21 Kasım 2009 Cumartesi

LIVERPOOL 2-2 M.CITY MAÇ SONU (EPL)













Olmadı yine kazanamadık, takım sanki geçen yılki takım değil. Hiç görmediğimiz şeyler oluyor golü yedikten sonra City kademeli olarak baskıyı arttırdı ve golü geldi. Liverpool kaç yıldır böyle baskı yemiyor, bu sene kısım kısım her takım yapıyor bunu bize… Bunun yanında şanssızlık hala sürüyor 18 dk da 2 sakatlık iki değişiklik..

Maçla ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum,

Bu hale geldi bu yıl lig madem, Agger’i oynatmasın Rafa, ta ki %100 düzelene kadar, yediğimiz 2. golde bana kalırsa tamamen Skrtel’in oyunu okuyamamısından kaynaklanıyor, Tevez’e bastığı yer bir stoper’in olacağı yer mi ? Agger bu defansın aklı olabilecek tek futbolcu aynı zamanda, onun için tam iyileşsin, öyle gelsin.

Baskı yememizin tek sorumlusu Masch ve Lucas.. O kadar geri de kalıyorlar ki Gerard’la bazen aralarında 30 m mesafe oluyor, Liverpool’un oyun sistemi bunu kaldırmaz ve kaldıramıyor tabi.. Bugün sakatlıklardan 2 oyuncu değiştirdik ama Rafa artık bu Aquilani’yi oynatmak zorunda…

Tevez harika bir oyunkurucu-forvet, Liverpool’un ezberini bozdu girdikten sonra ve çok etkili oldular.

Ngog bazen çok çekinerek oynuyor sanki biri bu çocuğa anlatmalı, hemen hemen herkes güveniyor ona..

Bence Carra’nın yerine, Johnson olmadığında Darby yada Spearing ve hatta Degen oynasın (bu maç oynayamazdı ama) Hücumu desteklemekte yetersiz kalıyor, Insua’da hücumda yetersiz fakat harika bir kesici, hemen hemen her pozisyonda SWP’yi durdurdu. Ama hücum çalışması lazım..

LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Daniel Agger (Sotirios Kyrgiakos, 11), Emiliano Insua, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Steven Gerrard, Javier Mascherano, Lucas Leiva, Dirk Kuyt,

Ryan Babel (Yossi Benayoun, 18), David N'Gog

GOLLER: Skrtel 50, Benayoun 77

M.CITY: Shay Given, Wayne Bridge, Pablo Zabaleta, Joleon Lescott, Kolo Toure (Onuoha, 46), Stephen Ireland, Shaun Wright-Phillips, Gareth Barry (Carlos Tevez, 61), Nigel de Jong, Emmanuel Adebayor, Craig Bellamy

GOLLER: Adebayor 69, Ireland 76

9 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

valla diyecek bişi bırakmadın düşündüklerimi söyledin ayrıca bi not eklemek istiyorum rubin kazan ın şampiyonlugu garentilemesine ragmen yayını kesmeyerek liverpool maçını 10 dk geç yayına sokan spormax e lanet olsun şampiynoluk son dakikada belli olsa anlıcamda çok lüzumsuzdu geçen yılda liverpoolun birçok maçında bu oldu skrtel gol attı bugün ama ikinci golde de çok büyük hatası vardı gerçekten burayı agger toparlayabilir ama çok sakatlanıyo kjaer ve steven taylor la ilgileniyoduk ikisinden birini acil takıma monte etmeliyiz kyrgiakos ta pek güven vermiyor.

winston barian dedi ki...

