...

dediğim lafları yalayıp yutmak gibi görünebilir ama: hicks 3 hafta önce rafa için geldiğinden beri 128 milyon "yatırım" yaptıklarını söylüyordu kendi savunmasında (sanki ondan biri savunma istiyormuş gibi) işte focking yanks in en ciddi sorunu onlar bu klübü yatırım olarak görüyorlar. bize tutkulu (illa ki liverpool taraftarı olması gerekmez) futbolu sevip futbolda kazanmak isteyen bir patron lazım. böyle bir patron kulübü için zarara girmeyi göze alır. Bu kazmalar sadece peşin parayı gördüklerinde hisselerini satıp kaçacak bir çift homoseksüel işadamı gibi görünüyorlar! lanet olsun hepsine.!

Shareef dedi ki...

Kazmalarımız için yazamadıklarıma tercüman olmuşsun hep ikisi yan yana hakikaten :D Ya adamlar hakikaten iğrenç eğer zarar ediyorsan çek git kardeşim, verdiğin parayı al. İşin kötüsü onlarda zor durumda o kadar aptallar ki -Gunners'ın dediği gerçek olabilir internetten bulmuş olabilirler- araştırma yapmıyorlar mı? Bu taraftar size sorun çıkarır çünkü farklı anlayışta insanlar, çok seviyorlar kulübü, çok bağlılar.. City'yi alanlar nasıl araştırma yapmışlar takıma seviye atlattılar resmen, TD nin arkasında duruyolar her daim. Bizim kiler Klinsman'la görüşmeler falan, resmen aptallık, lan kulüp satın almışsınız hiç mi gitmediniz maça görmediniz mi Rafa'yı ne kadar seviyor bu adamlar.. Eğer sadece yatırım yapacaksan ve kısa vadede dönsün istiyorsan verdiğin paralar satın alınacak en son takım Liverpooldur.

flyingdupe dedi ki...

128milyon euro-pund harcama yapmış olmak transferlere, yapılan yatırımın az olduğunun kanıtıdır aslında. şampiyon olmak için Real Madrid in yaptığı harcama ortada. 128m euro ya anca 1 Ronaldo alabiliyorsunuz işte. bu işler para harcamadan olmaz kısadan hisse, Real in yaptığı harcama ortada, Chelsea ilk Mourinho döneminde transferlere nasıl bir harcama yapmuştı, sadece yedekleri 2 liverpool yapacak fiyata alınıyordu neredeyse. Sheva, Crespo ilk aklıma gelenler. 2 sinin toplamı 60m euro nun üzerinde bildiğim kadarıyla. inter italyayı silip süpürürken, sırf şampiyonlar ligini kaldırabilmek için hala deli gibi para harcıyor, sadece Sneijder Liverpool un çehresini ne kadar değiştirirdi kimbilir? yani, transfere şu kadar para harcadık gibi saçma bir savunma olamaz, heleki epl gibi bir ligde kupa kaldırmak için elbetteki para harcamak gerekiyor.

Shareef dedi ki...

Bizim takımda bence asıl olan yedeklerin kalitesiz olması, biri sakatlanınca yerine Burnley oyuncusu olabilecek adamı koyuyoruz. Al işte kyrgiakos . Para harcanmalı daha da bu kesin.