güçler denk olunca baskıyı uzun süreye yayamadık, ya da baskılı anlarda golü bulup maçı koparamadık. takım aşırı sakatlıktan geçen seneki temposunu yakalayamıyor. tempo ve oyundaki akışkanlık biraz da takımın uzun süre bir arada eksiksiz maç oynamasına bağlı. carra yerine en azından vasat bir deggen bile sağ kanadı işler hale getirebilirdi. ayrıca man utd maçında olduğu gibi bu maçtada da aurelio'nun futbol aklından faydalanabilirdi rafa.
ilk yarı boyunca defansta her top çıktığında kenardan "n goooogg" diye bir çığlık yükseliyordu ( muhtemelen sammy lee idi) tamam ngog topu almak için çıkacak bıraktığı boşluğa kuyt gerrard dalacaktı ama city de maalesef 50 metre mesafede bu taktiği yiyecek kadar boş takım değil. bu ancak topu yayın dışına kadar taşırsak olabilirdi ama bunu sadece 10 dakika becerebildik ki o bölümde de masch'ın son dönemdeki en etkili oyununu gördük zaten. ikinci yarı ngog citynin zayıf halkası bridge'e baskıya başlayınca nihayet etkili hücumlar geldi.
son 5 dakikadaki baskı bir gol ve geleceğe dönük pozitif bir bakış getirecekti ama o da olmadı. bu sene maalesef işler çok ters gidiyor. duran toptan gol bulduğumuz için mutluyum.
son söz de Mariana Kovacevic'e. Kardeşim büyücü mü bu kadın?, bir plasenta masajı bennayoun sahada riera kenarda. yarın van persi'yi de görürsek şaşırmayalım.

Shareef dedi ki...

Gerçekten çok az oynadık Bridge'in üzerinden bu birazda Kuyt'tan kaynaklanıyor, sistem içerisinde iyi tamam ama Kuyt'ın asıl etkinliği arkadan Arbeloa yada Johnson bindirince ortya çıkıyor bu maçta belki Ngog yerinde Kuyt, Kuyt'ın yerinde de Benayoun yada Babel oynayabilirdi ve bence çok etkili olurduk. Ngog tek forvet oynayacak adam değil bilekleri çok yumuşak harika çalım atabiliyor, kendine güvenirse dahada iyi olacak ama belki ondan bir Henry çıkabilir biraz çalıştırılırsa, kenarlarda oynayabilir bence.. Masch kısım kısım geçenyılki gibi sağ içe kaydı ve gerçekten inanılmaz basıyor, yazımda açmadım çok ama Aquilani'nin gelmesinin asıl faydası bence bu ikincil faydası olacak. Top dağıtırken zaman zaman iyi ama zaman zamanda bocalıyor nereye vereceğine karar veremiyor. Geçen yıl çokta çoğu kırılma anlarında lehimize işledi şans bu sene ne yazıkki hep aleyhimize oldu

winston barian dedi ki...

kuyt bu aralar çok eleştiriliyor.(geçende milf blogspot sitesinde arsenalli fanatiklerden biri de sallıyordu) tekzip yayınlatmak borcumuz oldu. çocuğun geçen seneye göre form durumunda bir şey yok, sadece sistem içersinde çok aksaklık olduğundan artık her yere yetişemiyor. geçen sene sol beki bayıltıp arbeloa'ya yer açıyor ve kalan enerjisini defansa ilk hücum presini başlatmak için kullanıyordu. şimdiyse 45 metre arkasındaki sağbek?carra gelmeyince çizgiye inmek, ngog'un ardında forveti çiftlemek ve lucas'a yanaşıp set hücumu rahatlatmak zorunda. bu sıkıntı onun bile enerjisini bitiriyor. kuyt tıpkı masch gibi bayrak adam olma potansiyeli olan bir liverpool'ludur. eleştirirken çok objektif olamıyorum. yoksa ver lucası elime sabaha kadar sallayayım:)

Shareef dedi ki...

Ben zaten Kuyt'a sallamak istemedim, severim onu ama dediğim gibi ardında Carra varsa zaten çıkmıyor adam, o zaman verelim onu diyorum iki stoperin kucağına bişey yapamasa bile adamları da bezdirir ve bu anlamda Ngog'dan daha verimli olur, arkası sağlam bi sağ kanadın önünde de dribling özelliği olan biri öz. bu maçta bridge'yi bayıltırdı.. Kuyt öz. sağ kanada geçtiğinden beri Kop'un sevgilisi zaten..

winston barian dedi ki...

rafa çift forvete sıcak bakmayan bir adam. bizim diziliş eğer ön alanda baskıyı artırabilirsek ki bu aynı anda insua'nın ve carra'nın (bu maç için konuşuyorum) ceza sahasının kenarına kadar gelmesi demek; bu da kuyt ve bennayoun'un içeri katetmesi ve forveti üçlememizle sonuçlanıyor. bu maçta bekler gelmeyince açıklar kanatta kaldı ngog onlara doğru katetmeye çalıştı. kuyt ngog la yer değiştirseydi bile yine onun kadar yalnız kalacaktı ve lescott/toure arasında boğulacaktı. rafanın sisteminde 2 eksik (torres-johnson)bile takımı dağıtmaya yetiyor. üç beş milyonumuz olup da kulübeyi birazcık zenginleştirebilsek hiç bunları konuşmak zorunda kalmayacağız.

Shareef dedi ki...

Aynı şeylere bence farklı çözümler görüyoruz ben maçta şunu gördüm, Ngog zayıf kaldı stoperlere ve onlarda öz. sol tarafa gayet iyi destek verdiler, eğer Kuyt gibi daha çok yoracak bir adam olsaydı orada ve mesela sol da Ngog oynasaydı basar geçerdi her seferinde Bridge'i ama Kuyt'un dribling özelliği olmadığı için ve Carra arkadan desteklemediği için, Ngog daha yalnız kaldı ve daha uzak kaldı olması gereken yerden, bu arkasında oynayan Gerard'ı da bozdu. Bence çözüm sol çizgiye inmekti, sağ tarafta insua nispeten carra'dan daha çok ileri çıktığı için Benayoun içeri dribling ile katedebildi. Onun için Spearing yada darby oynasın diye yazdım bunlar daha çok hücuma çıkabilir ve işlemeyen sistemi işletebilirdi.

oğuzhan dedi ki...

bu maçı berabere bitirebildiysek Mark Hughes'un korkaklığına teşekkür edelim.Anfield'dan 1 puanı yeterli görmüş. Tevezle başlasaydı kolay kolay kurtaramazdık. City karşısında bile mahkum oynadık. Aquilaniyi yanında tutup da noldu Rafa'ya sormak lazım.Zaten ümidim yoktu Rafa'dan, artık tescillendi. Teknik taktik konulara yeterince değinmişsiniz zaten. Ben oyuncu seçimlerine kafayı taktım. Carragher canımızdır ciğerimizdir, sağ kanatta perişanları oynamasına gönlümüz elvermez. Deggen sakat mıydı, Darby var onu oynat bari. Kaç senedir altyapıdan bir oyuncu kazandır takıma.Fergie bu yüzden "Sir" oyuncu seçimleri mükemmele yakın bizimki de Lucas'ı,Babel'i,Deggen'i,Dossena'yı getiriyor.Real Madrid'e gitme zamanı geldi Rafa'nın.

Shareef dedi ki...

Tevez baştan oynasa hakikaten hayırlı olmazdı bizim için. Aquilani'yi sanıyorum Rafa sakatlıklardan dolayı oynatamadı. Hafta içi sürekli oynayacak dedi ilk 11 başlamasa bile ama. 1 değişiklik hakkı kalmıştı onu da sakatlanmasın diye sanıyorum Benayoun'dan yana kullandı. Degeen bu maçta cezalı olduğu için kadroda yoktu, Rafa neden Darby'yi denemez bilmiyorum Lyon maçında Darby'den daha küçük Kelly'yi sahaya sürdü ama.. Bence de bu durumlarda oynamayı hakediyorlar.. Hafta içi açıklamalarında Kelly, Darby, Eccleston ve Pacheco'nun adını vererek bunlar bu yıl maçlarda oynayacak dedi ama bakalım bekliyoruz..